"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 618
  • 835
  •   1
Отговори
# 255
Кливия - най-вероятно е така,защото има закон да има етикетиране на български език.
Иначе аз не съм фен изобщо на Карфура.Единствената ми пакупка е била гръцките еко прах за бебета и веро.За сега от верото съм много доволна.Като разход ми идва на половина на Ехото.

# 256
  • София
Цитат
Европейската комисия обсъжда въвеждането на такси или забрана за използването на найлонови пликове за покупки, за да се опита да намали използването им, предаде агенция "Ройтерс". Институцията се обърна към европейските граждани за предложения как ЕС да се справи с найлоновите торбички.
 От тук:  http://regal.bg/show.php?storyid=1092230
 За анкетата насам  Simple Smile http://ec.europa.eu/environment/consultations/plasticbags_en.htm

Вече едва ли ще си купя китайски хранителни продукти, ако въобще някой ме уведоми, че са такива http://regal.bg/show.php?storyid=1091628

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 19:29 от cmilena

# 257
  100% ядем много китайски храни. Лошото е, че вече не пише кой е производител, пише кой е пакетирал. Мен това хич не ме интересува  #2gunfire
   Например за Метро-марката "Аро" пишеше кой е реалният производител. Имаше олио Аро произведено от Бисер Олива, което си е добре  Peace
   Обаче на Лидл посмъртно не можете да откриете кой е производителят. Няма ил закон за тази работа  newsm78?!? Мисля, че ни пързалят яко  Tired
  За Китай е ясна работата-трябва много народ да изхранват, кой ще му мисли с какво  ooooh! Важното е храна да има...

Някой в темата консумира ли риба пангасиус?
Бедата е там, че вече има много китайски риби замразени на пазара-хек,тилапия и прочие. Едва ли и те са с по-добро качество. Българската риба пък е хранена със захранки с боклуци и ... то излиза, че няма смисъл вече и риба да се яде  #Crazy

# 258
Ние  редовно си  взимаме от  пангасиуса   и   и  100  пъти по  добра от  хека и  тилапията  Peaceпо има  вкус Laughing Laughing

# 259
И е 100 пъти по-тъпкана с хормони и всякакви препарати  Peace

Четох, че зравните власти в Белгия и Холандия официално са излезли с препоръка към гражданите да не консумират точно пангасиус, защото се отглежда в река Меконг във Виетнам-имало ДДТ във водата и всякакви други вредни вещества, отделно давали на рибата растежен хормон и прочие отрови. Въобще приказка  ooooh!

Всеки сам избира, аз просто информирам  Simple Smile

Ние се пробвахме 2 пъти вкъщи да ядем пангасиус, обаче и двата пъти не успяхме. Много противна на вкус риба, все едно свинска сланина ядеш /то даже свинското е по-вкусно  Mr. Green/

# 260
  • При децата ми
Привет дами!
Имам въпрос: С какво мога да почиствам фурната си? Искам да е нещо по безвредно. Последния път почистих с верото на "Фрош" и сода, но има какво да се желае още! Останаха обаче едни упорити петна. newsm78
По въпроса за рибата- на мен лично пангасиуса не ми харесва. Stop Поне от там откъдето го купувам аз.

# 261
  • Русе
И е 100 пъти по-тъпкана с хормони и всякакви препарати  Peace

Четох, че зравните власти в Белгия и Холандия официално са излезли с препоръка към гражданите да не консумират точно пангасиус, защото се отглежда в река Меконг във Виетнам-имало ДДТ във водата и всякакви други вредни вещества, отделно давали на рибата растежен хормон и прочие отрови. Въобще приказка  ooooh!

Всеки сам избира, аз просто информирам  Simple Smile

Ние се пробвахме 2 пъти вкъщи да ядем пангасиус, обаче и двата пъти не успяхме. Много противна на вкус риба, все едно свинска сланина ядеш /то даже свинското е по-вкусно  Mr. Green/

Съгласна съм за пангасиуса. Направо не се яде. Аз когато купувам риба, гледам да е от северните райони или Аржентина. Не че има някаква гаранция, но не купувам риба гледана в развъдници.

# 262
Първият път когато ядох пангасиус ми мирешише на тиня и дотам.Снощи си позволих едно парче / заради бременното ми коремче  Wink /,но точно си беше като сланина.Това със сигурност ще е последния ми път!!!

# 263
Някой има ли опит с този филтър за вода?

# 264
Привет дами!
Имам въпрос: С какво мога да почиствам фурната си? Искам да е нещо по безвредно. Последния път почистих с верото на "Фрош" и сода, но има какво да се желае още! Останаха обаче едни упорити петна. newsm78
По въпроса за рибата- на мен лично пангасиуса не ми харесва. Stop Поне от там откъдето го купувам аз.

Аз от доста време почиствам със суха пара под налягане. Почиства бързо и много ефективно и не оставя никакви миризми. Керамичните котлони стават като нови. С нея почиствам подове, баня, тоалетна. Загърбих всякакви препарати, а с това и опасността да попаднат в ръцете на детенце.

и

темата е страхотна и я следя с интерес. Моите адмирации за всички, които следват този начин на живот.  Peace    bouquet

# 265
запис да ви следя.   bouquet

# 266
Германия спира атомните си централи!

http://world.actualno.com/news_347742.html

Много съм щастлива !!!

# 267
Момичета,
знаете ли доброволческа организация или каквато и да е, която да събира хартия от офиси - нещо подобно:
 http://www.ecovarna.info/projectDispatcher.php?prjId=13&pid=9&lang=BG, но за София?
В нашия офис се хаби адски много хартия. Раздробяваме я в шредера, обаче после се оказва, че никой не я иска. От една от големите фирми ни казаха, че при този скъп бензин, трябва да съберем 1 тон, за да дойдат да я вземат.

# 268
Зигизаги, щом е раздробена в шредера, препоръчай я вместо талаш на познати и колеги  Peace
   Върши страхотна работа! З адомашни любимци канто хамстери, морски свинчета, зайчета и прочие...

# 269
Ако е едностранно изписана, можете да я дарите на детски градини или училища за ползване. Peace

Споделих ли новата си лудост?
Ходя с пластмасови кутии ( от онези многократните за транспортиране на храна, които влизат една в друга) на пазара и казвам  да ми ги напълнят с череши, ягоди и прочие цапащи плодове. Досега ми беше проблем с платнените торби за такива плодове.

Общи условия

Активация на акаунт