Отговори
# 375
Саура, много гадни болести!Дано сладурчето бързо пребори вируса. Дано не пропускам и някой друг-желая ви скорощно оздравяване на всички. Hug
Мама Веси,тазовите кости ме болят от 5-6 месец,така бях и първият път. Това мисля, че е от постоянното лежане на една страна, но пък по гръб се чувствам ужасно! Направо се задушавам, чак ми премалява. не знам как ще стоя мирно, докато ми следят тоновете, че до сега не са ми ги следили. По време на раждането бях по гръб, но не ми беше така дискомфортно, както сега. Тогава ми казаха, че мога да си лежа както си искам, но аз от страх не смеех да мръдна. CrazyСега и да ме карат да лежа по гръб-няма начин.
Саманта упс, кураж, още малко остана. Hug
 Много ми се искаше вече беба да излиза, но сега като съм болна по-добре да оздравея, че с кашлица и хрема как се ражда ooooh!И съм толкова отпаднала, нямам силици за нищо, а мъжете оставиха такава кочина, преди да излезнат, че трябва да се мобилизирам и да пооправя. smile3516

# 376
  • Пловдив
ЛЪКИ, ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА! ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА МАЛКАТА НЕТЪРПЕЛИВКА  Hug  bouquet

ena4, дано бързо да се оправяте с детенцето  Praynig

Мама Веси,тазовите кости ме болят от 5-6 месец,така бях и първият път. Това мисля, че е от постоянното лежане на една страна, но пък по гръб се чувствам ужасно! Направо се задушавам, чак ми премалява. не знам как ще стоя мирно, докато ми следят тоновете, че до сега не са ми ги следили. По време на раждането бях по гръб, но не ми беше така дискомфортно, както сега. Тогава ми казаха, че мога да си лежа както си искам, но аз от страх не смеех да мръдна. CrazyСега и да ме карат да лежа по гръб-няма начин.
И аз точно така се чувствах, докато ми правеха записа на тонове преди няколко дни. За 20 мин лежане по гръб ме заболя ужасно кръстът, препотих се и направо ми спираше въздухът  Sick Не ми се мисли, ако трябва да лежа с часове по гръб и с контракции по време на раждането, какво ще е  Rolling Eyes

# 377
Здравейте, и аз най-накрая се реших да вляза в отбора на мартенските майчета. Терминът ми е за 10.03.2011 и чакаме момиченце, първа бременност на 28 год. от Велико Търново.
Чстито на всички мами, които вече гушкат своите бебоци, а на останалите леко раждане и здрави бебчета  Grinning

# 378
Честити нови бебчета,Мартин,Адриана и Борислава!Да са живи и здрави и да радват мама и тати.  bouquet
Сиренце,ЧРД на патерица!Пропуснала съм момента. EmbarassedДа си жива и здрава и леко раждане на термин ти желая! newsm59
Валари,аз гладих само от вътрешната страна.Струва ми се прекалено и от двете. Thinking
Относно подреждането на дрешките:направих ги по вид,т.е.ританки,камизолки,бодита,комплектите съм разделила,но те не са и много защото за сега съм купувала основно бодита струват ми се по удобни.След малко практика ще видим дали съм права. Laughing
[bsamanta_ups][/b],остана ни още малко да потърпим.И аз съм така,но се старая да се самоиронизирам,че ... Twisted Evil
Щях да забравя да ви кажа,че ходихме на преглед и бебка е вече 3 кг. Grinning и е ок.И сякаш снощи за 1-ви път усетих контракции,но без болка.Бяха през ноща и за кратко така ,че не можах точно да разбера какво става докато се разбудя. Crazy
Били,да се оправяш. Hug
petq_alisheva,Честито!
[ena4/b],да се оправяш! Hug
А забравих да напиша добре дошли на новите майчета!  bouquet

# 379
  • Варна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА, КОИТО ИЗМИНАХА ТЕЖКИЯ, НО ПРИЯТЕН ПЪТ НА БРЕМЕННОСТТА И РАЖДАНЕТО    bouquet ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЛЪНЧИЦАТА, ВИНАГИ ДА ОГРЯВАТ ЖИВОТА ВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!

Здравейте на всички!
отдавна не съм влизала и не съм ви чела! Първо честити бебчета на всички!!!Вие направо ме разбихте... за колко малко време колко сте напреднали  LaughingАз малко време прекарах в болницата  Sad В сряда бях на преглед и се установи, че съм с 4 см разкритие  Shocked и веднага ме вкараха в болницата, и до вчера чакахме нещо да се случи, ама нямам промяна и ме изписаха и началото на седмицата влизам отново и ще ме пускат на системи  Praynig Стискайте палци всичко да мине безпроблемно, защото три дни в болницата бях на етажа с родилните зали и се наслушах и нагледах на раждания...  #Crazy Честно да ви кажа вече умирам от страх, но по-добре всичко да минава... Надявам се скоро да пиша на вестителките и възможно най-скоро да мога да ви изчета   bouquet
Илиянка, напълно те разбирам Wink И аз постоях 5 дни в болницата с разкритие и контракции, но за задържане да мога да изкарам 8-ия месец. Слава Богу за сега всичко е наред. И аз бях в родилно отделение и се наслушах и нагледах на какво ли не. Много ме е страх от предстоящото, но може би така е по-добре, поне знаем долу-горе какво ни очаква Rolling Eyes Майчетата, които очакват второ и трето дете са наясно, даже някои разказаха малко страхотийки, други се възпротивиха на разказите, че се стресирали Laughing Но в крайна сметка не отиваме на курорт, отиваме да дадем живот, било то и с цената на доста мъки.

# 380
ena4 а след раждането колко още те боляха  newsm78

millenkaa добре дошла  Hug леки оставащи седмици  Hug

Commelina а защо са те оставили да лежиш по гръб  newsm78  на мен ми се извиняват че трябва да легна по гръб докато ми наместят апарата и коланите.   Shocked  И след това веднага ме карат да се обръщам настрани.  Peace

Ani4ka_ Браво на бебка  Hug

Sten оправяй се и ти, никакво излизане на бебо до 9-тия   Praynig И за теб стискам палци  Praynig

# 381
  • Пловдив
Мама Веси, аз сама съм си виновна, нищо не казах. Реших, че за 20 мин няма какво да ми стане. Като ме наместваха, ме питаха удобно ли ми е и отначало биваше що-годе. После се забързаха напред-назад акушерките и ми беше неудобно да ги извикам  Crazy Другият път ще предупредя още като отивам, да ме сложат или настрани, или по-изправена.

М-у другото, бях се ошашавила така, защото ми правеха записа в родилна зала. Имаше 3 раждащи жени. Едната така викаше и нареждаше, че се уплаших, че ще родя скорострелно само от стрес. В същото време на другите 2 момичета гласът им не се чуваше, седяха си кротичко и само от време на време изпъшкваха. Така че, това с мъките и страхотиите е много относително. Явно всичко е индивидуално -  праг на болка, психическа нагласа и безброй други фактори. Не е казано, че отиваме на мъчения Wink

# 382
Мама Веси, след раждането нямах проблеми с болки в таза. Легнах си по гръб и не можех да се нарадвам какъв кеф е да не те боли. Но коленете ме боляха може би 2 месеца още при клякане и заставане на колене. Сигурно от многото килограмки, дето ги бях качила. Mr. Green
Мами, вече и аз усещам подготвителни контракции. С първата бременност не помня да съм имала. Коремът ми става на кокал за кратко, но не боли. Дали няма да раждам по-рано от термин? newsm78 Много искам да е така, че не ми се ражда 4 и нагоре кила мома. #Crazy
А я вижте на Лъки каква е голама госпожицата-20 дни преди термин 3600. Crazy Все ме гони параноята, че и моята ще е едричка, да ви кажа от опит не се раждат лесно такива бебета. Тоест голяма мъка ми беше напъването. ooooh! ooooh! ooooh!

# 383
ena4 дано си права, че аз ще съм секцио  newsm78 днес съм като инвалид толкова силно ме болят  ooooh! недей да го мислиш колко ще е голямо бебето, то ще си порасне, толкова колкото трябва. От теб не зависи  Mr. Green

Commelina теб повече те е притеснила обстановката май  Crazy Знам колко е направо страшно....  Hug На мен ми се наложи да лежа в патологията когато бях с каката  Shocked Shocked боже на какви неща се наслушах  #Crazy #Crazy опитвай се да ги игнорираш  Peace

# 384
  • Бургас
 Thinking Момичета, като пишете за виковете и крясъците, да попитам тези, които са раждали - вие викахте ли ? Една позната се опитала да вика и й казали да млъкне и тя млъкнала  Simple Smile Което означава, че се е владеела и не е било толкова адско положението...
Аз много се натоварвам психически, ако слушам викове, действат ми зле, дори мисля да съм със слушалки в ушите по време на престоя си в болницата - ако това е възможно  Rolling Eyes

# 385
Ох, момичета много е хубаво всеки път като влезеш във форума ново бебе!!!!
И от мен да е жива и здрава малката сладурка Адриана и бързо да се прибират с мама у дома!!!!
Аз вчера 2ч в Хита пазар , направо след това ми се струваше че ще рода!! Ама не още сме 2в 1.

# 386
catwalk аз не съм викала  Peace Имаше моменти когато много ме болеше, ама то без това не може, но само съм пъшкала и охкала  Peace

rumilota дръж се има още време  Peace

# 387
catwalk Докато бях в реанимацията след първото секцио се наслушах на викове (в Майчин дом реанимацията е срещу родилното отделение ooooh!) Тогава си говорихме с една акушерка, която обясняваше, че викането само хаби силите на родилката, още повече че повечето жени като викат не могат да чуят какво им говорят акушерките за дишането и напъните, което определено не е в плюс на родилния процес. Така че аз от сега се настройвам да стискам зъби, ако раждам нормално  Crazy

Да ви се оплача - не знам какво съм мерила като купувахме матрака, но се оказа, че кошарата ни е с 5см по-тясна и матрака стърчи Crazy Освен това не можем да намерим предпазната решетка на кошарата. Милото твърди, че сме я изхвърлили, аз настоявам, че подобна глупост не бих допуснала Crazy Ама колкото повече време минава, толкова повече си мисля, че е прав, защото преровихме целия апартамент и я няма и сега не знам какво да правя Confused

# 388
Лъки, да ви е жива и здрава малката кукличка Адриана! Дано повече да нямате проблеми и всичко да е по мед и масло!!!
Сиренце, ЧРД на патерица!!!   bouquet Всичко, което си пожелаеш, да ти се сбъдва!!!   bouquet
Сега да дам отчет... Вчера ходих до Тина Киркова да ме прегледат заради зацапването и т.н. Доктора беше много внимателен, прегледа ме ръчно и препоръча в понеделник да си взема багажчето и да отида да ме приемат, за да ме следят, да следят и тоновете на бебчо и да определим дата за секцио... Каза, че това е най-добрият начин за раждане на бебчо, защото е инвитро и защото аз съм над 35 години... И понеже във вторник ще си взема изследванията за микробиологията и кръвните, та след това с милото отиваме направо в болницата...  ConfusedРеших, че ще раждам там без избор на екип и т.н. Освен това ми е много близо... А има ли други мами, които ще раждат в Тина Киркова? Така се промениха при мен обстоятелствата... Дано да е за добро!!!  Praynig
Още не сме сглобили креватчето. Само дрехите съм изпрала и изгладила, мама ми шие спалното бельо и то още не е изпрано и изгладено... Днес купихме коритото и твърд повивалник, който се слага отгоре на креватчето... И май съм се ошашкала тотално - не знам какво да правя и какво да мисля... направо е ужас... Rolling Eyes
Контракции май засега нямам. Корема ми се стяга от позицията на бебчо...
Страааааах ме е!!!!!!!!!!!!! Не знам какво да правя!!!!!!!!!!  Cry

# 389
Честито бебче на мама Лъки!  bouquet Hug
Има време до термина ми /26.03./, но предвид факта, че съм с инсулинова резистентност и съм на хапчета и може би факта, че съм с наднормено тегло и докторите си ги е страх, освен всичко друго да не направя прекламсия, ме искат в болницата на 07.03.Това в МД.Тук в  родния ми град , лекарят водещ ЖК ми каза, че влизам в болницата 1 ден преди секциото, но и той се ориентира доста на пред в датите.
Въртя се вече в леглото много трудно и тежи.Пъшкам като парен локомотив Laughing
В петък на ЖК ни казаха , че Беболина е 2400-2500кг., главично прилежание.Дали не е мъничка  за 34 г.с.Но и дъщеря ми Габи се роди 3,000кг. и се успокоявам, че всичко е о.к.

Общи условия

Активация на акаунт