Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - IV тема

• 86 124
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
ЛЛ ни го препоръча. Аз досега не съм го ползвала, защото го нямаше, но мислех, че е само омега 3. Четох, че омега 6 не се препоръчва при епилептици, а моята е с гърч. Sad Ще се обадя на невроложката.  bowuu
И ние не сме го ползвали Ескимо и мислех, че е само с  омега 3. А ЛЛ дали знае, че е с омега 6 и че детенце е с гърч? Аз не бих рискувала тогава. Консултирай се и с друг лекар, ако прецениш.

# 451
 campanula  знае разбира се. Аз затова миналата година като търсих я помолих нея да ми препоръча, защото на пазара има какво ли не. Тя каза, че ще се консултира и ми препоръча него. Но тогава му спряха вноса и аз сега като го видях малко емоционално го поръчах  Laughing. Няма да го давам преди да се чуя с невроложката. Благодаря ти за загрижеността   bouquet
http://cancer-bg.com/forum/index.php?topic=14.0 - това четох.

# 452
Олиото е 70 % омега-6. Получавате ли гърчове от олио? Не вярвам.

На по-горе посочения състав лошото е, че съдържа 500 мг линолова к-на (омега-6) и 1400 мг олеинова к-на (омега-9), съставляваща 70 % от зехтина. Демек купувате олио и зехтин по ~120 лв литъра. Иначе лошо няма... Mr. Green

Та затова ви насочвам към чисто рибено масло. bowuu

# 453
И на мен ми е странен състава на това рибено масло,хем рибено масло,хем има олио от рапица newsm78

PinkPanther,би ли се изказал по въпроса за рапичното олио,напоследък не се ли отричат ползите му или бъркам?

# 454
И аз се чудя защо слагат такива масла, щом Омега-6 си го набавяме от олиото, а омега-9 от зехтина. Но пък ние обикновенно ползваме олио повече отколкото зехтин, в нашата къща зехтина само на салата го слагаме ( това е моя грешка, която се опитвам да поправя, но самоя зехтин има различен вкус и домашните не го харесват особенно). Малкият пък салата не яде Sad Така че омега-9 май няма от къде да си набави.

Аз сега му давам точно от Ескимо, но когато свърши ще му го сменя. Мен повече ме притеснява съдържанието на вит. Д. България е слънчева страна и мисля, че ежедневното излагане на слънце е достатъчно, за разлика от скандинавците, които пият вит. Д и малки и големи.

# 455
  • София
Няма какво да те притеснява съдържанието на витамин Д, напротив хубаво е да го има. Може да сме слънчева страна, но зимата ходиме целите увити в топли дрехи, от които ни се подава само носа...Да не говорим въобще съвременния човек колко малко излиза на открито.
Миналата зима приемах всеки ден 2 400 IU витамин D3 и пролетта ходих да си измеря нивата му, оказа се че съм в норма по референтните стойности на лабораторията, а по мнението на специалисти по храненето дори са ми ниски. Преди години бях забелязала, че детето боледува най-вече пролетта, по-късно го свързах с ниски нива на вит. Д ...миналата зима му давах по 1200 IU на ден и съм много доволна, нямаше боледуване нито зимата и  нито пролетта. 

# 456
  • Пловдив
Олиото е 70 % омега-6. Получавате ли гърчове от олио? Не вярвам.

На по-горе посочения състав лошото е, че съдържа 500 мг линолова к-на (омега-6) и 1400 мг олеинова к-на (омега-9), съставляваща 70 % от зехтина. Демек купувате олио и зехтин по ~120 лв литъра. Иначе лошо няма... Mr. Green

Та затова ви насочвам към чисто рибено масло. bowuu

Да разбирам ли,че тогава това на Фортекс е по-добро/според теб и това което написа/  Rolling Eyes

# 457
Искам да благодаря за търпението на PinkPanther, но  Laughing имам още един въпрос. Ако давам капсули рибено масло грешно ли е да ги срязвам и смесвам със сок.  Simple Smile Защото преди така процедирах.
Гърч от олио естествено не  е получавала, но друг е въпроса, че все още не знаем защо е получила. Но все пак съм внимателна и още се чудя защо толкова не го препоръча ЛЛ и настояваше за него.

# 458
Преди години бях забелязала, че детето боледува най-вече пролетта, по-късно го свързах с ниски нива на вит. Д ...миналата зима му давах по 1200 IU на ден и съм много доволна, нямаше боледуване нито зимата и  нито пролетта.  
Какво ощо има вит.Д с болестите? Rolling Eyes
Извинявай за въпроса,но ми стана интересно.

По принцип вит.Д се запазва с месеци в организма,т.е зимата не би била проблем,но ако се предозира става проблем.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 10:22 от Sunshine Mom

# 459
# 460
Благодаря за инфото,честно казано никога не съм го свързвала с грипа Blush

# 461
Palia ви е дала линка към темата за вит. D. Хайде който се интересува да попрочете началните страници от темата и после да пита - ще отговоря. (За да избегнем въпросите от сорта "Къде точно тече водата при вятърната мелница...?"

Sunshine Mom - олиото, било то я слънчогледово, я царевично, я рапично имат сроден състав с преобладаване на омега-6 (линолова к-на). Омега-6 (арахидонова к-на) се съдържа и в месото. Различан състав имат мазнините от мазен плод - маслини, кокосова палма и др.

У нас, в къщи олио не се купува, салатите и повечето манджи са със зехтин, а пържим + фритюрника - с палмово масло. Бях доставил две-три кутии кокосово масло за сладки, но сега няма кой да ги прави... Sick

tandonova - всяко просто, чисто рибено масло е за предпочитане.

eli82eli - няма никво значение дали капсулите са цели или нарязани, стига да не престояват.

Sunshine Mom - аз и жена ми пием по 5 000 м.е. витамин D всеки ден и  сме живи...

# 462
PinkPanther благодаря   bouquet . Давам го веднага.  Simple Smile

# 463

Sunshine Mom - олиото, било то я слънчогледово, я царевично, я рапично имат сроден състав с преобладаване на омега-6 (линолова к-на). Омега-6 (арахидонова к-на) се съдържа и в месото. Различан състав имат мазнините от мазен плод - маслини, кокосова палма и др.

Sunshine Mom - аз и жена ми пием по 5 000 м.е. витамин D всеки ден и  сме живи...

Въпроса ми за рапицата беше по-скоро за еруковата к-на,която само то съдържа и,че напоследък се споменава,че е токсична за организма,а иначе ясно ми е,че съдържа омега 6.

Да сте живи и здрави дълго време със съпругата си,но аз лично предпочитам да си го набавяме от естествени източници,а не синтетични.

# 464
PinkPanther, още една полезна тема Simple Smile, отивам да я чета. Благодаря!

А сега да питам:
Тук си говорихме с една приятелка, тази която ми препоръча Ескимо-то, та тя ми обясняваше, че рибеното масло ( може би има предвид омега-3) се натрупвало и започвало да действа с пълна сила след 12 седмици. Вярно ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт