"ФЕВРУАРското човече иска в мама да се гушка вече!- Тема 31

• 27 070
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
мами,тези,които минаха скоро секциото,моля кажете ми как се обезболявахте след оерацията?кои лекарства са най-добри и действащи Sad
В болницата обезболяват в реанимация с някакви системи, после даваха по едно аспиринче да го разчупим на две и половинката сутрин, другата вечер. От както съм в къщи не се обезболявам, то не ме и боли де.

Честити бебченца на Тотони, viodidi , много здраве, щастие, късмет.

# 361
  • София
това е,че мен миналия път изобщо не ме сложиха в реанимация и на системи...направо в стаята ме закараха и така

# 362
viodidi, честито бебе!

Дидишонче ,аз на твое място бих се свързала незабавно с консултант на ЛЛЛ .Няма смисъл да се мъчиш , а и може да стане по-зле .

iana28 на мен само първите 2 дни ми трябваха обезболяващи ,от болницата ми слагаха(даваха) .След това няма нужда .
това е,че мен миналия път изобщо не ме сложиха в реанимация и на системи...направо в стаята ме закараха и така
Тогава си поискай сама ,не вярвам да не се съобразят с болката ти  ooooh! .

# 363
Имам въпрос към Елзе и Клото- Бебето ми ( на 9дни) често започва да си лапа ръчичките след като съм го накърмила и аз обикновено пак го взимам да го кърмя, но така ства едно безкрайно кърмене, не че на мне ми е проблем, но не знам дали е правилно. може би е белег на това, че детето не се храни достатъчно, но пак от друга страна - не плаче , пълни си памперсите ( ака поне 3-4 пъти на денонощие). Иначе сме само на кърма, днес за първи път му дадох от чая с копър на Хип, той изпи цели 60 мл и баща му реши, че не се храни достатъчно.  

Относто

Здравей, Babygirl81! Честит син Никола, да ти е жив и здрав и много да те радва! Чудесно е, че го кърмиш!

Притесняваш се, че Никола често си лапа ръчичките след кърмене и се чудиш дали това не е знак, че още е гладен. Наистина лапането на ръчичките е един от възможните ранни сигнали за глад, наред с отварянето на устичката, примляскването, неспокойството, въртенето на главичката и т.н. От друга страна, лапането на всичко, което би могло да се доближи до устата, е един чудесен изследователски метод за запознаване със света, който е много често срещан при бебетата Simple Smile

Има няколко косвени признака, по които можеш да се ориентираш дали изключително кърменото бебе приема достатъчно кърма. Споменаваш 3-4 изхождания с изпражнения за денонощие – добър признак, доколкото за вашата възраст е нормално да има поне 5-6 тежки напишкани пелени за еднократна употреба и между 2 и 5 жълтеникави, меки, неоформени изпражнения (поне с размера на монета от 1 лев). Все пак, за да излезе нещо, трябва първо да е влязло, нали? Други косвени признаци, че бебето получава достатъчно кърма, са: тургурът на кожата (когато леко се щипне или натисне кожата, тя следва да се върне бързо в първоначалното  си състояние), общото състояние на бебето (напр. има ли периоди на активност, според характерното за възрастта), личното усещане на майката, доколкото (обикновено) тя е човекът, който прекарва най-много време с бебето и го познава най-добре, и други подобни.

Как по-точно се държи Никола, когато го слагаш отново на гърдата скоро след кърмене? Суче ли активно, усещаш ли преглъщане? Може би е имал нужда да си почине малко преди следващата порция мляко? Или по-скоро сякаш се възползва от допълнителната доза ласки и милувки в прегръдката на мама и скоро заспива? Често срещано явление е през първите 6 седмици след раждането да изглежда все едно бебето само суче, спи и пълни памперсите и това е съвсем нормално. Понякога бебето може да прекара часове на гърдата на мама, сучейки и спейки. Това е мястото, където то се чувства сигурно и спокойно (и сито). Инстинктът за сукане е вроден, но “упражняването” му (честото сукане) спомага както за подобряване на ефективността на сукането, така и за приемането на достатъчно мляко и за производството на достатъчно количество кърма от организма на майката.

Споменаваш, че си предложила чай с копър на Никола – има ли някаква причина за това? Световната здравна организация, УНИЦЕФ и други организации считат, че изключителното кърмене през първите 6 месеца е оптималният начин за хранене на новороденото, като под “изключително кърмене” се има предвид прием само на кърма, без допълнителни храни или напитки, дори и вода. Кърмата в началото на дадено кърмене (т.нар. предно мляко) е с по-високо съдържание на вода, за да може да задоволи евентуалната жажда на бебето, и в последствие в течение на кърменето преминава в т.нар. задното мляко - с по-високо съдържание на мазнини, по-”концентрирано” - за да задоволи глада. Някои бебешки чайове са подсладени и понякога това е една от причините бебетата да ги приемат с охота. При толкова малко бебе рискът от прием на чай и/или други течности се състои най-вече в това, че е възможно малкото бебешко стомахче да бъде запълнено от тези нехранителни течности и бебето да не приема достатъчно кърма, която е нужна за неговия растеж. Допълнителен риск при някои бебета може да е свързан с начина на приемане на допълнителни течности – ако това става с биберон, възможно е бебето да се обърка от различната техника на сукане от гърда и от биберон. В сайта си производителят на този чай е отбелязал следното: “Приемът на други течности освен кърмата се считат за отбиващи.”

Не се колебай да пишеш пак!

Благодаря за отговора!
Относно чая- взех да му давам, защото има вече колики, гледам да не прекалявам с него, давам го само като го боли коремчето.Засега не знам какво друго бих могла да му дам, ще попитам за някакви капки на първата ни консулатация в четвъртък.
Иначе отностно кърменето отново- мисля че се храни достатъчно, но вечер суче по около 40 минути, докато през деня суче по-кратно и после прави паузи, като заспива, но веднага щом го сложа в леглото и отново започва да лапа ръчички и аз пак го взимам и се храним пак.. Засега и акото му е доста зеленикаво, понякога има по-жълти оттенъци, но като цяло си е зеленикаво. това нормално ли е за неговата възраст?

# 364
Днес в 15.00ч. се роди Владислав-3.750кг. и 52см.Раждането премина нормално,аз съм гордия татко Grinning

# 365
Честити бебенца   bouquet днес голям бебевалеж  Heart Eyes
Пожелавам на всички бебчета да са много здрави и щастливи! Честито на гордите мами и татковци!!!  Hug

# 366
Честито на Виодиди и Валерия81! Да са живи и здрави бебчовците и целите им семейства !  bouquet

Скоростта на бебевалежа направо ме шашка...ще останат ли бебчета за края на месеца да се раждат?  Heart Eyes

Дидишонче, добре дошла отново с новия състав. Пожелавам ти бързо да се регулира кърмата  Hug

# 367
Здравейте, мами   bouquet
Извинявайте, че нахлувам така във вашата тема. Аз съм от мартенските мами.  Hug
Но имам един въпрос към вас. Вчера при нас се появиха 2 дами Diva21 и Lasi123, които твърдят че не са добре дошли при вас, и че едва ли не сте ги изгонили?  newsm78 едната е снаха на другата или нещо такова  newsm78 Та ми е интересно дали е така и ако ДА, каква е причината?
Надявам се че не ви притеснявам с въпросите си  Hug 

Лека вечер!  Hug

# 368
...
стеф, много сериозна бременност караш ти  Joy
...
не би трябвало да ми пука, ноооо някак неприятно ми стана от този и от един др коментар... стори ми се че някои живеят от злобни или подигравателни подмятания  Sad В тази тема май новите мамчета или ние включващите се по- рядко, нямаме право на грешки или мнения....
която и лентичка да си направя все така ми показва, и аз не зная защо така се получава, но как да е- махнах я  Crossing Arms   Peace
честити нови бебчета!!!

# 369
desitacheva  Еййй каза си милата че ще е преди мен  Hug Терминът и беше ден преди моя. Браво много се радвам.Да и е честит малкия мъж.Да я радва и слуша   bouquet

Дано утре да родя, щом тя роди днес....нали трябва по план да е ден преди мен  Blush

Хихихихих

# 370
  • Русе/Germany
Днес в 15.00ч. се роди Владислав-3.750кг. и 52см.Раждането премина нормално,аз съм гордия татко Grinning
Да ви е жив и здрав малкия мъж. Много да ви радва и много щастие на семейството ви  bouquet

# 371
  • Русе/Germany
mama_vessy Ако имаш време и нерви можеш да прочетеш постовете на Lasi123 и сама да си направиш изводи. Няма смисъл ние да се изказваме Naughty

Има една поговорка "Каквото повикало, такова се обадило"
Аз спирам до тук  bouquet

# 372
iana28 , аз пих Арника 9, една доза преди секциото, след това 3 пъти до заспиването, на другия ден пак 3,4 пъти и после постепенно намалявах дозата, пиех асмо като усещах дискомфорт. Не ме е боляла раната изобщо! Дори не исках обезболяващо. Мен всъщност перисталтиката на червата ми беше най - болезнена. Аз също не бях в реанимация, а направо в стаята, което си е много добре Simple Smile
Успех със секциото и да мине всичко по най - лекия начин за вас с бебчо.   Hug

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 06:28 от tiheri

# 373
  • Varna, Bulgaria
Добро утро!
Аз напоследък съм обърнала деня на нощ и обратното. Не мога да спя през нощта и това е.
Честити бебенца на всички родили вчера и добре дошли на прибралите се у дома  Hug
Аз исках да питам дали всички от вас опитаха ефекта на Арниката? Повече ме интересува за нормално раждане, от прочетеното разбрах само за Ивето , че я е пиела и е имало ефект при нея.
Аз също вземам от около 2 седмици.
Спорен ден Ви желая, аз вероятно ще проспя една част от него  Rolling Eyes

# 374
Добро утро и честит празник на всички влюбени! Heart Eyes

Явно не само аз съм от ранобудните. Будна съм от 1:30, заради доста силно и болезнено стягане на корема, та чак до 4:30. Но не мога да заспя вече. А и бебока никога не е бил толкова активен.
Искам и аз вече да раждам, че много ми тежи!

Честити бебенца и на viodidi и valeria81 ! Да са ви живи и здрави!
Дано не пропускам някой, че вчера имаше доста силен бебевалеж!

Добре дошла на Дидишонче! Малкия е голям сладур! Heart Eyes
Стиснати палчета за всички, които имат нужда днес!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт