Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 179
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
Не ми се сърдете, ама пишете по-кратко. Вярно, че никой не ме кара да го чета, ама е ужас направо.
newsm10
newsm10

# 691
На мен колкото и интересно да ми е да видя чуждо мнение..Не си и правих труда да започна!

# 692

askita , моля те изчисти си пощата !!! Пълна е ...

# 693

beren saat * , ако те затруднява половин страница да прочетеш ми е интересно коя е последната книга , която си прочела !?

Не искам да звучи като заяждане , но има ограничение за големина на снимките , не за смислените постове ...!?

И на мен не ми се гледат понякога цяла страница снимки , но съм толерантна , защото знам , че има момичета на които това им допада и не си позволявам да забранявам , както се опитвате Вие...!?

# 694
Notapproved,  Hug - много обичам Сертаб, а тази песен е повече от прекрасна. Обаче отново ще се помоля Сара бри да я преведе. Безкрайно харесвам турския език, за жалост познанията ми са нищожни и знам само, че "boyle"означава "така".
Четох, четох назад и в един момент съжалих....безсмислени спорове и заяждания...надявам се да са рядкост.
Нихал наистина беше прекрасна тази вечер, колкото и да не я харесвам иначе, няма как да не го призная! Бихтер пиеше тъгувайки за себе си, за ситуацията, в която е поставена....това, че му се обади и призна, че го обича според мен няма нищо общо с падение, даже напротив!

По желание на bomboto и с благодарности към NotApproved:

http://www.youtube.com/watch?v=G37retfuyfs

Bu Böyle - Sertab Erener
Така си е – Сертаб Еренер

O zor günler solan güller eskidendi geçti
Идва краят на тези трудни дни и на тези повехнали рози
O zaman aşık olduğum rüzgarlar esti esti geçti
Няма го и повеят на ветровете от времето, когато се влюбих

Geriye sadece yarım yarım sevgiler
Останала е любов само наполовина
Yüzüme inceden uzun uzun çizgiler
Лице, удължено от мъка

Öznesi kalan süresi kısalan cümleler
Дълбокомислени думи в кратки фрази
Yalan dolan birkaç resim kaldı
И лъжа да наднича от няколко снимки е останала

Aşk seni bulabilir de
Любовта може и да те намери
Uzakta durabilir de
Може и да остане далеч
Samimi oluyor derken
Ако вярваш, че е истнинска

Mesafe koyabilir de
Може и да отдалечава
Bu böyle vurabilir de
Може и да наранява
İlgisiz durabilir de
Може и да изстива

Onu sana katıyor derken
Ако вярваш, че свързва две сърца
Tuzaklar kurabilir de
Може и да залага капани
Bu böyle...
Така си е ...

# 695
Последната книга, която четох бе Руби, червената фея. Това, че просто съм се съгласила с мнението на Snejka за мен не означава, че забранявам на дамата да поства половин страница. Но явно за Вас означава.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 20:11 от beren saat *

# 696
Браво Сара Бри, за мен турският език е много труден...

# 697
newsm10  bouquet  bouquet

# 698
Извинявам се, че нахлувам в темичката ви, но не можах да стърпя да не изкажа мнението си..
Бихтер-младо момиче, омъжило се за може би неподходящия човек
Аднан-мъж на възраст с две деца, който е изгубил половинката си в живота и сега се опитва да започне може би отначало
Бехлюл-на пръв поглед плейбой, но.. по-надолу в мнението си ще поговоря за него
Нихал-момиченце, което все още е ''момичето на татко'' и мисля, че времето да се отдели от него (не в буквалния смисъл ''да се изнесе'') настъпи
споменавам само тях, защото те са ъглите на четириъгълника..
смятам, че почти всички сте гледали епизода, в който Бихтер искаше да избяга с Бехлюл. До тогава аз го смятах за човек, който не би направил това, което всъщност направи, но.. друго яче излезе.. Бехлюл от този момент стана един СТРАХЛИВЕЦ-това е думата, която го определя най-точно според мен..
Бихтер не постъпва правилно спрямо Аднан, нищо не може да я оправдае, но според мен тя е жена с цел-Бехлюл. Всичко зависеше от Бехлюл, тя беше готова, но той... но все пак по-добре щеше да е, ако след тази случка беше преглътнала всичко и спре до там..
Аднан е мъж с две деца. Виждам, че Бихтер малко я дразни, че Аднан обръща повече внимание на децата си-е какво, да обръща повече внимание на нея-жената от която се иска да бъде до него и да се съобразява, че тези деца са без майка и няма да могат да приемат Бихтер като такава..? всеки би го направил..
Нихал-едно много, много глезено момиченце за възрастта си според мен.. Така и не прие Бихтер само като приятелка.. Не разбирам-защо не иска да дели баща си с друг човек, освен с Бюлент..?
Филма като цяло е много интересен, но не мога да възприема точно тези неща.. По конкретно:
-защо Бехлюл е такъв страхливец?
-защо Бихтер не престана до там, след като видя, че Бехлюл е един страхливец?
-защо Аднан е длъжен да понася това (дори и без да го знае) ?
-защо Нихал не порастне? Не осъзнава ли, че освен тя, баща й и Матмуазел-Дениз около нея съществуват и други хора?
Просто не мога да го проумея..
Съжалявам за дългия пост, исках да изкажа МОЕТО мнение! Не искам да засягам никой с него! Знам, че ще има много несъгласни с този пост, това е форум и всеки има право да изказва и критикува мненията. Нито мога да променя мнението на другите с моето, нито може някой да промени моето мнение Simple Smile

# 699

Неее... Има постройка, доста различна от българския, но_не_е_труден, напротив.  Simple Smile

# 700
Наистина добре се изказа, Мечтателка* ! Доста право!

# 701
Изключително благодаря за превода на песента.Ето я в оригиналния си клип.
http://www.youtube.com/watch?v=C0WG33qXF_I

Отново гледах последния епизод.Любовта им трябваше да завърши щастливо,при толкова страст и желание.Нямам идея кога точно е писан романа,но ако беше съвременна история съм сигурна,че щеше да е с хепи енд.Последните 5 страници да бяха написани по друг начин...
На мен турския ми звучи много труден за произнасяне.Иначе уважавам и харесвам всеки един език,всеки по различен начин гали ухото ми.

И като завършек,предпочитам да изчета 30 реда смислен пост,отколкото 3 реда лични нападки и даване на акъл кой,колко да пише,за какво да пише и как да го пише.

# 702
  • Пловдив
Освен това много ясно приоритетно той слага децата си и грижите за тях.

Много ясно, че ще ги слага в приоритет. Любимите, съпругите, гаджетата си идват и отиват, но връзката деца-родители....дори няма смисъл от коментар.

# 703
sara bri, нямам намерение да се заяждам с теб... а ти откъде знаеш, че не съм ти на нивото? Познаваш ли ме? Можеш само да предполагаш... Защо говошиш с факти, за които не си сигурна?

Sylvia, предлагам да сключим мир - за неше собствено успокоение и за мира в темата.

Разбира се, че не те познавам, но от написаното човек може да си прави известни изводи за известни неща. Това с меренето на нивата е относително. Но ти навлизаш в територии, които не познаваш достатъчно и не се замисляш, дали отсрещният евентуално не е по-запознат. Ако си ядрен физик, аз не бил смяла да те ровя за строежа на атома. Единственото, което признавам е, че бях малко по-рязка, но защото идваше вече малко в повече. Пиши си, каквото и когато искаш в темата, аз съм пас, но бъди по-внимателна с фактите и преценките, както виждаш доста хора не споделят становищата ти и затова се замисли защо. Но да спрем до тук. Peace forever!  Peace

# 704
      beren saat * , ако те затруднява половин страница да прочетеш ми е интересно коя е последната книга , която си прочела !?
         Не искам да звучи като заяждане , но има ограничение за големина на снимките , не за смислените постове ...!?
        И на мен не ми се гледат понякога цяла страница снимки , но съм толерантна , защото знам , че има момичета на които това им допада и не си позволявам да забранявам , както се опитвате Вие...!?

Кои сме ние, кои сте Вие? Това, че съм направила някаква забележка, не означава, че забранявам на някого нещо. Спирам вече да пиша, защото каквото и да напиша, все се намира някой да се заяде. Не мога да разбера какво ви става от вчера насам??? Извинявайте, ако съм обидила някого.

Общи условия

Активация на акаунт