Сол – каква: кафява, морска, йодирана или заместител на сол?

• 28 145
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Глас за морската - най-обикновена. Меля с мелничка, когато е за салати и сурово сервиране, слагам на кристали при готвене.
Пробвала съм и разни фенси видове, разлика не виждам.
Стандартната бяла йодирана не ми е вкусна. Изобщо не ползваме много сол, но с морска е по-вкусно.

# 31
  • Пловдив
аз мисля да изпробвам хималайската, доста добре ми звучи.. само розовия цвят Simple Smile))) как ще го свикна незная

# 32
Аз използвам хималайска сол. Яденето не става розово, няма какво да му се свиква  Laughing
Само не мога да си намеря хубава мелничка за сол  Rolling Eyes

# 33
  • Пловдив
Аз използвам хималайска сол. Яденето не става розово, няма какво да му се свиква  Laughing
Само не мога да си намеря хубава мелничка за сол  Rolling Eyes
Тя не се ли продава смелена?  newsm78 До колкото видях в нета има май и смелена и на кристали. Или се бъркам?

# 34
Аз моята я купувам на кристали. Възможно е и мляна да има  Peace

# 35
Аз ползвам морска,но ще пробвам от хималайската,че чета добри отзиви за нея.

# 36
Аз използвам заместителна и хималайска. Заместителна купувам от десетина година, обаче в последно време си мисля, че заместителната е по-слабо солена и се използва по-голямо количество, та в крайна сметка ползата се губи. Мисля просто да използвам по-малко сол и да премина изцяло на такава, която не е химически синтезирана - на хималайска и мисля да опитам нашата морска сол.

# 37
И аз се чудя на каква сол да минем. Ще пробваме хималайската и морската и ще дам отзив.  Hug

# 38
  • Пловдив
Познат, който ползва и кафява и хималайска и морска, каза че било добре да се комбинират . В смисъл да не се ползва само хималайска, а да има и морска вкъщи и да се менкат. Има ли нещо такова  newsm78

# 39
Познат, който ползва и кафява и хималайска и морска, каза че било добре да се комбинират . В смисъл да не се ползва само хималайска, а да има и морска вкъщи и да се менкат. Има ли нещо такова  newsm78
Да мисля, че има нещо вярно  Grinning

http://www.kenanoff.com/blog/archives/2348

# 40
  • Пловдив
Сега като прочетох тази статия, то мнения всякакви, за щитовидната жлеза се притесних, че тая хималайската нали не била йодирана  Mr. Green . А морската дали е йодирана, ако е чиста преработена сигурно не май  newsm78

# 41
  • Банкя
да ........и аз си мислех за това ,че България е район с дефицит на йод и с йодирането на солта е решен въпроса с болести на щитовидната жлеза.Съгласна съм и с това ,че което е рядкост веднага минава за полезно.
ползваме обикновена йодирана сол и внимаваме да не е много.Децата по принцип не искат сол, а сега с някаква нова реклама -хич пък не искат-да не получат инфаркт- та се налага да обясняваме нуждата от сол...... ха ха

# 42
  • Пловдив
да ........и аз си мислех за това ,че България е район с дефицит на йод и с йодирането на солта е решен въпроса с болести на щитовидната жлеза.Съгласна съм и с това ,че което е рядкост веднага минава за полезно.
ползваме обикновена йодирана сол и внимаваме да не е много.Децата по принцип не искат сол, а сега с някаква нова реклама -хич пък не искат-да не получат инфаркт- та се налага да обясняваме нуждата от сол...... ха ха
това с децата и инфаркта ме разсмя изкренно хаххах определено точно те трябва да внимават хахаха Simple Smile))))

# 43
Съвсем се обърках...
Но според мен, ако вкъщи готвим само с морска сол примерно..., ще консумираме със сигурност и обикновена сол, чрез много от останалите храни - хляб, сирене, колбаси, всякакви закуски и т.н...., когато се храним извън вкъщи... също...  newsm78  така че няма да имаме дефицит...  Peace

# 44
Според мен, малко се прекалява с тези неща. Хималайска, алпийска, кафява, гръцка....всякаква, но не и нормална, българска, черноморска сол ooooh!. Даже пакетите с морска сол (онази влажната, на кристали) е внос от Египет...
А аз все си мисля, че няма по-добро за хората от това, което дава тяхната земя (в случая - море Wink). С голямо зор си намерих българска, трапезна сол, произведена в Бургаските солници и от година и нещо ползваме само нея...Навремето, имаше само един вид сол и никой не се е замислял толкова, пък хората бяха и по-здрави, и по-спокойни. Все си мисля, че прекаленото усложняване на нещата и търсенето на всевъзможни, чудодейни, далекоземни продукти, само ни прави по-напрегнати, а не по-здрави и щастливи...
Лично мнение Peace.

Общи условия

Активация на акаунт