Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 581
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
...
Знам, че е бял кахър, но ме гложди. Работила съм в много по-голяма фирма от тази и там не беше проблем всеки да предостави сметка в коя да е банка. Crossing Arms Ето, още в началото се вижда, че някои закони от КТ на труда не се спазват. Утре сигурно ще изскочи и друго.

Мишелин, това се прави с цел по-лесно администриране на заплатите и спестява банковите такси за превод към други банки. не се притеснявай толкова и мисли позитивно, току виж това се окаже единственият недостатък на работодателят ти. Стискам ти палци.

За себе си мога да ти кажа, че си активирах една позабравена банкова сметка, след като преди 2 години смених работата и сега заплатата ми се превежда в същата банка, която е и на работодателя. Нямаше подобно изискване, но по този начин разполагам с парите си едва ли не на часа, в който са преведени (а за вноски по кредит си е важно все пак), а и получих някои преференции от банката и договора на работодателя ми с нея. Подчертавам -  аз си го избрах, по една случайности имах открита сметка, която не бях ползвала повече от 3 години и с едно преиздаване на карта се получи при мен. Изгодно ми е, доволна съм, не плащам такса за обслужване на сметката и си разполагам с парите веднага, не чакам борика и тем подобни.

Още веднъж стискам палци всичко останало да е наред и ти да си спокойна и доволна  bouquet

# 436
И аз минах на банката на работодателя ми, за да може да си получавам парите веднага. Това са бели кахъри. И при мъжа ми (голяма,известна компания) е задължително,и при някои мои клиенти е. Обаче чак пък нелегално да е....

Не бива да го правят, но лично аз го приемам като плюс.

# 437
  • София
Чета ви си се чудя - големи мрънкала са се събрали. А иначе много способни, много знаят и изискват. Но на какво отгоре?
Момче, студент първи курс без опит получил предложение за работа. До тук добре, но веднага започват колко е малко заплащането. Ами нали трябва да се започне от някъде, нали трябва да влезеш в средата,да се запознаеш с хора и после ще си намериш и по-добри предложения.
Иначе младежа може да е сервитьор или барман и с бакшиша ще взима доста. Но практика по специалността няма да има. И след завършване ще започне от нулата. Но ще е харчил яко пари.
Друга намерила мечтаната работа, но се запъва да си открие сметка в точно определена банка.
Защото ССФ писала, че работодателя е длъжен да се съобрази с исканата от служителя банка.
Може и да се съобрази, но после ТРЗто като забрави да пусне само твоята заплата в другата банка да не ревеш, че ти бавят заплатата. Точно катъв пример с близка съм дала в посочената тема.Все пак вие до вчера се надявахте някъде да ви поканят и да започнете. А като ви поканиха - проблеми. Съобразете се, че за всяко място се борят доста хора и за да започнете трябва да направите някакъв компромис. В последствие, след като се утвърдите на новата работа може и вие да диктувате условията. Но все пак всички сме си дали д--о под наем и трябва да се съобразваме.

# 438
Опа, айде по-полека Wink
Нито знаеш колко съм способна, нито колко оферти съм получила Wink Заплатата ми е съобразена с "кадърността" ми, не се притеснявай.
Примера ти в другата тема също съм го прочела. За щастие, до сега никога не ми се е налагало да мрънкам, че заплатата ми закъснява. Харча си достатъчно разумно, че да не ми се налага да оставам без пари до следваща заплата.

Като човек работил във фирма, където всичко е било уредено по КТ и където ТРЗ-то не е забравяло да пусне само моята заплата, е нормално да търся същите условия.

petita,Red Velvet, благодаря за включването.  Wink

# 439
Темата е за взаимопомощ, не за оценки и критикарстване!

# 440
Защото ССФ писала, че работодателя е длъжен да се съобрази с исканата от служителя банка.
Не защото ССФ е написала, а, защото законодателя го е написал  Wink
чл. 270, ал. 3 от Кодекса на труда
Цитат
(3) Трудовото възнаграждение се изплаща лично на работника или служителя по ведомост или срещу разписка или по писмено искане на работника или служителя - на негови близки. По писмено искане на работника или служителя трудовото му възнаграждение се превежда на влог в посочената от него банка.

Мишелин, аз също съм си откривала сметка по този начин. Все още я ползвам ( 3 години след като съм приключила трудовите си правоотношения с работодателя), защото има много добри условия и съм доволна от банката.  Peace

# 441
  • София
Александра, в този случай, аз бих наблегнала на желанието да стажуваш в точно тази компания, желанието си да се развиваш в тази сфера и да работиш това, което си учила и да споменеш положителните си страни, да наблегнеш върху това, че се учиш бързо и липсата на предишен опит компенсираш с ентусиазъм и в този дух.
успех

Благодаря ти, petita! Оформих го, пратих, сега остава да се надявам да ми се обадят. Ако пък не се обадят, вярвам, че ще се намери друга подходяща позиция за мен Simple Smile Проблема е, че за моята длъжност излизат по 2-3 обяви на ден, за хора без опит - по една на две седмици.
Успех на всички Wink

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 21:41 от Александра_

# 442
Пожелавам същото. Peace

# 443
Мишелин, и при съпруга ми беше така. Посочиха му банка, в която да си открие сметка, но за нас беше добре, защото по-късно се възползвахме от преференциите, които банката даваше на служителите на фирмата.

# 444
Всъщност, мога да си представя как изглежда отстрани, но ми направи лошо впечатление това изискване. Какво да направя!?!  Blush Ами ако всеки работодател изисква сметка в посочена от него банка?  Laughing Все пак в България има около 30 банки.  Laughing Както и да е. Като почна работа и като ме затрупат с нова информация, това ще ми е последният проблем.  Laughing Пък аз ще си направя едно електронно банкиране и ще си прехвърлям заплатата веднага при получаването й към моята си банка.  Whistling

Лека вечер, момичета!  Hug

# 445
Сега видях въпроса за 112. И аз съм подала и за оператор и за координатор, но в друг град. Първия етап мина, сега чакаме резултати. Работат е на 12 часа и дневни и нощни. 2 дни работиш 2 почиваш. Това е което знам! Успех!

# 446
Мишелин, по принцип можеш да откажеш, обаче не знам как ще се възприеме. При нас си представям колко е трудно с толкова много банки. Забравяли сме и заплати на хора, които работят за нас, но не са в офиса ни, а са по договорни отношения някъде--голямо мазало е. И не сме много--само има няма 200 човека в момента. Като настане време за плащане на заплати и не се влиза в счетоводство, камо ли да се прави нещо друго. А си представи ако са 2000....

Не ти казвам, че не си си в правото, защото не е така. Но законът принципно е леко пожелателен...

Пожелавам ти успех и това да остане единственият ти проблем наистина.

# 447
Всъщност, мога да си представя как изглежда отстрани, но ми направи лошо впечатление това изискване. Какво да направя!?!  Blush Ами ако всеки работодател изисква сметка в посочена от него банка?  Laughing Все пак в България има около 30 банки.  Laughing
Предполагам, че ти не смяташ в професионалния си път от около 30 години всяка година да си сменяш работата Wink

# 448
  • София
Като човек, който "плаща" заплати - не е кой знае каква философия. Да, колежката, която ме е замествала твърдеше, че било изискване на банката на фирмата зaплатите да се превеждат така. Да, но като се върнах на работа бях изгубила въпросната карта, питах може ли в друга банка. Можеше. Програмата за въвеждане е една попълват се сметките и това е. На всички се плащат едновременно Wink С разликата, че ми удържат левче за превода към друга банка Simple Smile
С това исках да кажа, че проблема е в счетоводителките, а не в работодателя Wink

# 449
Може би зависи от банката, но на мен никога не са ми удържали такса за превод на заплатата към друга банка. Навремето работех в институция, която май беше вързана с ДСК (така мисля, понеже от време на време изпращаха оферти за промоционални заеми, веднъж един колега се зачете и откри, че преференциалната лихва, която ни предлагат е с четвърт процент по-висока от тази в рекламата им по телевизията  Crazy). Плащаха заплати по сметки в абсолютно всички банки в страната и то без да мрънкат.
Друга институция обаче изобщо не ме попита къде искам да ми превежда парите, а направо ми откри сметка в ОББ. Общо взето това ТРЗ имаше късмет, че бях извън страната и ми беше минало докато се прибера. След това тържествено се разведох с ОББ.

Общи условия

Активация на акаунт