Lord of The Chefs

• 34 092
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Със сигурност ще се хванат за гушите... и ако позволите се присъединявам Hug

# 526
  • гр.Добрич
Предаването се снима в Добрич. Тази Кулинарна Академия е в Международния колеж(срещу Общината.) Имаше някакви коктейли в Изидата. Сигурно там са отседнали и екипа, защото аз лично съм виждала Маестрото и единия от журито там.
Сидония е дъщеря на небезизвестната добричка бизнес-дама Пеловска.

# 527
  • София
  И какво ще се окаже накрая, че всеки е някой на някой!

# 528
  И какво ще се окаже накрая, че всеки е някой на някой!
А ми така де.Как иначе?
Кой ще ходи в тоз ресторант дето ще го спечели?
Трябват сигурни хора.

# 529
  • София
Ами хайде, покажи ги, де. Но говорим за френска рецепта, нали, все пак това е френско ястие, а не за вариацията в някой от многобройните български мулинарни сайтове?

Сега какво ,ще ме караш да си снимам списанията ли.. Рядко готвя от нета.Grinning Тази по , която аз го приготвям  (от сп. "Уверени в кухнята" , страхотно списание издавано на няколко езика) я има побликувана ето тук и в готов вид изглежда приблизително ето така . (снимката не е моя, само написах Ratatouille recipe и потърсих снимки с Гугъл)

Имам и книгата на Джулия Чайлд (най-известната за Френската кухня), според нея повечето зеленчуци са на пръчици и резенчета..ето и рецептата нагледно http://www.tableandspoon.com/?p=527 .

Колкото до вариациите на рецептите..въобще не ми се захваща тази тема, защото става много обширно , едва ли на някой ще му се чете. Само бих искала да попитам, в България има ли стандарт за рязане на зеленчуците при приготвяне на гювеч?!? Или всеки готви както го е учил мама, прочел в нета..пр.  Grinning Ако има обнародван  стандарт, светнете ме ,че да го правя вече правилно.  bowuu  Grinning

# 530
Кой е най-интересния сезон до тук от "Кухнята на ада"? Сега дърпам 6-ти, но според вас, ако има по-интересен направо да се ориентирам към него Simple Smile А и дали ще схващам нещо с не толкова добри познания по английски?  Grinning

# 531
Според мен Васко не трябваше да бъде изгонен, не че ми е от любимците, но поне се държи по-нормално от половината жени, които са все компетентни, мрънкат, плачат и тн.

# 532
Кой е най-интересния сезон до тук от "Кухнята на ада"? Сега дърпам 6-ти, но според вас, ако има по-интересен направо да се ориентирам към него Simple Smile А и дали ще схващам нещо с не толкова добри познания по английски?  Grinning

Аз лично ти препоръчвам 8ми сезон на Top Chef. Не е на Рамзи, но на мен много ми харесва. Доста прилича на Lord of the Chefs. В 8ми сезон всъщност се състезават участници от досегашните сезони, които не са успели да спечелят титлата. Определено са доста добри и си заслужава гледането.
А от Hell's Kitchen съм гледала само 1ви сезон - готино е, но не ми е толкова интересно  Peace

Относно английския - аз и на български много от думите, които използват не ги разбирам, така че  Mr. Green А за Рамзи имай предвид, че той си има акцент, а и доста голяма част от крясъците му са цензурирани и става още по-трудно да разгадаеш какво ли е казал и как ли е наредил готвача  Joy

# 533
Аз съм фен на влади и мъжът с крем брюлето, работят си хората ок без да се натискат и истересвят.

# 534
  • Варна
...Имам и книгата на Джулия Чайлд (най-известната за Френската кухня), според нея повечето зеленчуци са на пръчици и резенчета..ето и рецептата нагледно http://www.tableandspoon.com/?p=527 .

Колкото до вариациите на рецептите..въобще не ми се захваща тази тема, защото става много обширно , едва ли на някой ще му се чете. Само бих искала да попитам, в България има ли стандарт за рязане на зеленчуците при приготвяне на гювеч?!? Или всеки готви както го е учил мама, прочел в нета..пр.  Grinning Ако има обнародван  стандарт, светнете ме ,че да го правя вече правилно.  bowuu  Grinning

Има стандарти за всичко Peace. Завършила съм ТОХ със специалност "кулинар" и там си изучавахме по единият предмет баш технологията на всяко ястие- има единен стандарт почти за всичко- от това как да са нарязани продуктите за всяко ястие, до това на каква температура се приготвя и как точно трябва да изглежда. Те за това ги мъчат толкова- не може да си го учил и да го работиш и да не знаеш елементарни неща.

# 535
  • в морето до колене

Има стандарти за всичко Peace. ... Те за това ги мъчат толкова- не може да си го учил и да го работиш и да не знаеш елементарни неща.

Не искам да правя сравнения между нашето предаване и чуждите образци... ама ми прави силно впечатление в австралийския формат на MasterChef, че също много дъжат на начина на подготовка на продуктите. Като почнем от това, че има конкуси за елиминация, които се състоят точно в това - нарязване на лук, моркови... и квото се сетиш там на равни стандартни парченца. И стигнем до това, че членове на журито хвалят за перфектната форма на продуктите в ястието, дори когато вкусът не е чак перфектен. А там се състезават НЕпрофесионални готвачи...

Като казах "елиминации" и се сетих - наистина можеха по друг начин да изгонят Васил снощи... Не знам, ама много на Рамзи ми заприлича  Mr. Green Той гони така от кухнята като му писне от някой - без елиминации.
Нали уж журито обсъждаха варианти "да го изправим там с/у още някой... и да ги изпитаме нещо... теоретично" (цитатът не е точен, но смисълът беше такъв). Защо не го направиха така?
Както казваше един мой професор - винаги мога да ви забия на изпит, щото никога няма да знаете колкото мен нещо, дато се занимавам с него от 35 години... Whistling В този ред на мисли - и те можеха да го забият на нещо подобно на това "как се прави рататуй, ама стандартен"  Mr. Green

Не мисля, че Сидония преигра със сълзите нарочно - все пак журито е било там. Аз останах с впечатлението, че техните наблюдения, колко зле се е чувствала тя в кухнята, бяха "екранна подкрепа" за нейните емоционални реакции. Дори в кадрите по време на финалните надписи пак това ни повтаряха.

Не че Васил ще ми липсва - хич даже.
Еле тия приказки за Ницше и тълпата можеше и да не ни ги "сервира" за сбогом...

# 536
Добре, явно основно Рататуи се прави от зеленчуци на кубчета ... Но нужно ли беше така подигравателно да казва журито, че не виждало никъде Рататуи на масата, след като се оказва, че има варианти на това ястие, при което заленчуците са на кръгчета  Crossing Arms
Т.е. човекът не е направил пълна глупост както излезе, а просто по-непопулярния вариант, така ли?

Къде, освен в анимационен филм се оказва, че има вариант с кръгчета? newsm78 Нали не смятате, че Васил се е учил да готви по филмче?

Ами явно се оказа, че има и то не само в анимационни филмчета (тук се постнаха вече няколко снимки). Та не беше чааак такава глупост както го изкара журито.

Току-що се разрових в немски сайтове за рецепти, на доста места е на кръгчета  Peace
Както и да е, не е толкова важна темата  Grinning

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 07:40 от Nenna

# 537
  • София
Не можех да гледам финала, от вас разбирам че са изгонили Васил. Явно набързо са взели това решение. Искаше ми се да го гледам още, жалко. Но пък направи грешки, които и аз като абсолютен пишман-готвач Mr. Green  не правя - това дето вари нещо си с черпака вътре, или че не уеднакви температурите на млякото и супата...
На Сидония не мисля, че бяха театър сълзите, просто не й издържаха нервите.

# 538
  • София
Катюша, съгласна съм , писах малко без да мисля...  Blush
Гледах предимно от моята камбанария, на непрофесионален готвач любител, нехаресващ "рамкирането" на всяка цена.  Peace Просто исках да кажа, че както има страшно много варианти на гювеч, на сос "Болонезе", "Тирамису","Овчарски пай"..пр.  така има много варианти и на" Рататуй" .. Ако в ресторантите се готвеше винаги по "Библията на готвачите" щяхме да се върнем 15 години назад по времето на "Балкантурист" и на "пълнежа от кисели краставички".  Hug
Няма да споря повече на тази тема.  Peace  Но след като журито се заяде за това как са нарязани зеленчуците за гювеча, трябва да държи същата политика и спрямо другите участници.  Peace Иначе би било нечестно.

# 539
Васил направи грешки като за първокурсник в ТОХ, а претенции до небето  Peace
С право го отстраниха.
Предаването е сглобено така, че да има и интрижка, иначе в БГ. без нея не става и половината зрителска аудитория ще изчезне ако няма интрига.
Вижда се че журито стои при тях и ги гледа постоянно и знае вече кой какво може.

На мен също ще ми бъде интересен двубой Виталия-Сидония, а го и очаквах още отначало.
Абстрахирам се от другите формати по света и не сравнявам, затова засега нямам забележки към предаването, а водещата не и обръщам внимание и не ми пречи.

Общи условия

Активация на акаунт