Декупажна библиотека, материaли, техники и инструменти

• 112 196
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
  • София
здравейте момичета искам да ви попитам може ли да се правят картички с тази техника и как става благодаря ви предварително

намерих това http://ivolina-mycrafts.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html .

По този начин ще пробвам да залепя върху картонена кутия. Може и да натисна накрая малко с ютията  Wink

# 601
  • София
Върху хартия и картон препоръчвам лепенето на салфетката с домакинско фолио и ютия, така основата не се деформира  Simple Smile- от личен опит...така аз правя кутиите и хартия за картички

# 602
всички ли са със салфетки или има и принтирани картинки? И още един въпрос, сега от грис ли е?
Всичко е салфетки.
Снега е от перлит. Пробвах с грис. Ръсенето е голяма играчка. Ако пък го разбъркам с лепилото се разкашква.
Използвах перлит. Някога мъжът ми купи чувал за да слагам в пръста на цветята. Използва се в строителството.
Смес шпакловка, перлит и С200. Не се разкашква. Мажеш си го спокойно.
На паната и бутилките съм го използвала.
http://thalia.snimka.bg/holidays/koledno-albumche.638096.25816924

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 21:31 от patleeva

# 603
Вчера четох при рускините как една мацка съвсем случайно стигнала до факта ,че  салфетките ако се напръскат преди да се залепят със солена вода (поставена в пулверизатор и доста солена) ставали много здрави , жилави като хартия и се лепели без проблем.Описва и историята , как е достигнала до този факт.Не съм пробвала още този метод но съвсем скоро ще пробвам и ще споделя личния си опит. Joy  bouquet

# 604
  • Варна
И мен ме интересува въпросът с НЕнакъсването и НЕнагъването на салфетките.
За сега правя опити с лак за коса, но... пак има гънки!  Sad

# 605

Здравейте момичета, творим ли, творим ли ?   
Антом по повод на твоя въпрос за контура, значи като мъж често ми се налага да правя ремонти, къде в къщи, къде в приятели. Занимавам се като хоби и с гипсокартон, та контура всъщност е една готова шпакловка за въпросния гипсокартон, американска му работа все обичат на хляба мекото и на работата лекото  , та тази шпакловка се нарича "sheetrock", има и малки разфасовки от по 5 кг. струва някъде около 10 - 12 лв. но можеш да я ползваш с години, само е важно да се затваря много добре кофичката, ето и един линк как изглежда : http://finishend.com/bg/e-magazin?page=shop.product_details& … manufacturer_id=8,
а самото оконтуриране го правим по следният начин, купих една тубичка с масло за шевни машини, прибрах си маслото измих добре и напълних с въпросната мазилка, малко водичка да стане по рядка, става на око, немога да кажа точно колко или иначе казано проба - грешка, това е в общи линни, както се казва от тук нататък са моите две леви и прекрасните ръце на Ани .
Толкоз ! Лека вечер на всички сръчни ръчички.

# 606
Само запис Simple Smile Изчетох всичко на първа страница,но в главата ми стана каша и незнам какви  материали  да си купя за начало.
Затова ще ви следя и ще си набавя материали за да пробвам и да разбера декупажа дали ще ми се понрави.
Много красиви неща творите,поклон  bouquetВсичко ми хареса без изключение.

# 607
           skela , като още се чудиш  дали ще ти се понрави декупажа започни с нещо елементарно - С 200 и латекс бял за основа.Избери и предмет,които лесно се измива  Laughing а ако усетиш тръпката тогава търси специализираните материали! Peace

# 608
Имам питане Какъв е начина ти на лепене... примерно тук
http://lepenka.snimka.bg/hobby/zima-2011-2012.632272.25609283
директно с лака ли залепяш или първо с С200  newsm78 колкото и да се старая, колкото и гладко да съм залепила на равна повърхност, при лакирането винаги ми се получават гънчици   

Antom лепя салфетката по твоя начин: Намазвам лепило и като изсъхне малко лепя. Тази чиния е пръскана с спрей лак и затова сигурно няма гънки. На мен ми е по-лесно да лепя върху боядисана повърхност независимо,че чинията е бяла.Затова обратния декупаж много не ми се нрави. По съвет на човек, който прави дървени играчки за чужбина и мебели лака на водна основа го нанасям с памучен парцал, а не с четка и се получава много добре.

Лека вечер

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 08:42 от lepenka05

# 609
лепенка-розовите ти серия е много сладка , червената и тя.Приказна е.Създава усмивки.Искам да те помоля да споделиш,за тези твои снежковци на клечка,толкова им се радвам.Пробвах да направя за базара,но не ми станаха хубави и ги изхвърлих.Трябваше да те попитам първо,а аз тръгнах да експериментирам на своя глава.

Росирос снежковците и Дядо Коледа са принтирани картинки. Залепени са върху картонена папка- около 0,20ст струва -,чиито крила са залепени по-средата с С200 за да стане по-дебела и притисната с няколко книги напр. за 24 часа като хербарийте едно време. Избрания мотив го изрязвам, намазвам папката с С200 и лепя. Като изсъхне изрязвам и залепям клечката с горещ силикон. Това е.
  Дано обясних разбираемо, че по писанията не ме бива много. Математиката е друго нещо.

Лека вечер.

# 610
Лепенка ,благодаря ти миличка,за снежковците.Ще пробвам с картонени папки,защото аз изрязвах стериопор,но трудно се работи и става грубо по очертанията.
Хубав ден Hug

# 611
  • Стара Загора
Здравейте, честита Коледа на всички и да сте живи и здрави! Hug

Аз съм абсолютно начинаеща в декупажа, но имам голямо желание да го правя....Някакси направо се пренасям в друга епоха с него. Той е страхотно хоби, но честно казано не очаквах, че е доста трудно....Тъй като се занимавам съвсем отскоро, засега се упражнявам само върху декопажна хартия, със салфетки още не смея да се пробвам. Купих си и акрилни бои, и краклета, и универсален декопажен лак и декопажно лепило...Обаче има някои неща, които не мога да схвана как стават newsm78. Значи, след като сме си нанесли първия слой акрилна боя и след нея нанесем краклето идва ред на втория слой акрилна боя....Ами кажете ми как го слагате толкова равномерно тоя втори слой боя, защото на мене въобще не ми се получава. С четката става супер неравномерно, стои като разделено.Купих си и валяче, но то поема много боя и пукнатините при него почти не могат да се получат....Така че ще бъда благодарна, ако споделите как нанасяте втория слой боя след краклето...Аз имам и еднофазно, и двуфазно кракле, и с двете съм пробвала, и не става, и не става.... #2gunfire
И още нещо да питам...Как успявате да напукате и самата картинка?Направо "Студио Х"newsm78??? Аз работя с декупажна хартия, да не би само при салфетките да може да се напука самата картинка?

# 612
Здравейте на всички и честита Коледа! Аз също съм абсолютно начинаеща в декупажа. Изчетох цялата тема за няколко дни. Гледах и клипчета. Опитах някои малки нещица и станаха. Сега имам въпрос. Понеже другото ми хоби са гоблените и мисля,  че декупажът доста ще ми е полезен като второ хоби. Имам една стара рамка-от пластмаса е-бяла на цвят, а искам да си я освежа. Мисля да ползвам техниката с напукване. Но четох, че трябва краклето да е в едната посока, а боята в друга, но проблемът е, че самата рамка е по-тънка, около 2-3 см. и се чудя дали ще стане?

# 613
Здравей, Евва! От часа на публикацията ти виждам , че и ти като мен работиш нощем - голяма краста е,нали? Относно втория слой боя  при двуфазното кракле - с валяк и тампон не се получава почти никакво  напукване. Нанасяш с широка мека и изтънена в края четка, като я държиш почти хоризонтално- първата стъпка на краклето трябва да е съвсем суха, така, че нямаш проблем да си положиш равномерно боята. При еднофазното е по-трудно, защото не трябва да се пресушава и при нанасяне на боята може да се нарани слоя кракле.Самата салфетка не се напуква - поне аз не знам за такава възможност. Салфетката се лепи върху напуканото кракле -тя става прозрачна и пукнатините се виждат през нея.Декупажната хартия не е прозрачна и мисля, че с нея няма да стане. Ако някой има успех с други техники - може да помогне. Успех и не се отказвай!   bouquet

# 614
  • Стара Загора
Добро утро на всички! Още се събудих тая сутрин и веднага погледнах в темата.... Grinning
Вижте тука втората картинка, дето е с дъската за рязане...

http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=5454& … 348&current=2

Самите картинки са някакси напукани...Ей тоя номер не разбирам как става, като картинката се лепи винаги след втората боя и напукването. Пък с четката ще пробвам още днес, то явно практика трябва. Като чета тука темите и гледам колко сте напред с материала, направо се комплексирам. На мен досега едно свястно нещо не ми се е получило  Naughty

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 11:09 от Евва

Общи условия

Активация на акаунт