На колко години тръгнаха вашите деца на училище ?

• 18 013
  • 485
  •   1
Отговори
# 390
Няма АКО.Ако Иска родителя-тогава. Laughingа защото е съвсем на място. LaughingИ ся кво излиза-че в училище, където ще бъдат настанени По-голямата част от необхванатите деца от градини, масово ще има деца на по 4 години.Които на 6 ще започнат  1 клас.

Масово (не знам)....ще има деца на поне 4 години и 9 мес. Което не ги причислява съвсем към 4-годишните според мен...

От 4 г и 0 месеца, до 4 г и 12 месеца са 4 годишни.Нарича се Набор.
Едното ми дете е на 3г и 11 месеца.Казва се, че е на 3 г.Като навърши 4, 4 и 3 месеца, 4 и 11 месеца, ще казва, че е на 4.
Аз съм на 35г и няколко си месеца, но не ги изричам всеки път, като ме питат. Crazy

Не ги изричаш точно, защото си на 35, а не на 5. Simple Smile

# 391
Никой на 5 не изрича-аз съм на 5 г и два месеца.Никое от децата, които аз познавам и дори личните ми деца не си казват годините в месеци.Това са нЕкви майчини измислици-да се броят месеците по такъв педантичен начин.Дори и педиатъра не води детето с месеци след навършване на 3г. Crazy
Реално-детето ми след броени дни ще навърши 4, но докато не ги навърши-си казва, че е на 3, а не на 3 и 11 месеца.Що за измислица...

# 392
  • софия

лека корекция ако може 4.10 са родени м.12 на  предишния набор (година)Wink
а 4.8 са вече м.01 на следващия
всичко това към грубо 01.октомври съпоставено.
да,  така е

# 393
  • софия
Вчера се записахме предварително в училището , на което се спряхме . Мислех , че ще ми кажат , че дъщеря ми е малка и няма да може да се запише , за това взех и децата с мен , за да може да го чуе от учителките . Но моето учудване беше , че не само ни записаха , ами  веднага "препитаха" малката и констатираха , че е напълно готова за 1-ви клас . Имах надеждата , а и я споделих с учителките , че ще ни препоръчат да изчакаме 1 година , но според тях нямаме нужда от "чакане" и може да й "убием" ентусиазма и само да я демотивираме за учене след това .
Е , защо продължаваме да пишем в темата и да смятаме набори!!!

# 394
KGK, аз опитах.
"Предучилищната подготовка на децата две години преди
постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в
която детето навършва 5-годишна възраст."
Това не е нищо по- различно от досегашното правило, което те задължава когато детето ти навършва определена възраст да го запишеш в ПГ. Само че сега това ще става не на 6 г., а на 5 г. и не за една, а за две години. Но това не  значи, че не можеш да го направиш и по- рано. Когато нещо не е задължително за теб ти можеш да го направиш, освен ако не ти го забраняват. Е, не ти го забраняват.

Според мен значи. Simple Smile Казват ""Чл. 20. (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

НО НЕ ПО-РАНО...НЕ по-рано

Да де, по- рано просто не е задължителна.  Но не е забранена. 
Без емотикони. Просто няма нужда.

# 395
Да де, по- рано просто не е задължителна.  Но не е забранена. 
Без емотикони. Просто няма нужда.
Ми да, не е забранена. 'Що направо не стопим периода между махането на памперса и тръгването на предучилищна? Crazy

П.С. За моето дете този период ще е 5 години при задължителна едногодишна предучилищна, и 4 години при задължителна двугодишна предучилищна. Знам ли какво ще измислят, докато му дойде времето...

# 396
'Що направо не стопим периода между махането на памперса и тръгването на предучилищна? Crazy
   В една друга тема надълго и нашироко дъвкахме въпроса за подготвителните групи и класове. Петгодишните деца в градините и в момента се подготвят по определени програми. Просто от тази есен всички петгодишни ще трябва задължително да го правят, било то в детска градина или училище.Така, че по отношение на изучавания материал ( ако може така да се нарече) нищо не се променя.
 Децата на три и четири години, посещаващи детски градини също получават предучилищна подготовка, макар при тях тя да няма задължителен характер. В този смисъл за някои деца въпросният период отдавна е стопен.  Mr. Green

# 397
А други даже не ползват памперси, представете си. Laughing

# 398
  • София / Пловдив
Темата зави към джунглата  Crazy

# 399
Никой на 5 не изрича-аз съм на 5 г и два месеца.Никое от децата, които аз познавам и дори личните ми деца не си казват годините в месеци.Това са нЕкви майчини измислици-да се броят месеците по такъв педантичен начин.Дори и педиатъра не води детето с месеци след навършване на 3г. Crazy
Реално-детето ми след броени дни ще навърши 4, но докато не ги навърши-си казва, че е на 3, а не на 3 и 11 месеца.Що за измислица...
ТОва не е така, моето дете още от миналата година като го питаш колко години е си казва годините и месеците и си следи по календара кога е минал още един месец  Peace

# 400
  • София
ТОва не е така, моето дете още от миналата година като го питаш колко години е си казва годините и месеците и си следи по календара кога е минал още един месец  Peace
Моите също винаги са знаели и съобщавали точната си възраст след 2 годинки. Като ги попиташ колко си голям - казват примерно 2 години  и 5 месеца /като пример - на колкото е в момента сега малкият/. Аз съм им казвала и те така си обявяват възрастта. Аз смятам, че е правилно така. Между 2 год. 1 мес и 2 год. 11 мес. - балкан разлика.

# 401
Като чета  в темата за първокласниците какво става, явно някои родители е по-добре да пускат децата си не на 7, ами ако може и на 8 дори.

Ирина, ти пишеш там,кажи, моля те, нормално ли е това? Една майка скъсала тетрадката на детето заради грешки, "за да не викам"...друга пък го накарала да наизусти таблици със събиране след три грешки и детето повече не повторило...или аз не съм в ред нещо?

Ако към обучението в първи клас ще се подхожда с подобна сериозност, връщам си думите- малки са 6-годишните. При Ния всичко е на игра още- понякога е с отлично, понякога има само подпис за глупави грешки, но никога не ми е дошло наум да се сърдя. Само аз ли съм така или има и други?
Питам сериозно, един вид за сверяване на часовника, не за заяждане.

# 402
Като чета  в темата за първокласниците какво става, явно някои родители е по-добре да пускат децата си не на 7, ами ако може и на 8 дори.

Ирина, ти пишеш там,кажи, моля те, нормално ли е това? Една майка скъсала тетрадката на детето заради грешки, "за да не викам"...друга пък го накарала да наизусти таблици със събиране след три грешки и детето повече не повторило...или аз не съм в ред нещо?

Ако към обучението в първи клас ще се подхожда с подобна сериозност, връщам си думите- малки са 6-годишните. При Ния всичко е на игра още- понякога е с отлично, понякога има само подпис за глупави грешки, но никога не ми е дошло наум да се сърдя. Само аз ли съм така или има и други?
Питам сериозно, един вид за сверяване на часовника, не за заяждане.

Подобно поведение е проява на свръхамбиция. По принцип "по-светнатите" деца се оправят с изискванията на материала без много-много упражнения и зубрене. Но амбициозните майки, чиито деца не са така, опитват да наваксат с "пот на чело". Поне в първи клас ми се струва малко пресилено.

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 20:53 от Черна станция

# 403
Момичета, на мен също са ми късали тетрадки в първи клас и мога да твърдя, че майка ми в никакъв случай не е била от амбициозните майки, даже аз бях тази която искаше да се запише да изучава чужд език и се записах, но и аз съм преписвала до припадък тетрадките си, още помня това, негативен резултат нямаше освен това че плаках защото не можех да изляза да играя докато пишех, но ми беше за урок, като трябва да правя нещо се научих да го правя качествено за да няма повторение и такава съм и сега, ако правя нещо го правя възможно най-доброто на което  съм способна Peace

# 404
Късане на тетрадки? Shocked Що за родители сте имали...

Общи условия

Активация на акаунт