Отговори
# 330
Честити Бебоци Димитър и Марти! Браво на майките!
За Арниката и аз утре ще купувам, препоръчват я много мои приятелки. Особенно за секцио,както ще съм и аз.
Аз също има вероятност на рож. ми ден 08.03./ ставам на 35г. също/ вече да съм в болница и много ми е криво.
Незнам за вас , но мен нещо всички почнаха яко да ме дразнят .Дано да е от бременността....

# 331
natali _bebeto 2 защо на 08,03 да си в болницата  newsm78 има още до твоя термин  newsm78
дори и за секцио  newsm78

Били да не би да се преуморяваш  newsm78 за завъртането и аз съм така пъшкам и охкам като баба  ooooh!

# 332
Мили бъдещи мартенски мами, БЛАГОДАРЯ за сърдечните поздрави и хубавите пожелания  bowuu !!! 
redreny2000, catwalk, vesetO, radostani, bri, Commelina, Uinen, Лъки, Били, Betta, cvetka koketka, samanta ups, Женичка, mamma vessy ... (дано да не пропускам някого) - колко много нови виртуални приятели Simple Smile А колко е хубаво, че с някои от вас дори вече се познаваме -  благодаря и на jozzy, Bub555, Marinels, Migeio78 ...
Да ви се връща положителната енергия в желаната бебешка посока!  newsm10

Освен всички поздрави от приятели, роднини и познати, днешният ми подарък, който си направихме с мъжа ми, беше такова матраче от пенолатекс за креватчето на бебето:  http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=121  Ние спим на такъв от почти две години и от тогава нямаме никакви проблеми със съня (дори сега в напредналото ми бременно състояние), та затова решихме, че макар и скъпичък, матракът е добро вложение. Освен това, поощряваме българското производство, а и ни подариха възглавничка за когато бебето поотрасне - също от пенолатекс.

# 333
искам да ви питам за какво е АРНИКАТА сигорно съм пропуснала когато сте го писали.извинете ме 4е не съм разбрала.

# 334
sirence - Да си жива и здрава, с пожелание малкото съкровище да ритка щастливо на матрачето.

Аз имам въпрос към теб, защото и ние сме с такъв матрак и искахме и за бебо, но виждам размери само за юношеско легло 60/120. Ние сме харесали този вид легло http://www.bertoni-bg.com/index.php?go=categories&p=products&categoryId=6 и то е за матрак 60/120 - едва когато се махне шкафа и става за по голямо дете ? Вие какъв размер взехте ?

Благодаря !

# 335
sirence, да си жива и здрава, много обичана и щастлива и скоро да си получиш дългоочаквания подарък Hug
skrech, и аз съм си ги разпределила на отделни купчинки-бодита, ританки, гащеризончета, шапки, лигавници и т.н, а комплектите са си заедно Peace
Днес ходихме до нашите до Перник с малчо, но вече не смея да оставаме с нощувка там, че нищо не се знае и се прибрахме. А и не искам да разбират като дойде момента Simple Smile
Сега ви желая лека нощ smile3524 и до утре Simple Smile

# 336
Благодаря за веселичкия поздрав, vioila ! Simple Smile  Благодаря и на matsa83 Simple Smile

120/60 си е размерът на бебешките класически дървени легла с пръчки от едната страна - нашето е такова, не сме купували ново, взехме на племенницата ми, този размер ни е и матракът. Не разбрах точно кой от моделите в линка е вашето легло, но гледах подобни, дето по-късно се преустройват на юношески, и мисля, че те първо са 120/60 (или по-големия размер за бебе/дете 140/70), а по-късно стават по-голям юношески размер. Т.е., в началото ви трябва малкия размер, а после трябва да го смените с по-голям. От тези матраци има и 120/60, и 140/70, и междинни размери.

# 337

uinen, аз в началото редувах гърдите и на бебето явно му беше достатъчно, защото се нахранваше и заспиваше на гърдата. Носех една мартеничка на ръката и сменях ръката след кърмене, за да помня от коя страна сме се кърмили  Simple Smile. После попорасна и не й стигаше от едната страна, тогава давах и от двете - първо тази, от която съм давала втора предишния път. Винаги трябва да се дава достатъчно дълго от всяка гърда, че бебето да си вземе и предното и задното мляко - консултантките ще го обяснят по-добре.
Понеже около мен само кърмачки и съм се нагледала на какви ли не методи за да се подсетят от коя гърда са кърмили, а пък и като трябва първото време да следиш поне горе долу в колко е ял предишния път, та както забременях се зачудих как бих могла да си помогна в това отношение. Като се поразрових в нета стана ясно че хората са си го измислили, купих си го и се надявам да имам за какво да го ползвам.
http://www.izzysmum.co.uk/p/MB-GREEN/milk-bands-breastfeeding-reminder-bracelet/

# 338
  • София
Привет!

СИРЕНЦЕ, Честит Рожден Ден! Бъди здрава и скоро да се радваш на здраво бебче!

vioila , Сиренце ще ти отговори вероятно. Въпросът е към нея, но искам да ти кажа и аз моето мнение. За бебо гледай размера на люлката, не на леглото. Ние взехме такова легълце Бертони и люлката се оказа 110/65 нестандартен размер. Следователно няма да стане матрак 60/120. Ние все пак взехме матраче на Бертони кокос и пяна 60/120 и люлката като я премерих се оказа 63/110, така че ще "резнем" матрачето и така. За да нямаш такива проблеми премери люлката и тогава реши!

При мен киселините пак се появиха  #2gunfire

Дрешките съм решила да подредя по комплектчета и носените /от приятелки/ да са отделно от новите /които аз съм си купила/. Май всички татковци са такива, доколкото  разбирам. Нашият тати само бута дрехите си в гардероба, не ги подрежда и аз не издържам на гледката  Shocked  Опитва се да подрежда когато го натисна, но несръчно и изгледа много не се променя Laughing ...

котенце 1, преглед разбирам, но МАСАЖИ ... #Crazy

jozyy, лекцията съм я слушала и си заслужава да отидеш ако те интересува!

При мен никакви признаци за идването на бебо! Още малко и влизам в 9-ти. Не съм се стреснала много, но не знам как ще съм ако започнат болки... На теория признаците са едно, на практика обаче ... Няма как да разбера, че шийката се е изгладила. Дано разпозная другите сигнали  newsm78

Имам приготвени само превръзки и папмерси за бебо, мокри кърпички и още някакви неща за болницата. Документите са в отделна папка, нощницата и джапанките не са по местата, чехли искам да взема като тези лекарските - бели с дебела подметка, къде ги има? Ако някой знае да сподели!

Тутката, браво! И аз съм си представяла раждането си нормално и с болка и продължителност в рамките на допустимото. Аз също съм с висок праг на търпимост, но знам ли как ще е! Все пак продължавам да мечтая и дано се получи!

Лека на всички!

# 339
  • София
искам да ви питам за какво е АРНИКАТА сигорно съм пропуснала когато сте го писали.извинете ме 4е не съм разбрала.

Ето малко информация:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=2034

http://www.homeopathybg.org/doctors/sportandhomeopathy.html

# 340
Здравейте и от мен! И аз не спя още, но съм притеснена. Confused
Първо честито бебче на мама Джесика!Да расте здрава и красива малката принцеса и да оставя мама и тати да спинкат повечко! Grinning
Sirence, честит рожден ден и от мен! Много здрава и щастлива бъди и скоро да се радваш на прекрасно здраво бебе!
Всички мами с контракции-дръжте се, дано да няма нищо притеснително!
 Аз съм вече в отбора на болните. CryУжасна кашлица, температура лека, гърлобол...Вземам мерки, ама дано не се усложняват нещата. Praynig А малкия още е с гной по гърлото, Т беше спаднала, сега пак я вдигна, бяха на спешния с татко му, 3-ти антибиотик сменяме. Sad
Ужасни новини споделам пак-извинете ме!
Лека вечер!

# 341
ena4 много неприятно, че и ти си се разболяла   Confused надявам се че бързо ще се оправиш. А за малчо..... Shocked ужас, защо не смените доктора  newsm78 3-ти АБ  newsm78 нещо не е както трябва, не може да няма някой читав в Пловдив. Мамите от там да помагат  Peace Не се притеснявай, че споделяш  Peace тук сме за да си помагаме  Peace

Anduli е това с изглаждането  Mr. Green наистина няма как да го разбереш има се предвид че се случва и ако те прегледат ще го разберат  Peace

Аз да питам мамите, които имат по големи деца. На каква възглавница спят? имам предвид колко голяма и от каква материя  Mr. Green на мен детските ми изглеждат много малки 30/40  newsm78

И още нещо да ви питам  Embarassed появи ли ви се целулит  Embarassed ? На мен сега последния месец, поне така ми изглежда не знам дали е заради задържането на течности  newsm78

# 342
Anduli, Ena4 - благодаря и на вас за хубавите пожелания!
Моят рожден ден свършва, прекаран много приятно!

А утре може би ще е рожден ден на някое мартенско доносено бебенце от нашите Wink

Vioila, вслушай се в съвета на Anduli, за да не сгрешите в избора.

Лека нощ на всички! Hug

# 343
Ха, и аз исках тези дни да ви попитам за целулита. Laughing  Добре, че ме подсети Мама Веси. Аз лично съм станала като вафла "Морена"  hahaha Не мога да се гледам направо, е не само заради това де, ама..... и заради килцата. Потърсих професионално мнение и ми казаха, че е от хормоните (пак тези хормони). Аз вода не задържам, нямам отоци и други такива признаци, движа се достатъчно и пак си го имам по краката. После ще му мислим, а и цяла пролет с количките по парковете и улиците дано не остане нищо от натрупаните сланинки  Praynig

# 344
мама Веси, първият АБ го спряхме веднага, защото получи разстройство. Втория го пием 5-ти ден, но явно е станал резистентен към него и започна да вдига пак Т. Сега от спешния са изписали 3-ти, ужас вече!Още малко има гной.
Аз имам доста целулит откакто забременях. Дано се поизчисти след като се възстановим, че е много грозно. А с този огромен корем сигурно после нямя да съм за показване на плажа. Sad
За възглавниците-слагам му детска, но някои са ужасни-меки и като легне по корем направо го захлупват. CloseСега го слагам на по-висока, че да не хърка толкова от секретите.

Общи условия

Активация на акаунт