Отговори
# 465
  • София
Рози, баш за Буболинката говоря. Ние сме приятелки от години и гордо мога да заявя, че съм първата и клиентка / поне тя така ми каза/.

# 466
# 467
Оф, девойки, оф. Имам да взимам едно доста големичко решение и от две седмици се суча около него като котка около сметановото гърне… Ама котката не е сигурна, дали вътре има сметана, или нищо, или някоя нарочна гадост. Освен това кривото е, че проектът е толкова конфиденциален на настоящия етап, че и не мога да го обсъдя с никого. От решението ми, дали да го поема, зависи за известно време къде ще живея, с кого ще работя и изобщо какво ще правя. Не ми е особено лесно. Има много плюсове да замина, особено на настоящия етап, но не искам да заминавам. Има много плюсове да отида там, едно на ръка, че ще ме носят на ръце като принцеса образно казано по отношение на ролята ми в проекта, защото държат точно аз да го поема. Това е първият толкова голям проект, който сериозно обмислям да приема. Което също е определен знак за мене. Преди просто не ги взимах на сериозно. Но всички техники за взимане на решение ми казват „не”. Странно спокойна съм. Мериха ми едно разширено ЕЕГ в събота и девойката ме пита „А на вас как така нивото ви на стрес е почти нулево?”. Еми как, аз ако всеки ден не правех техники именно за това, щях да съм изкукала вече. И под ред съм подхванала смехо-записите, че иначе наистина не знам как да подходя. Хайде, споделих си!

# 468
Здравейте, момичета Simple Smile
Много ми е приятно да чета темата ви  bouquet Все не се решавам да пиша, защото не съм толкова "светната" в нещата, които коментирате  Embarassed
Темата ви е изпълнена със смисъл, мъдрост, добронамереност, положителна енергия - все неща, към които всички би трябвало да се стремим. Благодаря ви  Hug

# 469
  • София
Рози, направо ти завиждам - аз съм обикновенна все на черешата по отношение на стреса. моля те сподели поне една техника, която ти допада най-много да кажем.

# 470
Вени, развръзване на възелчета по отношение на ситуация и златисто дишане. Аз това го писах подробно в предното издание на темата.

# 471
За хубав ден, мили феи Heart Eyes -

Когато в спокойствието сътворяваш няма грешно, правилно и зло. Енергията през теб се излива в безкрайното добро. Тогава всичко дето се докосне до твоята душа се ражда ново окъпано от светлина. Не се страхувай, че на някого ще навредиш, защото следваш себе си и детските мечти. И твоят полет в небесата може и да е неясен, но дава надежд...а и на друг да разтвори крила. Усещаш ли я как не спира в теб енергията на любовта да трепти и да се вълнува през всяка среща със сродна душа. И цялата вселена в миг застива очаквайки твоето намерение, преди отново да се впусне в безкрайната въртележка. Всяка ваша мечта е родена от някъде дълбоко и иска да се случи. Защо не вярвате в невъзможното? Така са прокарани пътеките обратно към дома. И ето казваме ви – помагат ви, разчитайте и пак.. много се лутате и все се съмнявате. Да, майстори станахте, не сте вече деца, но за да играете с енергията трябва да сте като деца. Дуалистичен е този свят и всичко е преобърнато. Но в най-простите неща се крие истината. Когато сте спокойни и весели, енергията тече сама, не ви трябват специални умения – само радостта. Затова, ако се наблюдавате внимателно ще знаете вече – там където има скрита за вас радост, са скрити и други неща. Толкова много енергия лети към вас и от вас само зависи да я посрещате с радост и с отворени сърца.

# 472
  • София
Мерси, Рози, това само аудио ли е, че няма образ?

# 473
Вени* , те на курса медитациите се водят на тъмно, така че и записите са само звук.

Момичета, искам да ви благодаря за духа в тази тема. Дори и да се случи понякога някои да се разлюти на нещо, общото излъчване е толкова светло, топло, уютно и спокойно, че набързо се връща разбирателството. Пак попаднах на коментари другаде заядливи, насмешливи и то по отношение на нещо, което някой просто споделя като негово лично възприятие по някаква тема. Изумително е как може лично мнение да бъде последвано от реплика като "Е това вече е оливане. Как пък ти дойде на ум...." - цитирам по памет, но става въпрос, дали си щял да подариш на детенце нещо на ранна възраст и дали то щяло да го оцени или било излишно. Този тон тук не се толерира и такива хора или не идват при нас, или се изсвирясват набързо. Тук просто приемаме, че другият може и да е напълно щур, но си има право да си е такъв. И ако на мен ми пречи неговата щурост, аз ще се махна, а няма да го карам да се бил променял или пък да го коментирам подигравателно. Затова като ми стане объркано понякога отново и отново идвам при вас (при нас си  Embarassed), да се сгуша. Чувствам се наистина като бръмбарица под цветенце тук.

# 474
Lily Rose, опитай да се успокоиш, занимай се с нещо, което ти носи радост и те кара да се усмихваш. Ако ти самата не се чувстваш добре и в хармония, няма как да помогнеш на друг да се почувства по този начин.
Техниката с възелчетата, която Рози е публикувала е много добра, може да я пробваш както по отношение на блокажи в теб и ситуации, които те тревожат, така и за отношения с други хора. Може да пробваш и разговор с Висшия Аз - твоя собствен, както и на човека, с когото си скарана.  Hug
Рози, ти можеш Hug Като каза "на тъмно" се сетих да споделя, че пробвах къпане на тъмно преди няколко седмици и от тогава ми е много любимо - постоянно си го практикувам и ми е супер релаксиращо Flutter
КЛОНКА, да ти кацне цяло ято бели лястовички на клончето и направо гнездо да си свият!  bouquet

# 475
Аз затова избягвам груповите медитации.Представи си само как някой друг вижда в теб разни неща Simple Smile Сериозно-груповите медитации може и да са много опасни.Зависи човек с какви хора е заобиколен.

Особено опасни могат да бъдат, ако се медитира в затворени помещения, т.к. поради ограниченото пространство енергийният обмен м/у отделните хора става още по-силен и опасен за всички тях.

viivaldii, другото, което си мисля е, че ако си медитирала с отворени длани, така още повече си поемала енергиите на другите около теб.
В ежедневието си човек поема най много енергия през дланите и ходилата си, т.к. там се намират и вторичните ни чакри. И ако си в продължителен контакт с повече хора, мигновено започва да преминава върху теб и енергийния им товар.
А пък когато си така отворен - все едно си открит и изложен на показ.

Това че виждаш за другите разни неща, не е най страшното. Още по-страшно става ако нощно време не можеш да заспиш, въртиш се, появяват ти се болки и мравучкане в гърба/врата/рамената с уж "неизвестен" произход, или пък в ръцете и ходилата започваш да усещаш "иглички", ако ги държиш в едно положение Sad

Не искам да те плаша, разбира се, просто имам представа докъде могат да доведат груповите практики Confused
Силно се съмнявам, че повечето йога учители имат познания за човешката енергетика, също и как се получават енергийни обмени м/у хората и какво могат да ти причинят...

Последна редакция: вт, 22 фев 2011, 15:20 от krem-karamel

# 476
Starlight' , изпращам ти това, ти ще разбереш....

Имам нужда от вас, момичета. Не ми е съвсем лесно напоследък. Откакто сме се върнали от Синай такъв водовъртеж ме е подхванал. Всичко се случва едновременно.....

krem-karamel , на човек не може да му се случи нищо, което той лично не допуска. Затваряш си обвивката, отричаш умението и то се изключва. Груповата медитация може да даде на човека уникална лична сила за възприемане на него самия. Въпросът е накъде е обърнат. Индийците едно време на това ни учеха - да гледаме към себе си.

По същия начин, ако някой те притеснява, това е само, защото ти самия го привличаш. Когато си намериш по кой начин го правиш и си отговориш на въпроса защо ти е необходимо това да се случва, какво печелиш, какво извличаш, как и с какво го поддържаш, това престава. Хората, които смятат, че искат огромна свобода (пример и аз самата) най-често като магнит привличат към себе си. Въпросът е защо го правят. Аз за себе си понякога се страхувам да си призная, но започвам да смея да го правя вече помалко. Страхът от близост се корени в унищожителния стремеж да си центъра на живота на някой човек, ако си губил. Не става въпрос на конкретен човек, а за стремежа да има някой, който да си е само твой и да можеш да се разтвориш изцяло пред него и да знаеш, че за него си скъп и ценен, и любим, каквото и да направиш. Този сблъсък е побъркващ понякога. Побеждава се само с признаване на фактите. С приемане, че имаш нужда от това, срещу което се бориш неистово.

# 477
  • София
Рози, извинявай, но не разбрах това : Страхът от близост се корени в унищожителния стремеж да си центъра на живота на някой човек, ако си губил. Как така хем имаш страх от обвързване, хем искаш да си център на нечий смят?

# 478
  • София
Аз го разбирам така - обвързването го свързваш задължително с това, да си центъра на нечий свят. И всъщност те е страх, че или няма да бъдеш център на света му, или че ще бъдеш, но не завинаги.

# 479
krem-karamel, на човек не може да му се случи нищо, което той лично не допуска. Затваряш си обвивката, отричаш умението и то се изключва. Груповата медитация може да даде на човека уникална лична сила за възприемане на него самия. Въпросът е накъде е обърнат. Индийците едно време на това ни учеха - да гледаме към себе си.

Не е така, Рози.
Oбикновено, а и в повечето случаи, обменът на енергии м/у хората протича без те да осъзнават това.
Преживяла съм същите неща, които описах в горния си пост, защото веднъж осъществих такъв обмен с много близък човек (Не беше медитация, а балансиране на чакри, но това е без значение - обменът си е обмен).
Симптомите ми не започнаха веднага, а няколко часа по-късно през нощта.
Слава богу, оправих се бързо, но оттогава си имам едно наум и си представям пък колко вредни могат да бъдат груповите енергийни практики...

Общи условия

Активация на акаунт