Комплекс Гранд хотел Варна 2011/в частност хотел Рубин/

• 24 127
  • 378
  •   1
Отговори
# 315
И аз споделям мнението на nonich за картата, същата ситуация - давам я за смяна, нищо не те питат освен номера на стаята и ти я сменят.
Нони, трябваше да си направим експеримент да си ги разменим Simple Smile

# 316
Искам да попитам ползвалите Premium оферта - с какво започва пристигането в 14,00ч: с обяд или вечеря, а може би със следобедна закуска?!

# 317
Искам да попитам ползвалите Premium оферта - с какво започва пристигането в 14,00ч: с обяд или вечеря, а може би със следобедна закуска?!
Обяд по принцип в деня на заминаването се полага, но като ви настанят ви слагат гривните и ползвате всичко което работи по съответното време на деня - баровете на хотела ви, където има и някакви закуски, бургери има на плажа между 14 и 16 часа, за сладоледена къща се споменаваше в темата, виж и в сайта описанието.

# 318
  • София
Ние пристигнахме в 1 часа и ни сложиха веднага гривните и ни поканиха на обяд, в стаите влезнахме като стана 2 часа!

# 319
Ако ви закачат гривните в 14ч може да обядвате в ала карт ресторант,  те работят до 14.30

# 320
Явно ние сме били от късметлиите в Делфин Марина, а трябваше да сме в Лебед  Praynig.
В края на месец юни на плажа имаше доста места, а останах с впечатление, че комплекса е доста запълнен. Инвазия на оси не сме забелязали, а водата си беше студеничка за къпане. За персонала само положителни неща мога да споделя. Успяхме да си платим чак на втория ден  Joy , тук не искат парите,там не ги искат...как да им се сърдиш на тези мили хора. За нас слънцето не е препоръчително и за това тези сенчести зони около и в басейна, в горещините ни бяха добре дошли:

Който търси естествена сянка може да  ползва и малкия плаж от северната страна на Делфин Марина, но да упомена, че дъното е малко каменисто, а има и наличие на водорасли. Плажът пред Сисиус пък си беше направо празен, а онзи ден позната, която се върна от там ми сподели, че ходела точно на него защото било доста спокойно.
За стаята само ++ мога да споделя. Е, няма хладилник, но и не виждам за какво ми е притрябвал, когато храна  бол и то на пакет "класик". Минерална вода на диспенсърите колкото щеш. Нивелацийте в баните на по голяма част от хотелите е ясно, че са в погрешната посока, но какво пък толкова-попивай с една кърпа и давай да върви купона. По късно ще постна снимки и от Марината и от Албенските бани, а заключенията ще оставя на Вас. Защото за бельото в ДМ нямам забележки, но ще видите това от Панорама и Орлов ( Албена). За аниматорите какво да кажа.. дори и да не са на някакво супер ниво успяваха да компенсират с голям ентусиазъм и внимание към всички дечица. Искрено се радвам и съм благодарна, че можех да поверя детето си на техните грижи и отговорност на няколко пъти за по 2-3 часа, което е абсолютно в разрез с принципите ми.

# 321
На мен много ми допадна анимацията. Тъй като не ползвам такава - зарадва ме, че е безшумна и ненатрапчива. Минават да подканят хората за разни игри, без да крещят по мегафони и да надуват музиката. Била съм в хотел, където следобед не може да се спи от крясъци и силна музика на анимацията.А тук дори и край басейните можеш да четеш книга или да подремнеш.

# 322
  • велико търново
charomat  и ние бяхме в краят на м. юни в х-л Долфин Марина.Засекли сме се на почивката си. Simple Smile

# 323
Вероятно, ние бяхме от 19 до 25. Simple Smile

# 324
Включвам се с пресни впечатления от комплекса. Намираме се в Лебед, вече 5-ти ден. Определено има какво да се желае от хотела и смятам, че една от звездите си е взел заради това, че се намира в самия комплекс, но .... Сега конкретно: стаите не са толкова тесни, както си мислех, малко по-тесни са от тези в Гранда. Позахабени са баните - "цъфнала" каса на вратата, пукнат плот, но душ-кабината е ок. Зареждането не епълно - пестят от хавлиени кърпи, сапуна е от диспенсър и няма отделно шампоан, но пък бяха разпънали креслото за детето и бяха оставили кърпи за него. Няма други дребни неща в стаята, които фигурират в наредбата в частта за 4* хотели, но все са в раздела с предписанията. Един ден се бяха излъгали да ни оставят повече кърпи и на другия ден си ги бяха прибрали  Rolling Eyes Иначе е чисто.
От към храна - първия ден бяхме разочаровани и си мислехме, че ще ядем гадости, но после се поправиха. Баха направили накакви пилешки крилца недопечени, другата храна беше отврат. С мъжа ми си казахме, че явно тогава готвача е бил в почивен ден  Laughing Закуските са едни и същи всеки ден - не струват! Детето яде само шунка /някакава н-то качество/, макарони, варени яйца, сирене и банички. Има някакъв отвратителен кашкавал, обикновен салам и кремвирши/наденечки и яйца по 3-4 начина приготвени. Ние с мъжа ми закусваме само плодове и не обръщаме много внимание на закуската, а за закуска те са - банани, праскови, нектарини, диня.
За другите хранения има предимно готвено и, на който не му харесва така няма да е доволен. Ние понеже избягваме сухоежбината сме ок с това. Има по 2 супи, различни всеки път, по 2-3 основни, пържени картофи, зеленчуци на пара - различни всеки път - броколи, моркови, грах, карфиол, брюкселско зеле и т.н. И изненадата за нас беше снощи когато имаше заек по ловджийски, телешко печено, свинско печено. И хората мърмореха, че няма нищо за ядене  Shocked Е, аз съм 100 пъти за заешко пред кебапчета!!!
Другото, което не ни хареса е резервирането на тематичните ресторанти - за целрия комплекс на едно място, сутрин от 9ч. до 14ч. И като се извият едни опашки ..... Приятели, които си тръгнаха преди 3-4 дни казаха, че от 7.15ч. са заставали хората да чакат, за да резервират. И то предимно руснаци и румънци. Ние успяхме да резервираме на 2 пъти - в барбекю и в Албатрос, но чаках от към 8.45ч., но пък предните вечери си бяха тръгнали няколко автобуса с туристи и вероятно съм имала късмет Simple Smile И последно, че прекалих с писането - храната в тематичните е много вкусна, оригинална и интересна, но супер малко като порции. Добре, че сме с детето и то не яде много, та с 3 порции се нахранваме добре.
Ако някой нещо го интересува, да пита, още сме тук. Само не знам какаво ще правим днес, защото отвън е проливен дъжд, вятър и мъгла ....  Sad

# 325
В тематичните може да поръчваш неограничен брой порции, това не го знаех, но любезните сервитьорки от азиатския и барбекюто ни го казаха. На мен най-ми хареса азиатския, препоръчвам! А най-странното е, че уж местата за ала карт ресторантите свършват, а като гледам са все празни. Явно хората запазват места и не ходят след това.

# 326
 И аз забелязах същото, уж няма места за ресторанта, а той полу празен. И на мен азиатския ми допадна най-много, след него италианския, а барбекюто - трагедия( снимките от репортажа на БТВ, бяха самата истина). За Албатрос не можахме да се класираме, трябваше да чакаме от 7часа на опашка ooooh!
 Ресторанта Бел Епок ми допадна с това, че беше добре климатизиран, но до там. Не забелязах голямо разнообразие на храната и най-вече на плодовете. Понеже доста хора правят сравнение с Албена, за мен Албена бият в това отношение.
 Плажа няма да коментирам, по принцип където и да идем ние си предпочитаме басейните.
 Зелените площи, забавленията за деца, басейните - заради всичко това бих се върнала отново там.

# 327
Не сте изпуснали нищо от "Албатрос". При празен ресторант сервитьорчето искаше да ни натика вътре  Laughing Пъстървата беше само от частта към опашката - с много кости, а може би на нас избраха такива порции, защото се разправяхме за маса навън.  Също така ни сервираха топло бяло вино. Аз също бих се връщала отново и отново в комплекса, въпреки храната, защото все пак има какво да се яде, храната не ни е на първо място при избор на курорт. Но догодина сме решили да пробваме Дюни.

# 328
Да, и аз предположих, че може да се ползват повече порции, но на нас 3 ни стигат и затова не съм се задълбочавала.
А това с празните ресторанти е така не защото хората резервират, а после се отказват, просто такава е политиката на комплекса да отпуска ограничен брой места. Забелязах го като резервирах първия път. При ресторант примерно с 30 маси има възможност да се резервират по 5 маси през 30 мин. от 18ч. до 20.30ч. Получава се така, че всяка маса се зарежда веднъж и затова има празни маси, а няма места. Явно пестят от храната!! Което е глупаво, защото за сметка на това толкова храна се изхвърля в бюфет-ресторантите.

# 329
Аз съм тук от вчера, в Гранд-а, да уточня на Премиум Ол Инклузив, да не заблудя някого. Ние пак сме си супер тук, сега ще дойде някой да ми каже, че работя за хотела.  Laughing Снимки ще качвам по-нататък, но наистина нямам забележки. А за храната - още повече е от миналата година, за мен това е чисто плюскане. Като преброих само колко вида мюсли има за закуска, нямаме шанс да ги пробваме всичките за десет дена. И това е само мюсли и само за закуска. Абсолютно всички табли са отрупани, моментално се зареждат нови, има плодове и салати в изобилие. Вчера ядохме страхотна скумрия на въглища, днес имаше БГ вечер и синът ми омаха сума ти кебапчета.  Laughing В Гранд-а и миналата година си имаше отделна секция за пресна скара, и сега я има. Наистина, яденето е адски много просто. Стаята ни е супер чиста, по стечение на обстоятелствата сме в съседната на онази, в която бяхме миналата година, което е супер, защото имаме прекрасна гледка към морето, тихо е, а камериерката ни е същата - златна жена! Тази година вече ще й оставя нещо. И така - и на басейна, и на плажа винаги си намираме места, синът ми е във възторг от площадките (вече се множат), едвам го прибирам в 10 вечерта.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт