Сол – каква: кафява, морска, йодирана или заместител на сол?

• 28 142
  • 73
  •   1
Отговори
  • Sofia
Моля, кажете си мненинето за видовете сол, които се предлагат в момента -  кафява, морска, йодирана или заместитетл на сол !?

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 10:10 от Редактор*

# 1
Alegra,

Ние използваме калиева с по-ниско съдържание на сол. Купуваме я от Кауфланд, но не си спомням цената. Не е толкова "силна" както натриевата, но пък не е и вредна.

# 2
  • Бургас
Аз доскоро използвах от гръцката на KALAS -със зеленият надпис.Тя съдържа по-малко натрий и е подходяща за бъбречни и сърдечни заболявания.Но идва скъпичка ,затова преминах на друг вариант.Взех си мелничка за сол и купувам от морската  .Готвя със  същата сол.Доколкото съм чела е много полезна и здравословна.

# 3
И аз точно за тази говоря - Калас.

# 4
При нас не се получи с KALAS.
Слагам аз в яденето,а после като го сервирам мъжкото тяло го намира за безсолно и добавя двойно повече сравнено с обикновената сол.На практика постига огромна концентрация. newsm78
Примерно на 5л супа аз слагам една супена лъжица.Ако съм сложила обикновена сол е достатъчно солено,но ако сложа от ''леката'' следва добавяне на поне още 3суп.л. ''лека''сол.

# 5
Аз си смилам едра морска сол (защото е нерафинирана) и добавям ралични сушени подправки по избор, като гледам подправките да са с по- голям дял.

# 6
  • Варна
А какво ще кажете за хималайската?
Купих от нея преди няколко дни, за сега ми харесва.

# 7
Четох за хималайската сол, че е много полезна.
Дори днес гледах в един магазин.
Ще купя и ще споделя.

# 8
и аз мислех да пускам такава тема, браво че я пусна. И аз съм чувала, че морската е по-полезна и здравословна

# 9
Е точно днес и аз съм на вълна"сол" Laughing-точно днес разбрах за хималайската сол от предаването на Гала-и вече е решено че влиза в семейната кухня Peaceизключителен богат минерален състав ,най-добрата сол в света въобще.Цената разбира се не особено евтина ,но все пак ще се ползва в малки коли4ества.Досега ползвах калиева.
За морската сол- как я ползвате-както обикновенната ли??

# 10
  • светлата страна на Луната
Използваме йодирана сол. Използвала съм и морска сол, смилам я и използвам. Peace

# 11
къде може да се купи тази хималайска сол?Кажете някой магазин, в хипермаркетите няма ли я, само в биомагазините ли се намира..
Но да не е по интернет .

# 12
Мисля, че в Била мернах на щанда със солта Peace

# 13
  • София
Аз използвам обикновена йодирана или калиева.В последно време разбрах,че калиевата не се препоръчва за деца и слагам само обикновена.Ще разгледам и тази химайлайската,че си падам по разнообразието.

# 14
използвам хималайска сол, морска сол и рядко йодирана сол.

Общи условия

Активация на акаунт