Отговори
# 345
Здравейте мами  Hug Как сте?

За подреждането на дрешките и аз съм ги средила на купчинки-ританки, бодита, гащеризончета. Екипчетата от 2 и повече части са си заедно. Не съм делила обаче носени дрешки от нови. Те всички са запазени. Поне тези дето са ми дадени.
А наскоро ми дадоха едни доста износени, тях съм отделила и едва ли ще ползвам.

котенце 1, дано си добре. Ама не разбирам едно: защо си дала на акушерка да те пипа там?  newsm78 Та тя не е доктор.

Имам няколко въпроса:

1. Вие как гладите дрешките? Отвътре, отвън или обръщате и двете страни?

2. Какво ще слагате и как се слага? Пудра или крем против подсичане? Заедно ли се слага или само едното? /сори за тъпия въпрос/

И аз да си кажа, че течението взе да ми се засилва повече. Много е гадно. Седя и усещам как ми тече като вода, но предполагам, че не са води, щото си е като течение.

# 346
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро,

само аз ли съм станала толкова рано  Laughing 

Е, хубаво, доспете си, а от мен - пожелание за хубав снежен ден   bouquet

# 347
Добро утро, мами! Аз не съм вестителка, но, понеже се познаваме лично с Лъки , се чухме тази сутрин и да кажа , че е станала мама на Адриана-3600 гр, 50 см.Мама се чувства добре, бебче се е родило на 19.02.Секциото е било по спешност, но малката сладурка снощи е притеснила мама, защото е била с аритмия, днес е стабилизирана. Стискаме палци на Адриана да се пребори с проблема и да радва много мама и тати!
Лъки ще се включи с подробности, предполагам, когато се възстанови.

# 348
Имам един въпрос... уж много четох, но сякаш този конкретен отговор не съм срещала.
Става дума за кърменето първите дни, когато все още е предимно коластра и то по малко. Въпросът е като ми дадат бебо да го нахраня на едно хранене и от двете гърди ли да му дам да суче или още от самото начало трябва да редуваме едната гърда на едно хранене, другата на следващото и така?!  newsm78

Ако някоя от консултантките по кърмене може да се включи ще съм много благодарна!
Uinen,
някои момичета вече са ти отговорили.  Grinning
В началото би могла да предлагаш и двете гърди в едно хранене, като ги редуваш – например, ако започваш с лявата, след това да преместиш бебчето на дясната. На следващото хранене може да започнеш с дясната, а после лявата. След около седмица можеш да започнеш да редуваш гърдите на всяко хранене, ако искаш – на едното кърмене лявата, а на следващото – дясната. Може да решиш да продължиш да го храниш и от двете гърди на всяко хранене. Важното е, ако му предлагаш втората гърда на едно и също кърмене, това да става, след като е довършена първата.
Всяко бебе е различно, суче по-силно или по-слабо, по бързо или по-бавно, успява да се нахрани от едната гърда, или са му необходими и двете – постепенно ще се нагодите взаимно и ще се научиш как да разпознаваш нуждите му и да откливаш на тях.

# 349
  • Бургас
Лъки, честита красавица с прекрасното име Адриана !!! Стискам палчета всичко да е наред с теб и беба и скоро да се възстановиш.  Hug
Енач, мерси за хубавата вест, скорошно оправяне на теб и се пази   bouquet  bouquet  bouquet
Хареса ми матрака на сиренцето и като поотрасне бебо ще му вземем - нали става за преносима кошара 60 на 120 ???
Като начало ще спи на горното ниво, но взех да се притеснявам дали ще е удобно оригиналното матраче - доста е твърдо  newsm78

# 350
  • Русе
Лъки, да ти е жива и здрава адашката  Heart Eyes

# 351
Честито бебче на Лъки-да е живо и здраво и много да ги радва!
Аз от вчера не спирам да повръщам,надяваме се,че наближава Praynig
Хубав ден на всички

# 352
  • София
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛЪКИ И НА МАЛКАТА АДРИАНА!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА, А МАМА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪРЗО  newsm51 newsm51 newsm51

Дано да няма повече проблеми с малката и да се прибират скоро вкъщи да се гушкат и да разказват.

# 353
Честита Малечка на мама Лъки! Да расте здрава и щастлива малката Адриана!
Лъки, бързо възстановяване и прибиране у дома.
  bouquet

ena4, дано не ви се налага, но ако все пак детенце пак има гнойна ангина, най-добре е да се пусне антибиограма, за да е сигурно кой антибиотик е ефеквивен конкретно във вашия случай. Знам, че на повечето лекари не им се занимава и изписват стандартни широкоспектърни антибиотици, но това не винаги е добре, както при вас се е получило. По-добре намерете къде да му пуснат антибиограма, дори и срещу заплащане, отколкото да се мъчи така детете.

Валари, аз съм купила кремче за подсичане.

Спокоен ден на всички коремчета  Hug

# 354
  • София
Честито на мама Лъки! Да е жива и здрава малката Адриана и много да я радва!

# 355
  • до моите любими хора
ЧЕСТИТА НИ НОВА КУКЛИЧКА ВЪВ ФОРУМА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА АДРИАНА, А НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  Hug
Стискаме силно палци всичко да е наред с Адриана и повече да не притеснява мама и тати!!!
Ena4 на теб и малчо бързо оздравяване   bouquet
Хайде дано днес получим още хубави новини за нови бебчета. Още чакаме новини от ИВКА10, някой знае ли какво става с нея  newsm78 .
Валари аз гладя задължително от вътрешна страна и ако има нужда още и от вън. За мазането съм купила само крем за подсичане, за пудра не съм слагала и с баткото. Ще видим като се родят кое как ще им понася.

# 356
И от мен честито на мама ЛЪки! Стискаме палци и двете да са здрави и да се отчетат в най-скоро време!
 От днес започват рибките! А да не споменавам, че има и такива като мен, които се надяваме да устискаме до овенчета:)
  Относно крем или пудра- аз купувах един правен по рецепта крем от аптека, бях страшно доволна. Наскоро разбрах, че дори и 11 години по-късно, някои от най-добрите педиатри във Варна изписват рецепти за кремче от същите аптеки, така че ще се пробвам да го ползвам пак.
 Някоя мама беше попитала за белите лекарски чехли- ортопедичните. Виждала съм да се продават с Кауфланд и Метро, предполагам че ги има и в специализираните магазини за работно облекло, цена около 25 лв. Аз лично джиткам из нас с онези гумените, подобни на кроксове обувки, мисля да си ги взема тях за болницата-хем могат да се мокрят, хем изолират, а ако ги оплескам нещо, мога да ги хвърля без угризения.
  За възглавницата - Давид спа без възглавница до 7 годишна възраст, сега ползва една много тънка, пухена. ПО принцип не съм привърженик на идеята бебета да ползват възглавница, главичките им са толкова големи в сравенение с ширината на раменцата, че няма какво да им се компенсира. Дразня се ,ч е продават задължително калъфки в комплектите, затова си накупих отделни долни чаршафи с ластик и пликове за отгоре. Всяка майка сама си решава.
 Хайде спокойна неделя от мен!

# 357
  • Стара Загора
Честита Адриана на Лъки!Да е здрава и много да радва мама и тати.Скорошно възстановяване на мама и дано няма повече проблеми с малката принцеса Praynig Hug

Аз снощи голямо повръщане направих SickЦялата бременност не съм повръщала,а снощи какво беше това чудо... #CrazyПолучих страшни киселини и мисля,че беше от тях.Не ми се вярва да е подготовка за раждането,защото имам още много време до термин.Днес цялото ми лице е на червени точки от напъването снощи.Дано само не е повлияло на малката Sad

ena4,и аз мисля,че е най-добре да се пусне антибиограма-няма защо да се трови човечето без резултат Sick Скорошно оздравяване и на двамата spoko

Валари,аз само кремче за подсичане ще използвам.Пудра ми бяха подарили за баткото,но така и не съм я ползвала.

# 358
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛЪКИ ЗА МАЛКАТА АДРИАНА!!!   bouquetЛеле, колко бързо става всичко - Лъки вчера си беше тука във формума, и ме поздрави за моя рожден ден, а вече си има малка госпожица, която - да е жива и здрава - ще празнува на същата дата!

Catwalk, не виждам защо да не става матрачето и за преносима кошара, но ще си проверите все пак, защото това, което се сещам, че може да е евентуален проблем, е че все пак този матрак е малко по-тежък от дунапренените, и не знам доколко кошарите могат да се справят с такава тежест - особено за високото ниво.

# 359
Ох, момичета, мерси за подкрепата! Малкият и сега пие АБ по антибиограма-има пневмокок в нослето.Гърлен секрет не сме вземали, но носен-да. Свързах се с педиатъра на детето и тя каза да не бързаме с 3-я АБ, а да продължим с този, защото няма как да е станал резистентен-той пие рядко АБ и този Зинат за първи път му го изписват. Иска да направим и консултация с УНГ в понеделник. Дано вече се свършват мъките. Praynig
За крема за подсичане съм взела Судо крем, преди съм ползвала и Бюбхен, също съм доволна. Пудра никога не съм купувала, не знам дали са ефикасни.

Общи условия

Активация на акаунт