Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 29

• 46 233
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
. Не! Той ще започне връзката си с нея по принуда. Оттам нататък, понеже е мухльо, ще реши, че така му е по-лесно.

#Crazy #Crazy #Crazy, малеееее, ама той и с нея ли ?!?!?!  Crazy

а за Мадмоазел - мисля,че със сигурност мноооого ще се подхлъзне, няма да може да се спре даже. тя толкова години чака тази наклонената плоскост,че чак права ще и се стори.

за връзката Б и Н ,мисля че е точно толкова неморална ,колкото и на Б и Б , но просто двата персонажа са толкова крайно различни и едната (Н) е точно ,като малко детенце. и определено не ми се връзва до мъж като Бехлюл. Докато ,виж Бихтер ,там вече е съвсем друго - "уж" израснала, и тя като него със самочувствие, с поведение. някакси по-добре ми седят двамата един до друг и поради тази визиална поведенческа "прилика" по приемам любовта ( но не и връзката) .

# 616
Здравейте момичета извинете че нахлувам така в темата но от време гледам какво си пишете в темата и ми става интересно.
Може ли и аз да се включа?

# 617
Разбира се! Добре дошла   bouquet

# 618
И за толкова обсъжданата дума КУЧКА-според майка ми , лелями и близките  на  техните набори с който обсъждам филма набор от-48 до 55 тя наистина е такава "Как може да причини това на Арнан,човека какво ли не прави за нея" това имах предвид ............
Без да обиждам жените на тази възраст............моето мнение е различно

Моля, моля, след по-малко от четири месеца навършвам 50 години , но никога не използвам думата "кучка", дори да я изрека ,  още по-малко да я напиша...!?   
         Аз също много пъти Ви призовавам да внимавате с изказа си , защото сме достатъчно интелигентни да разберем какво искате да ни внушите и без да използвате подобни думи...!!!
Да не би да сме родени на една дата????

# 619
Наистина, някои от вас ми стават много интересни. Защо не може Нихал и Бехлюл да са заедно? Нима това е неморално? В предната тема ме обвинихте, че много морал съм изповядала... нима сега вие не правите същото?!? Май се обърнаха ролите, а? И не смятам, че връзката им е неморална... Те не са кръвни роднини, няма нищо нередно. Това е все едно да сте се влюбили в съседа - били сте заедно от малки, били сте врата до врата и може да се каже, че сте живяли заедно, без да имате родствена връзка (като Бехлюл и Нихал).

Ама това не е съседа! Това е братовчеда! Ти изобщо гледаш ли филма, слушаш ли внимателно репликите? Няколко пъти се споменава, че_са_роднини. Кръвни роднини са! Незнам си кои братовчеди, далечни са, но са роднини, ИМАТ РОДСТВЕНА ВРЪЗКА, макар и далечна! Ако искаш, вземи книгата и прочети, там авторът всичко описва ясно. Ако от филма всеки си прави разни свои интерпретации, в книгата е черно на бяло. Влизаш във форума и си изказваш мнението, добре - има различни становища по някои въпроси, тъй като всички ние сме различни като личности, но по-внимателно с фактите!

# 620
Е да, ама след определено време - седми братовчед (примерно), вече се смята за много далечни роднини, почти никакви вече... Откъде знаеш, дали Бехлюл не е десети братовчед на Нихал? Пък и щом семейството ще знае за връзката им (а както знаем, турците са много вярващи и не биха допуснали смешение между близки роднини), значи не е нередно! Щом дори ще тръгнат да ги женят... значи Нихал и Бехлюл са си много далечни роднини.

# 621
Според мен не може да са десети братовчеди, тъй като имат малка разлика в годините, а и Аднан познава родителите на Бехлюл. Т.е. не са толкова далечни.
Филмът за това се казва Забранена любов, или плод. Може би не само заради тази на Б. и Б.
Забранено е и това между Нихал и Бехлюл, Бешир и Нихал, Мадмоазел и Аднан... Всеки има своите копнежи, но не и към подходящият човек. В сериалът никой не обича правилния.

# 622
Според мен не може да са десети братовчеди, тъй като имат малка разлика в годините, а и Аднан познава родителите на Бехлюл. Т.е. не са толкова далечни.
Филмът за това се казва Забранена любов, или плод. Може би не само заради тази на Б. и Б.
Забранено е и това между Нихал и Бехлюл, Бешир и Нихал, Мадмоазел и Аднан... Всеки има своите копнежи, но не и към подходящият човек. В сериалът никой не обича правилния.

newsm10 smile3501 newsm51

# 623
Здравейте как сте надявам се че не ми се сърдите че пиша рядко но съм изморена от даскало и имам много уроци но както да е Бихтер много мили думи каза  на Бехлюл а тай засия от радост smile3523 smile3529 Simple Smile

# 624
Е да, ама след определено време - седми братовчед (примерно), вече се смята за много далечни роднини, почти никакви вече... Откъде знаеш, дали Бехлюл не е десети братовчед на Нихал? Пък и щом семейството ще знае за връзката им (а както знаем, турците са много вярващи и не биха допуснали смешение между близки роднини), значи не е нередно! Щом дори ще тръгнат да ги женят... значи Нихал и Бехлюл са си много далечни роднини.

Добре, че от форума научи основен факт от филма - кой с кого е роднина. От това личи колко внимателно гледаш и разбираш. Просто no comment...

Само на мен не би обяснявай за турците, че ме избива на смях... Доста по-добре от теб и от много други познавам тези хора като народ и общество, сблъсквам се с тях ежедневно, знам езика им, познавам културата им, но специално с теб нямам желание да споря, виж ако беше някой друг щях да напиша пространно какво допускат турците и какво не. Ти, очевАдно от всичките ти постове, нямаш пълнолетие, все едно дали в прекия или в преносния смисъл, както се изрази Мариана вчера.

# 625
  • Pleven, Bulgaria
Май нямат роднинска връзка когато Аднан разказваше за него,сега не мога да се сетя в коя серия,каза,че чичото на Бехлюл не е можел да го гледа и за това е помолил Аднан да го отгледа.В книгата може да се казва,че са роднини,но филма не е изцяло по нея поне аз така знам

# 626
  Б и Н са братовчеди и имат родствена връзка,колко далечна не е ясно,поне за мен.Аднан каза,че с баща му са братовчеди и са отгледани заедно/може би са били втори или трети/ ,както сега Бех и Нихал,той затова взема и момчето.Никакво приемно семейство не са ,а близко такова,затова родствената им връзка и духа на взаимоотношенията им на брат и сестра не може да се пренебрегне,за мен.Както и че Бех се влюбва в жената на баща си. А това,че тръгват да ги женят е,защото и двамата уж декларират чувства един към друг и Бех трябва д поеме отговорност,а не защото бащата умира от радост да ожени дъщеря си за брат й.Тази връзка е нередна толкова,колкото и между Б и Б.

# 627
Стана ми интересен разговора. В някои общества пък женитбите с братовчеди и то първи братовчеди съществуват. Хем си се знаят, хем ако имат конфликти младите се решава всичко в семейството, имотите си остават също в семейството. Аз лично знам такива семейства. В Германия пък има разяснителни кампании точно сред турските преселници колко опасни са такива женитби с роднини. Но във филма случаят е друг, там ако Бехлюл изобщо е роднина то н-то коляно.

# 628
Стана ми интересен разговора. В някои общества пък женитбите с братовчеди и то първи братовчеди съществуват. Хем си се знаят, хем ако имат конфликти младите се решава всичко в семейството, имотите си остават също в семейството. Аз лично знам такива семейства. В Германия пък има разяснителни кампании точно сред турските преселници колко опасни са такива женитби с роднини. Но във филма случаят е друг, там ако Бехлюл изобщо е роднина то н-то коляно.
 Женитбата с първи ,втори и трети братовчеди е КРЪВОСМЕШЕНИЕи е перверзно.Има опасност за болести и други такива неща,да не говорим за отношенията между тези хора,преди да реши някой или те да се оженят.Освен роднинската връзка,която може би е далечна,взаимоотношенията,които са градени с години /Б-Н/ е на брат и сестра.Като е толкова далечно -родствен,защо тогава се осъжда връзката между Б и Б,какво толкова влюбва се в далечен племенник на мъжа си,а той в жената на далечния си чичо? Но това не е просто изневяра и  нещата не стоят така,за едната и за другата,няма избирателсност,Б е неморална,а Нихал-непорочна.
   Желателно е хората,колкото и далечни роднини да са ,да не се женят,иначе се изражда поколението,има много болести и т.н.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 14:33 от charovnica

# 629
Момичета, не забравяйте, че Бехлюл беше свободен, преди Бихтер да се запознае с Аднан.
Не забравяйте също, че тя го познаваше, защото той имаше връзка с нейната сестра и Бихтер знаеше чий "племенник" е /и още пращаше цветя на Пейкер/. Тогава тя на луната ли беше!?
Тогава тя не видя ли, че е хубав, не и ли трепна!?
Не!!!
Тя не мислеше за това, не мислеше за себи си, а само как да навреди на майка си и да се спаси от безпаричието.

Общи условия

Активация на акаунт