Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 15)

• 38 322
  • 748
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Здравейте! Имам въпрос относно отказа от ваксини. Бебето ми има сложени до сега БЦЖ, по два приема от хепатитната ваксина, пентаксим и синфлорикс. Всеки път след ваксините губи апетит за дълго време, от някои е вдигала температура и все повече се убеждавам, че по-добре да преустановя слагането на следващите. Въпросът ми е, когато отидем на следващата консултация, каква декларация трябва да занеса-за всяка следваща ваксина отделна декларация за отказ или изброени всички оставащи в една декларация...и това ли е всичко необходимо? Относно яслите и детските градини, правилно ли съм разбрала, че когато дойде време за ясла, няма да я пуснат, но за градината ще може и без направени ваксини?

# 61
Теди, не е необходимо да носиш декларация. Тя е пожелателна! Достатъчно е да кажеш на ЛЛ, че отказваш тази ваксина (конкретната за всеки случай). Ако тя иска да подписваш нещо, ѝ кажи да ти напише информирано съгласие за всяка ваксина, а ти отдолу ще подпишеш, че отказваш.
Не си длъжна да се подписваш никъде другаде.

В ясла не приемат деца без ваксини; за градините се получава същото, за съжаление. Затова повечето майки се принуждават да молят лекарите си фиктивно да вписват ваксините в картона като сложени, но не всеки лекар е съгласен на това. И ако взимаш детски надбавки, също няма да те одобрят при следващо подаване на документи.

# 62
В Shots In The Dark обясняваха такова нещо за алуминия.
Не  го вярвам това! Този филм съм го гледал и превъртал безброй пъти до наизустяване на репликите на английски... Явно ще да е било нещо такова в другия...

П.С. Очаквайте поредния мой филм до края на месеца - Vaccine nation!
Shots in Thr Dark, гледай от 29 мин и 55 сек.
Да уточня, че файлът е от kolibka . com

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 10:34 от magi1111

# 63
И ако взимаш детски надбавки, също няма да те одобрят при следващо подаване на документи.

Това е според зависи каква бележка ще ти издаде ЛЛ-то... Някои издават бележки, въпреки, че не са сложени всички ваксини... Освен това, очакваме промяна по тази точка, но за сега никой не знае точно кога...  Peace

# 64
Алуминиевите съединения , както и всички други адюванти / добавки / във ваксините се слагат , за да предизвикат бурна имунна реакция , защото ако се въведат въпросните вирусни частици без тези добавки реакция практически няма да има !... или по-скоро тя няма да засяга целият организъм , а ще бъде само на местно , тъканно ниво т. нар. клетъчен имунитет , който е първата защита на тялото.

Ваксините обаче поради наличието на всички токсични съставки в тях водят до т.нар. histamine-storm reaction - анафилактична реакция , която при различно силните и различно реактивните системи води до най-най-разнообразни поражения.

Не е във връзка с темата , но ще помоля , тъй като знам , че четете много и се интересувате и от други вредни за организма намеси ... , попадал ли е някой на информация за вредните ефекти на зъбните упойки ? Ще бъда много благодарна ! Може и на лични .

# 65
  • София
Благодаря ви  bouquet
Като стана въпрос за детските, чудно ми е за по-голямото дете ще имам ли право да взимам, след като то си има ваксините....или ги отказват и за двете деца newsm78

# 66
Като стана въпрос за детските, чудно ми е за по-голямото дете ще имам ли право да взимам, след като то си има ваксините....или ги отказват и за двете деца newsm78

За всяко дете се издава индивидуална бележка от ЛЛ, както и се подават индивидуални декларации за детски надбавки... Няма причина да се отказват детски надбавки на имунизираното ви дете...  Peace

# 67
и аз имам въпрос към Persona
Значи поставяни са всички ваксини за хепатит Б, обаче попадам в болница, прелива ми се кръв заразена с хепатт Б и аз не се разболявам , при този пряк досег с болестта, това за мен е фантастика  Simple Smile

# 68
алуминиевия хидроксид  се закрепя за вирусната частица, и благодарение на него тя се разпознава от клетките на имунната система, т.е. подобрява имуностимулацията  и един вид без него имунитетът ще е много слаб. Това го казаха и в един от филмите дадени тук. Въпроса е дали не може да се замени с нещо по-безвредно или както винаги се гледа по-евтиното.

В shots int he dark казат":

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Алуминият в момента е много важен компонент във ваксините. Но не във всички ваксини...
Наричаме го адювант.

Когато ваксинираш някой за вирус това, което правим, е да ваксинираме част от жива частица.

Част от вируса, заедно с адюванта, който стимулира имунитета, към живата частица.
Ако инжектираме само живата част на някого, той или тя никога няма да добият имунитет.

Имунитета се придобива, само заради адюванта.

Неговата роля е да стимулира имунитета. Той привлича имунните клетки.
Той казва "Ето тук има вирус, направи имунната реакция, и следващия път, когато го разпознаеш го разруши веднага."
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Поставям под въпрос тези приказки, които просто преведох...

# 69
Вероятно Perona никога няма да отговори на тези мои въпроси, но това няма особено значение за мислещата и виждаща част от населението...

# 70
Ще коментирам този пост защото смятам, че е важно някои неща да се знаят, за да не се плашат хората от подобни нелепици, на които могат да попаднат из нет пространството.

Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.
Кръвопреливането също може да доведе до заразяване с хепатит В (а понякога се налага кръвопреливане дори при бебета).
Заразяване може да настъпи и при тесен битов контакт - чрез предмети от бита, зацапани с микроскопични капчици кръв - ползване на общи нокторезачки, ножички, пилички (козметични салони), на епилатори, самобръсначки, по погрешка - на чужда четка за зъби, дори на гребени и четки за коса (фризьорски салони) - при ранички по кожата на главата и т.н.

Съдържанието в слюнката е много по-малко от това в кръвта и не може да предизвика заразяване през устата при използване на общи прибори, мундщуци и пр.

Saliva of people with hepatitis B can contain the hepatitis B virus, but in very low concentrations compared with blood. Injections of infected saliva can transmit the virus, so bite injuries can also spread the disease. There are no reports of people getting hepatitis B from mouth contact with infected CPR manikins or mouthpieces of musical instruments. http://www.ccohs.ca/oshanswers/diseases/hepatitis_b.html

При обикновен битов контакт, без наличието на кръв, която да попадне върху лигавиците или по-дълбоко нарушаване целостта на кожата, също не е възможно, според МЕДИЦИНСКИ ИЗТОЧНИЦИ.  Примерът с четката за зъби и гребенчето искрено ме развесели. Mr. Green (ако заразяването с хеп. В беше толкова лесно, човечеството отдавна да е измряло).

Подобни параноични примери показват липсата дори на основни медицински познания. Същото важи за твърденията, че тетанус може да се развие при одраскване на кожата. Не е възможно в рамките на няколко мм (каквато е дебелината и) да се създадат анаеробните условия, при които единствено могат да се развиват клостридиите. Такъв случай няма описан досега. Примерът с детенцето от Италия какво трябва да докаже – че е заболяло, защото не е имунизирано ли? Интресно, че всеки подобен единичен случай се дава като пример, за разлика от доста по-големия брой случаи на ваксинирани и въпреки това заболели (дори в официалната стаистика не се споменава повече от ок. 80% ефективност).  Crossing Arms Увредените от ваксините също не се броят.  Confused

Интересното в статията е, че детенцето все пак е било имунизирано преди по-малко от 3г., но родителите са отказали реимунизация заради постваксинална реакция. Разбира се, че веднага е намерено обяснение – тази доза не е достатъчна (интерсно ако е имало повече от 1 как щяха да го изтълкуват??). Простата сметка показва, че детенцето е излекувано с имуноглобулин, а за хипотетично необходимите n на брой дози, никой с точност не би могъл да каже колко и за какъв период от време осигуряват защита.

Но да се върнем на въпроса защо поставят ваксината за хеп. В, при това още в родилното, на децата, които не са потенциално застрашени от родителите си, ако не се застраховат от лекарска немърливост и грешки? Защо вместо това не подлагат на задължително ваксиниране всички здравни работници и тези в лабораториите, след като те са една от най-рисковите групи и и като такива са най-опасни за разпространяването на заболяването? Те работят с кръв и др. телесни течности, игли, режещи инструменти и пр., имат контакти с потенциални заразоносители и болни. Дали има статистика колко от тях са имунизирани, да сте чули някой да им прави проверки и да ги глобява?

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 12:35 от multimodal

# 71
  • София
Ето случай на тетанус при дете, чиито родители са отказали имунизация. Статията е от италиански лекари. Интересна е, прочетете я цялата. Детето се е наранило на желязна врата, като е получило повърхностно нараняване, което дори е била почистено и превързано от лекар. Според италианските национални препоръки относно тетануса, неимунизираните или непълно имунизираните хора в такива случаи трябва да получат противотетаничен имуноглобулин и ваксина. Но родителите - убедени антиваксинисти - не са разкрили имунизационния статус на детето си и то не е получило противотетанична профилактика. Резултатът е тетанус!

Чиста проба пропаганда! Все едно си обяснявам на детето защо не трябва да слиза само в мазето. Така хубаво са описали: защо и как детето не било имунизирано, какви са антиваксерските настроения в Италия и т.н.,  на описанието на самия случай е отделено съвсем малко местенце от цялата лялявщина, и изобщо целта сайта е ясен - мисля, че не може да се приеме за достоверен източник

# 72
Защо вместо това не подлагат на задължително ваксиниране всички здравни работници и тези в лабораториите, след като те са една от най-рисковите групи и и като такива са най-опасни за разпространяването на заболяването? Те работят с кръв и др. телесни течности, игли, режещи инструменти и пр., имат контакти с потенциални заразиносители и болни. Дали има статистика колко от тях са имунизирани, да сте чули някой да им прави проверки и да ги глобява?

И за медицинския персонал е нещо като задължително да са ваксинирани за хепатит Б, но вярно е, че не ги репресират, ако откажат. Зълва ми е медицинска сестра - един път ги ваксинираха с хепатит Б и тя почти беше в несвяст... след това отказа другите дози и заради тази своя реакция, отказа да ваксинира и бебето си.

Мулти, възхищавам се на начетеността ти!!! Hug

# 73
...Поставям под въпрос тези приказки, които просто преведох...
Аз също ги поставям под въпрос. А както става ясно от последващите реплики във филма, никой не знае какво може да причини на хората алуминиевият хидроксид във ваксините:

- Алуминиевият двуокис е започнал да се използва във ваксините през 1927.
- Приемаме, че той се изхвърля до няколко дни след инжектирането.
- Никой не пита за дългосрочните отравяния от аджуванта. И така е от 1927.
- Хората се съгласяват, че алуминиевия хидроксид е добър аджувант, тъй като стимулира имунитета и относно сигурността, не е проблем, тъй като всички подобни проблеми, се смятат само за краткосрочни.
- Сред хората, които страдат от MMF (дегенеративно нервно-мускулно заболяване) ако 10 години след това, дойдат за друга ваксина и направим мускулна биопсия преди това, откриваме присъствие на алуминий.
- Което предполага, че тези хора  по незнайни за нас причини, генетични, молекулярни или други причини, са предразположени да не разграждат алуминия или ефектно да го елиминират.

Много са неизвестните в уравнението...

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 12:48 от magi1111

# 74

Общи условия

Активация на акаунт