"Зелена" (Екологична) тема - 5

• 52 389
  • 835
  •   1
Отговори
# 765
Аха, сега схванах  Embarassed

# 766
Студоустойчива е, но ако е в саксия пак може да замръзне, защото за дървото е неестествено да е в саксия. Затова трябва да се увие с нещо саксията- зебло, вата или нещо друго при минусови температури. Аз така правя с дървета, които гледам на балкона.
А, да, и саксията да е по- големичка. Peace
Поливането да не се забравя. Зимата повечето растения умират от изсъхване, а не от замръзване.
Абе няма ли цветарска тема тук? Аз защо не съм се разписала там. newsm78

# 767
Смятам, че туята ще преживее празничните дни вътре. Не е голяма драма, струва ми се доста издържливо растение.

Преди време ми подариха подарък, сложен в такава торбичка и ми хареса идеята. Режете големината, която сте решили като си оставяте подгъви около 3 см. Прегъвате подгъва и се минава на зиг-заг, хубаво е с контрастен конец, защото това е закачката. После тегелирате на 1 см страничните подгъви като външни, перфорирате с перфоратор и промушвате каквото искате-канап, лико, прежда...

Има цветарска тема в раздел Хоби

# 768
.....
Абе няма ли цветарска тема тук? Аз защо не съм се разписала там. newsm78
Laughing Laughing Laughing Ела, заповядай Hug
за стайни и балконски цветя - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616420.0
за градини и градински китки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599850.0

# 769
Кливия - ще заръчам специално да щракнат торбчките.То си е направо бизнес  Wink.Има толкова ефектни тапети / аз те разконсперирах,но си помислих че са останали от ремонтче Simple Smile /

# 770
Доклад:Simple Smile

Днес успяхме да потърсим елха, имаше араукария и стаен кипарис, но аз все пак избрах туята и ще я гледаме на терасата.

Сега да ви питам, кога трябва да я прехвърля в керамична саксия, а също трябва ли да внимавам да не е много голяма (саксията) или е без значение. Мога ли известно време да я оставя в една стая, която не се отоплява (но не е много студено)  Rolling Eyes

# 771
Може да я прехвърлиш по всяко време, предполагам е в пластмасова?
Керамичната е задължителна, когато я сложиш на терасата. Трябва да е малко по-голяма от сегашната.
Можеш да я оставиш в стаята, внимавай при изнасянето да не е много голяма температурната разлика, т.е. да не е адски студено вън. Не поливай много сега. Напролет повече, те обичат много вода, но не сега.

# 772
Мерси, Дедко Simple Smile Ще стои в стята докато намерим саксия. Дано оцелее при нас!

Днес реших и да заменя фроша за съдове с алмавин Wink

# 773
  • При децата ми
Шанта, какво е алмавин?

# 774
Някакъв препарат (за миене на съдове), купих го от биомагазина, защото нали уж фрош не бил достатъчно био...

За останалото (банята) взех пак фрош де.

Прах за пране имаше Еcover. Някъде май съм чела обаче, че не бил толкоз еко колкото го представят.

# 775
Сега изчетох последните страници и се включвам със закъснение за металните кутии. Ползвах няколко за кратко време, но бързо се отказах. Доста изчетох из нета, повечето кутии са алуминиеви с някакви покрития в зависимост от pH-то на продукта, който да съдържали оригинално и въпреки че се съхраняват сухи неща и не се загряват пак не е съвсем ок. А съвсем лошо било да се съхранява нещо в тях в хладилник. Дори и да не е с висока киселинност.

# 776
Имам въпроси:
1. Ползвате ли омекотетител? Какъв? - Никакъв не ползвам

2. С какво почиствате фурните? - с вода и много търкане! Отказвам да ползвам вътре препарати, само лимонов сок понякога. Въпреки че, сигурно бързо се изпаряват, може би ако се пусне фурната само за тази цел за кратко... newsm78

3. Ползвате ли нещо за избелване, за петна в пералните? - Не

# 777
Ех, жалко, че чак сега ви откривам. Вчера си купихме мъничка изкуствена елха след дълга чуденка какво да правим. Въобще не съм се сетила за Туя, а щеше да е идеално.

# 778
Аз имах 2 туи, купени тази пролет, и след като ни нямаше 1 месец лятото, не бяха поливани, и после изсъхнаха! Така че поне при мен този вариант с туя не става.

# 779
Един месец през лятото без вода малко растения ще оцелеят..Особено ако са в саксия.

Общи условия

Активация на акаунт