Декупажна библиотека, материaли, техники и инструменти

• 112 200
  • 718
  •   1
Отговори
# 570
Ей сладурчета,групата ни се разраства.
ХВАЛА НА ТАКВИЗ ЛЮДЕ.
Нещо ми харесва рисуването върху стъкло и си правя някакви опити,но ме вълнува на този етап,че почистващия/разреждащ медиум е на солвентна основа /каквото и да значи това/ мирише адски на спирт,според вас ако си пина една част от ракийката пък с другата /по-малката естествено/ си изчистя четките дали ще стане. Joy Joy Joy
Тоз медиум е 30 мл.и е 4.00 лева егасимуси разхода.някой ще ме светне ли на някаква хитрина.
Не ми минавайте с номера ,пробвай,от тез проби съм на това дередже.
Омъжена с три деца,куче,риби и игуана. Embarassed

# 571
  love001  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585587.new#new
Най евтино е с паста и четка за зъби  Mr. Green
Тураш си шаблона на стъклото, и много "невнимателно" го напръскваш с четката  Hug

# 572
  • София
  .....
Никито, ползвай АМБ за почистване на четките, доста по-евтино е и чисти добре. Съвета ми го дадоха в "Слънчоглед". Стъклото измий с топла вода и веро или почисти със спирт (може и дезодорант).....

mumita, това ли имаш в предвид...чистене на четките с АМБ

# 573
Здравейте, ще направя моя първи опит за декупаж върху една дървена кутия, която е без никакви покрития. Но си харесах салфетки, които ще използвам на цяло(без да режа отделни картинки), а искам отдолу да си се вижда че е от дърво кутийката, как да го направя. Прилагам и линк за да ме разберете Simple Smile http://static4.depositphotos.com/1004167/326/i/950/depositphotos … or-Bijouterie.jpg  http://www.dreamstime.com/decoupage-box-thumb13524152.jpg

# 574
           Future_Mummy , за да се получи ефекта,който искаш не трябва да се прави основа на цялата кутия,а само на местата където са цветните елементи,защото цветът им ще се промени.Зависи и от салфетката и от цвета на самата кутия. При светла кутия и бяла или светла салфетка/цветните мотиви са на бял или светъл фон/ се получава точно това,което искаш.След залепване и лакиране белия или светлия фон от салфетката става прозрачен и се вижда дървото,но може мотивите  /ако са светли/ да станат много бледи.Дано ти обясних,че на практика мога да покажа,ама в обясненията хич ме няма. ooooh!

# 575
Дидуля искаше  да ти каже за този урок  Joy
http://dcpg.ru/mclasses/stol/
Но това става само ако дървото ти е светло и салфетката с ярки мотиви

# 576
  • пловдив
Future_Mummy има и още един вариант. Щом ще лепиш цялата салфетка  /макар, че е доста рисково, защото така по трудно се изглаждат гънките/  за да ти се виждат примерно цветята, а през останалата част от салфетката да ти прозира мотива... първо - отдели долните слоеве. След това напръскай цялата салфетка с лак за коса. Изчакай добре да изсъхне и пак напръскай , обърни я и повтори процедурата. Когато изсъхне добре, върху гръбчето на салфетката, само върху цветята леко с гъбичка нанеси бяла акрилна боя /може и с четка, но много внимателно, че четката е по груба и може да скъса.../ Аз за по лесно си държа салфетката на прозореца, че по лесно се вижда цветето .... е после си бърша, но като съм кьорава...  Mr. Green Когато боята изсъхне, тогава вече си лепя салфетката на мотива по традиционния начин. Успех  Peace

# 577
Благодаря на всички, утре ще пробвам  и ще покажа какво се е получило Simple Smile

# 578
  • Варна
Аз искам да попитам какво лепило използвате?
прочетох, че доста от вас ползват Ц200. С какво декупажното го превъзхожда (защото по принцип си е сериозен разход, ако си го набавяме от магазин за хоби материали)?

# 579
  • в сърцата на любимите ми хора
Момичета, кажете коя паста за зъби да купя, за да пробвам моделиращата паста с С200? Нали трябва да е бяла, а не мога да се сетя коя от всичките е бяла, а и да е по-евтиничка  Mr. Green

# 580
  • в сърцата на любимите ми хора
Hubavella, от другите във форума съм чела, че декупажното е добре да се ползва, ако нещата са предназначени за продажба. Но аз лично ползвам С200 и съм много доволна, а и цената му е несравнима с тази на декупажното. Върши същата работа!

# 581
  • София
Момичета, закъсах го с този псевдо-фрост! Диди хубаво го е обяснила, ама нищо не ми се получава!!! Пробвах с лак и няколко капки боя и нищо не стана: разтече се, не покри плътно ... абе нищо, с една дума! А имам едни стъклени камбанки и искам да ги направя с псевдо фрост, много ми харесва. Имам и един въпрос. Покривате с фрост /било то лак и боя, или Ц200 и боя/ и после направо ли лепите мотива? Трябва ли ПОД него да се нанесе бяла боя? А, и още нещо. По принцип продава ли се някаква боя за получаване на този ефект? Щото пък ако не  е много скъпа, що да не я ползвам??? Е, това е, хубав ден от мен!

# 582
                bonnysofia,продава се фрост и той е точно за заскрежен ефект.Има го в различни цветове.Аз ,лично,съм купувала от Миражчето и лесно се работи с него.Разбира се е по-скъп от  така наречения "псевдофрост"  Laughing ама и той е изобретение за икономичност,че всичко при нас е цифри,а явно и при рускините е така.
                Псевдофроста - няколко капки акрилна боя в лак /когато е С200 ефекта е малко по-мъглив,а не заскрежен/ след това тампонираш с полусух тампон т.с. след като топнеш тампона в боята върху хартия тампонираш за да се получи отпечатък ,който не тече.Лично аз /нали съм бързачка/ топвам тампона и направо върху стъклото и след това бързо-бързо със същия тампон/без да топя пак/ разнасям тампонирания псевдофрост върху цялата повърхност преди да потече .

# 583
  • София
Диди, благодаря ти за бързия отговор. Сега ще се пробвам и ако стане нещо, ще се похваля  Laughing

# 584
АЗ също ползвам Frosting Gel на Мираж. Малко трудно го разнасям и по точно на някой места остава по-дебело, на друго застъпвам и после крия дефектите. Пробвах с акрилна боя и се получи, но не мога да покажа, че заминаха преди да ги снимам. Фроста ми помага и при чаши -стъклени и порцеланови - мажа ги и след това лепя мотива. Така ми е по-лесно, защото повърхността не е толкова гладка и не се къса салфетката. Дано да съм обяснила хубаво.Забравих, че едно шишенце го използвах за много неща.

Общи условия

Активация на акаунт