Отговори
# 315
  • Кукуландия
uinen и на мен вчера ми установиха кръвно 100 на 140 и ми изписаха допегит.Ще споделиш ли на теб какво ти казаха докторите и какво ти изписаха,че нещо ми е много притеснено.
На мен също ми изписаха Допегит 2х1, като ми каза лекарката да си меря кръвното сутрин и вечер. Ако не помага да го сваля мога да стигна до макс 3х1 на ден, но е хубаво да се мери и следи кръвното, за да не се получи рязко понижаване. Идеята при мен е да поддържам 130/80, защото съм по-едричка Blush
Също така ми каза лекарката да правя каквото правя по-бавничко, да няма резки движения, защото те също се отразявали на кръвното и пулса.
За следващото бебе съм решила първо да стигна някакви по-нормални килограми и след това да забременявам, защото съм сигурна, че високото ми кръвно се дължи и на многото ми килца  Embarassed

don4o71, не ти ли изписаха хапчета заради калцирането? Аз от последния ехографски преглед насам (тоест от началото на месеца) пия Дузодрил по тази причина. Хаповете би трябвало да подобрят проводимостта на плацентата.

Еййй сега прочетох назад, че си имаме още едно бебче - честито на мама Джесика!!!
Честит рожден ден и на Сиренце!

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 14:39 от Uinen

# 316
Момичета, аз приемам Допегит 4х1т на 6чх1т. Преди да започна терапията кр ми беше 170/100. От както го пия ми е 120/80 дайе и 110/70 само 2-3 пути сум го вдигала до 135/90 140/90 и си го следя мн редовно. Бебо си расте нормално и това е наи-важното. Допегита е средство на първи избор при бременност и хипертония и наистина действа. И аз съм повечко килца и това наистина е предпоставка за високо кръвно и гестационнен диабет. Но както виждаме и по-слабичките също вдигат кръвното. Не се напрягайте идва края и каквото и да се слу4ва ва тези седмици не е толкова фатално нито за нас нито за бебоците. Hug Hug Дано всичко да е наред  Praynig

# 317
Здравейте, коремчета. Изкарах една ужасна безсънна нощ. Коремът ми според мен не се е смъкнал още, но имах ужасни контракции ниско долу  ooooh! Към 6 часа направо вече мислих да си стягам багажа и да тръгвам за болницата, само фактът, че не бяха на определено време ме спря, защото предположих, че са подготвителни...Имах си и диария, добре се прочистих...Днес не смея да мръдна от леглото, че не ми се иска да се свиква спешно екип, а всичко да си мине спокойно по план....ама както реши Малечка  Peace
На всички момичета, които си знаят датата за секцио - късмет ви пожелавам, всичко да мине бързо и леко възстановяване.
Катилиас, благодаря ти, и аз се надявам  Hug
bzepic, дръж фронта, малко ни остана  Hug
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА NAT_LY, ДЖЕСИКА И TUTKATA! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ
sirence, честит ти рожден ден   bouquet леко раждане и бързо възстановяване!

# 318
  • София
Багажа не съм го приготвяла още, нищо, че ми остават 10тина дена до термина  Crazy Аз още пера и гладя бебешки дрешки. Спестявам си гладненето на тези, които не се мачкат обаче.

cvetka_koketka, ако ти е мерак - мажеш. Ако не - не мажеш. Ако си със суха кожа на зърната, по-добре да мажеш. Марката крем не е от значение. Гледай да е с чист ланолин, за да е без отмиване преди кърмене.

Да ви питам един мега тъп въпрос . Вие как подреждате дрехите по принцип? Примерно на една купчинка камизолки, на друга - ританки. А когато са комплект? Така и с горните дрехи. Аз обичам в гардероба да си има правилор но такива дилеми ме затрудняват  Laughing . С нашите дрехи е същата история - дали да сложа блузата при полата, с която са комплект или всяко да си е в купчинката - отделно блузи, отделно поли Crazy

# 319
  • Стара Загора
 newsm59Честит рожден ден sirence!Много здраве,щастие и усмивки,а на финала красиво,здраво и кротко бебоче! Hug  bouquet newsm59
Добре дошли на новите мами! newsm51
merianna,подскочих от радост,като разбрах,че още едно старозагорче ще си има групичката ни. newsm68
Момичета,аз се заредих с 2 флакончета арника(май са множко,но каквото остане след няколко месеца ще го дам на сестричката си).Сега чакам да си вляза в 9-ти и я започвам.
skrech,аз си ги разделям комплектчетата.Обичам всичко да си е на мястото-панталонки заедно,блузки заедно...Малко се вманиачавам с тези гардероби,но съм си такава.И за капак си намерих такъв мъж,дето само с  едно отваряне на гардероба си разбърква всичките дрехи.Като му го видя и полудявам #Crazy не ми се мисли как ще намеря дрехите на малкия след като се прибера от болницата  smile3506

# 320
  • Пловдив
skrech, и аз бях пред същата дилема  Mr. Green В крайна сметка какво измислих - 1 купчинка за бодита, 1 купчинка за ританки, 1 за по-обикновените едноцветни блузки, които ще се носят по-скоро вкъщи  Crazy нищо че повечето имат съответстващи ританки от втората купчинка.
И последната са дрешките за навън, по-представителните демек - независимо дали е само гащеризонче, или комплект 2,3,5 части Simple Smile Комплектите, които са примерно боди, гащеризон, шапка и ръкавички са си заедно.

# 321
  • Кукуландия
Хихи, и аз съм ги разделила като Commelina. Дори носените дрешки са на един рафт, а чисто новите на друг  Peace

# 322
Здравейте момичета!
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА МАМА JESIKA! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И С МНОГО КЪСМЕТ!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  
 bouquet   bouquet   bouquet
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН SIRENCE   newsm59 smile3525 МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ТИ ПОЖЕЛАВАМ На новите мами, ДОБРЕ ДОШЛИ   Hug Леки оставащи седмици
Женичка, Господ гледа и събира  Laughing И ние сме същите. Мисля си, че няма по-разхвърлян човек от моя мъж, а той казва, че не познава друга такава маниачка като мен  Laughing
За подредбата на дрешките и аз на едно място бодитата, на отделна купчинка ританки, после блузки, а костюмчетата не са заедно, защото може да се комбинират по различен начин, например едни панталонки стават с няколко блузки и т. н.
Don4o71 за калцирането не само цигарите оказват влияние. Аз пушех много преди да забременея, а и сега понякога си дърпам на мъжа ми от цигарата, но плацентата ми е "като нова", няма и наченки на остаряване. Ако искаш за твое успокоение потърси и второ мнение.
Момичета да ви кажа, корема ме боли все повече. Болката е ниско долу, постоянна, рядко отива към кръста, но пък за сметка на това се увеличава. Като се разходя малко ми минава. Лошото е, че имам висок праг на болката и незнам колко е силна, аз търпя, но ако се случва нещо си мисля, че няма да разбера. Това последното беше малко глупаво, но не мога да кажа на никой, че всички околко мен са такива паникииии.....

# 323
Добре дошла *el*  Hug разбира се, че приемаме нови попълнения  Hug

bzepic стискай краката  Joy има още време  Peace

skrech И аз съм на принципа бодитата на едно, ританки на друго и т.н. но тези които са комплект са си всички заедно.  Peace и при каката са така дрехите в нейния гардероб  Peace после ми е по удобно вместо да ровя къде са отделните части на комплекта  Peace  А пък ако реша винаги мога да разделя комплекта.  Hug

Мамите с високо кръвно внимавайте и се пазете. На мен тези дни като  ми беше лошо си мислех да не би да вдигам или да ми пада кръвното, но се оказа че всичко е наред.  Praynig  

Били а следила ли си ги, на колко време са   newsm78

Как да различите истинските от фалшивите контакции:
Истински родилни контракции
Появяват се на точни и чести интервали
Периодите между контракциите се скъсяват
Постепенно стават по-силни
Обхващат корема и гърба
Вашата активност не променя котракциите
Цервиксът се разширява и изглажда

Фалшиви родилни контракции:
Често се появяват на неравни интервали
Не се променя периодът на почивка между контракциите
Продължителността им варира
Обикновено са в долната част на корема
Могат да се променят в зависимост от вашата активност, като например ходене-почивка
Цервиксът не се разширява и изглажда

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 18:55 от mama_vessy

# 324
  • Кукуландия
Имам един въпрос... уж много четох, но сякаш този конкретен отговор не съм срещала.
Става дума за кърменето първите дни, когато все още е предимно коластра и то по малко. Въпросът е като ми дадат бебо да го нахраня на едно хранене и от двете гърди ли да му дам да суче или още от самото начало трябва да редуваме едната гърда на едно хранене, другата на следващото и така?!  newsm78

Ако някоя от консултантките по кърмене може да се включи ще съм много благодарна!

# 325
Uinen От моя опит  Peace зависи от бебето. В първите дни те нямат много сили и бързо се уморяват. Но ако видиш, че след като е сукало от едната гърда все още е неспокойно няма проблем да му предложиш и от другата  Peace
Но все пак нека с по компетентно мнение да се включат мамите консултантки  Peace

# 326
Добър вечер, дами  Heart Eyes
Честит рожден ден, SIRENCE  newsm59  party023 newsm59   Много здраве, щастие и късмет ти желая  Hug Hug Hug
Тутката, много благодаря за това, че сподели с нас как е протекло раждането при теб  Hug Лично на мен са ми много интересни тези разкази, въпреки че знам, че при всяка от нас всичко ще бъде различно   Hug
mama_vessy , от това, което четох, разбрах, че в началото и няколко капки коластра са им достатъчни. Предполагам е така? А ти направо ли слагаше бебчето на гърдата или първо стискаше леко зърното, за да потекът капчици?
Да кажа и аз за контракциите - и аз си имам, но ги усещам само в кръста и гърба, дори на моменти доста силно, но не са през определени интервали. Постоянно обаче си мисля, че могат да ми изтекът водите, защото течението ми в последно време се засили доста  Rolling Eyes
За спането се отказвам да коментирам  Naughty
Това е от мен за сега. Хубава вечер  Hug Hug Hug

# 327
  • София
Привет  wavey

Честит рожден ден на Сиренце, да си жива и здрава, много щастие и късмет   bouquet!

Честити нови бебенца, да са живи и здрави!

Добре дошли на новите попълнения  Wink!

Ние вчера бяхме на УЗ, бебьо е вече 3.3кг, тоновете му са ОК и контракции нямам  newsm44. Но и мойта плацента е почти изцяло калцирала  Cry. Докторът не ми предписа нищо, каза само, че вероятно ще родя по-рано поради тази причина. И преди бях писала, според него може да е от възрастта (на 38 съм), може и да е от няколкото вируса, които изкарах по нова година. Както и да е, според него можело да се храни бебето все още, само нямало да расте толкова  newsm78. Трябва да се следят редовно тоновете и така. Другият петък пак съм на тонове, после в сряда и в следващия понеделник (7-ми). След това, ако още не съм родила до 11-ти, смята, че трябва да индуцираме раждане или секцио (аз естествено казах, че не ща секцио).

uinen, аз в началото редувах гърдите и на бебето явно му беше достатъчно, защото се нахранваше и заспиваше на гърдата. Носех една мартеничка на ръката и сменях ръката след кърмене, за да помня от коя страна сме се кърмили  Simple Smile. После попорасна и не й стигаше от едната страна, тогава давах и от двете - първо тази, от която съм давала втора предишния път. Винаги трябва да се дава достатъчно дълго от всяка гърда, че бебето да си вземе и предното и задното мляко - консултантките ще го обяснят по-добре.

саманта, няма нужда да стискаш да изтичат капчици, бебетата имат страхотно обоняние и усещат веднага къде си ги сложил. Може обаче, когато са съвсем мънички и още не знаят как се прави, да го погладиш по долната устничка, то инстинктивно отваря уста и ти мушкаш гърдата  Laughing. И както преди обясняваха, не само зърното, а да обхване цялата ареола. Ако захапе само малко, разваляш вакуума, като си мушнеш малкото пръстче в устичката му и пробваш наново (не се издърпва, докато е засукало, защото може да те разрани).

skrech, и аз съм на принципа комплектите заедно.

# 328
samanta_ups както писах зависи си от бебо  Peace не се притеснявай че ще остане гладно  Mr. Green ако не му е достатъчно или ще се събужда по рано или ще мрънка  Peace така че ще разбереш  Peace Както е писала и Betta не е нужно да стискаш преди това  Peace инстинкта на бебето е страхотен  Peace

Аз тази вечер съм самичка и ми е малко скучно и затова съм толкова активна  Embarassed дано не ви досаждам  Hug

# 329
Мама Веси, честно казано не съм мерила, защото болката е постоянна, особено през нощта, едвам се завъртам от една страна на друга.
Саманта, и аз така, моето течение също е по-обилно и все си мисля, че водите могат да ми изтекат. Особено след като момичетата казаха, че може да е по всяко време и навсякъде.
Май вече всички ни тресе една и съща "треска"  Laughing
За кърменето на мен една акушеерка ми каза да давам и от двете гърди по равно.

Общи условия

Активация на акаунт