ВЪПРОСИ към хомеопати - 12

• 40 542
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • ул. "Мечтание"
Органона съм го чела като романче от любопитство, когато започнах да се интересувам от хомеопатия. Сега като ви чета последните страници... явно доста неща съм забравила (а и все пак не ми е работа да ги знам, ама...). Май ще трябва да го прочета пак внимателно. Откривам някои несъответствия между начина на лечение на нашия хомеопат и препоръките на Ханеман. Което не ми допада и се покрива с някои мои вътрешни усещания, че нещо ни куца в лечението.  Sad

# 226
Само искам да ви кажа,че от дне сме с хрипове и педиатър ни изписа АБ. Тоя гранули дето ги изписа хомеопатката не ни помогнаха мисля.Вие тук ми казахте,че не е класически хомеопат щом изписва по няколко лекарства. Александър ми даде номера на хомеопат и тия дни ще се видя с него за мой проблем.Но за детето сега не ми се рискува тепърва да правим ново интервю, да пием гранули и да чакаме да подействат.Много е малък и се страхувам.Факт е,че си научих урока по трудния начин и повече при тая хомеопатка няма да го водя.Сега ще си изпием АБ и дано помогне.
Искам да попитам може л ислед като изпием лекарствата и вече ни мине да го заведа при хомеопат един вид да му изпише нещо, което да закрепи имунната му система? Оказва се като си направя равносметка,че пред 2 месеца е пил АБ.Всеки месец понастива и ако на единия месец го позакрепя,  то на следващия сме с АБ.
И моял ви  не ми казвайте "аз нали ти казах,че така ще стане с тия гранули", защото знам,че ме предупредихте и без това м ие достатъчно гадно.Просто реших да й се доверя на преценката, нали все пак е лекар.... ooooh! Tired Tired

Не,че се заяждам... Peace но ако беше прочела предните 2 стр. и тази дори,нямаше да питаш за "нещо за укрепване на имунната с-ма"!Той ще разгледа детето като едно цяло,няма да "закрепи" само имунитета му.
Изпийте си АБ/макар,че и сега да го заведеш при читав хомеопат ще ти помогне/ и тогава го заведи на интервю.

Права сте, че първо си публикувах поста и след това се върнах да прочета назад това , което съм пропуснала. За в бъдеще ще бъда по-внимателна за да не попадам под такива критики...  и аз не се заяждам  Peace Grinning

# 227
  • София
Ниал, благодаря отново!  Simple Smile
Аз искам да попитам до колко се задават лични въпроси на интервю при възрастен човек?  Embarassed В смисъл - интимни. И това важно ли е? 

# 228
Органона съм го чела като романче от любопитство, когато започнах да се интересувам от хомеопатия. Сега като ви чета последните страници... явно доста неща съм забравила (а и все пак не ми е работа да ги знам, ама...). Май ще трябва да го прочета пак внимателно. Откривам някои несъответствия между начина на лечение на нашия хомеопат и препоръките на Ханеман. Което не ми допада и се покрива с някои мои вътрешни усещания, че нещо ни куца в лечението.  Sad

Mного хубаво би било.  Grinning

Търсенето определя предлагането.

Когато пациентите станат по-взсикателни към предлагащите услугата и то мотивирано взискателни, с Органон в ръка - тогава и качеството на услугата ще се повиши. хомеопатите ще са мотивирани да отговорят на новото търсене или да умрат гладни.

При отсъствие на регулиращо тяло, пазарът става регулиращо тяло.

# 229
  • ул. "Мечтание"
За жалост си прав. Confused

# 230
Ниал, благодаря отново!  Simple Smile
Аз искам да попитам до колко се задават лични въпроси на интервю при възрастен човек?  Embarassed В смисъл - интимни. И това важно ли е?  

Всякакви въпроси се задават и всичко е важно. Целата е да се разкрие и разбере какво се случва не само с тялото на човек, но с ума и душата му. Човек е единно цяло - мисловните модели повлияват начина по който възприемаме и реагираме на света и начина по който се чувстваме. Мисловните модели, заедно с чувствата ни пък определят начина по който живеем. Човек е управляван от несъзнателни мотивации. Работата на хомеопата е да разкрие всичко това, да види връзките и да подбере най-подходящото ХЛ.

Предсатавете си ситуация - нещо във взаимоотношенията със вашият партньор ви притеснява, чувствате се по определен начин, но показвате на хомеопата една усмихната муцуна  Grinning Хомеопатите не са телепати в повечето случаи и няма как да знаят какво се случва с човек. Ние работим с това което ни се казва и тов акоето виждаме при наблюдение.

и понеже моят стил на работа е ...малко по-особен, на гърба на визитката ми пише: "работя с материали на клиента"....което си е голата истина  Grinning

# 231
Ниал, благодаря отново!  Simple Smile
Аз искам да попитам до колко се задават лични въпроси на интервю при възрастен човек?  Embarassed В смисъл - интимни. И това важно ли е? 

Всякакви въпроси се задават и всичко е важно. Целата е да се разкрие и разбере какво се случва не само с тялото на човек, но с ума и душата му. Човек е единно цяло - мисловните модели повлияват начина по който възприемаме и реагираме на света и начина по който се чувстваме. Мисловните модели, заедно с чувствата ни пък определят начина по който живеем. Човек е управляван от несъзнателни мотивации. Работата на хомеопата е да разкрие всичко това, да види връзките и да подбере най-подходящото ХЛ.

И да цитирам параграф 5 от Органон  Mr. Green (щото до него стигнах и ми се върза с въпроса ти  Laughing)
Полезни и подпомагащи лекаря в лечението са допълнителните знания за най-вероятната възбуждаща причина на острата болест, а също и за най-значимите моменти в цялата история на хроничната болест, тъй като те му помагат да открие нейната фундаментална причина, която обикновено е свързана с хроничен миазъм. В тези изследвания е необходимо да се отчитат физическата конституция на пациента, неговата морална и интелектуална характеристика, занятия, привички и начин на живот, обществените и семейни отношения, възраст, сексуална функция и т.н.

# 232
  • София
Благодаря!  Simple Smile Peace

# 233
Бравооо  Grinning Някой чете Органон, при това твърде добре цитира параграф и го свързва с конкретен казус.
Само така!   bouquet

# 234
Ааа, моля, моля - букетът си е за теб   bouquet

# 235
  • ул. "Мечтание"
С такива добри учители като Nial и Александър ще го наизустим даже Органона!  Mr. Green

# 236
  • София
Много полезни неща сте изписали, връщам се да ви чета.  Hug

# 237
Вие нещо ме амбицирахте....поръчах си Органона от страницата, предполагам до ден-два ще дойде.

# 238
  • Пловдив
Да се вмъкна с леекинко въпросче и аз... Wink

Вече няколко пъти забелязвам малкия да си шепне нещо си... Rolling Eyes като че ли сам на себе си го говори и после казва нещо друго вече така,че и аз да го чуя?
Знам,че хом. се интересуват от тези "по-странни" поведения,та да питам странно ли е или е симптом на нещо?Чисто теоретично,напр.?
 Peace

# 239
Кажи си го на хомеопата, пък нека той/тя да прецени. Интересно е...

Общи условия

Активация на акаунт