За умението да се изказваш.....

• 13 347
  • 236
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ех, какво беше преди двайсет и повече години, а?
Рай, рай. А сега- анархия, направо.
Разбрам те. Мен, ако ме питаш, досега да сме я изселили от столицата и да сме я заселили някъде, където ще я научат на ред, дисциплина и уважение.

# 151
...
Всички медии-телевизии, радиостанции, вестници, списания. Защо преди 20г.и повече шопският диалект не доминираше в тях?...

Виждал ли си коректор в телевизия, в радио? С какво точно се занимаваше той\тя?

Боже, какви въпроси! Как може слушателите и зрителите да ги видят? Но са ги споменавали, по повод неправилни изказвания, че правят забележки. Ти явно падаш от Марс.

# 152
...
Всички медии-телевизии, радиостанции, вестници, списания. Защо преди 20г.и повече шопският диалект не доминираше в тях?...

Виждал ли си коректор в телевизия, в радио? С какво точно се занимаваше той\тя?

Боже, какви въпроси! Как може срушателите и зрителите да ги видят? Но са ги споменавали, по повод неправилни изказвания, че правят забележки. Ти явно падаш от Марс.

Не падам от Марс, а съм работила в медии. Мъжът ми също, въпреки, че доста по-кратък период и не на работническа длъжност като мен. И досега повечето от близките ми познати са медийни работници. Смятам, че имам някаква представа какво има и какво няма в една телевизия, радио или вестник.

# 153
  • София
А относно "живяли" и "живели" има колебание. Трябва да проверя. Същото се отнася и за "спряли" и "стрели" и още....Ти обаче не си авторитет за мен и това, че го пишеш не ми е достатъчно.
Е, поне ще има някаква полза от изявата ти в темата. Не е лесно да наваксаш пропуснатото от училище, но пък, като гледам с какъв замах правиш анализи на неща, от които видимо нямаш никакво понятие, мисля, че ентусиазмът ти е достатъчен в случая.

Жалко, че нямам материален и духовен стимул да ти обясня правилото, че да те спася от мъката да четеш и да си останеш в зоната на комфортното назидателно, компетентно писане.

Боже, какви въпроси! Как може слушателите и зрителите да ги видят? Но са ги споменавали, по повод неправилни изказвания, че правят забележки. Ти явно падаш от Марс.
Аха, коректори са, да...не редактори. И са невидими. Мистични същества, чието работно място е в устата на говорещите. Много полезни създания, с нечовешки инструментариум. И - не! - не са от Марс, от приказките са, щото всички са чували за тях, но не са ги виждали.

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 13:16 от КЛОНКА

# 154
А относно "живяли" и "живели" има колебание. Трябва да проверя. Същото се отнася и за "спряли" и "стрели" и още....Ти обаче не си авторитет за мен и това, че го пишеш не ми е достатъчно.
Е, поне ще има някаква полза от изявата ти в темата. Не е лесно да наваксаш пропуснатото от училище, но пък, като гледам с какъв замах правиш анализи на неща, от които видимо нямаш никакво понятие, мисля, че ентусиазмът ти е достатъчен в случая.

Жалко, че нямам материален и духовен стимул да ти обясня правилото, че да те спася от мъката да четеш и да си останеш в зоната на комфортното назидателно, компетентно писане.

Пак сбърка! Доста лесно ще ми бъде да наваксам пропуснатото от у-ще, защото то е твърде малко! Ако започна да те питам за законите на Ом, Кирхоф, Фарадей, за принципите на Нютон, за законите на светлината или пък за куп неща от математиката, не знам какво ще отговориш! Така че не се перчи толкова!
Аз пък, въпреки че нямам материален стимул доста пъти обяснявам такива неща. Не всичко е пари!

# 155
  • София
А, така.
Аз откога казах, че не ти липсва воля за победа.
Сега остава с другата да се справиш.
Онази, как и беше името- падналата от Марс.

# 156
  • София
БЕгай да учиш фонетика, vl, законите на класическата механика ще ги нищим на друго място.

А, така.
Добър е.

# 157
БЕгай да учиш фонетика, vl, законите на класическата механика ще ги нищим на друго място.

А, така.
Добър е.

Все пак не разбрах, толкова много ли ти допада шопския диалект, че не казваш дори една дума против него?

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 13:33 от vl

# 158
  • София
Пак сбърка! Ти бягай да ги учиш, ако смяташ че ти е необходимо! Аз ги зная доста добре.
Отказа се от авторитетите?!
Поне справка няма ли да направиш?

# 159
Пак сбърка! Ти бягай да ги учиш, ако смяташ че ти е необходимо! Аз ги зная доста добре.
Отказа се от авторитетите?!
Поне справка няма ли да направиш?

Не съм, не съм. Ще направя справка. Всички сме грешни, но ти май се смяташ за безгрешна и знаеща повече от професор. Наистина с някои не може да се спори. Все едно, че спорим с радиоточка.

# 160
  • София
О, не, той няма да се откаже толкова лесно.
Ще се бори до край. До победата.
Нали vl? Няма да ме разочароваш?

# 161
  • София
В тръпнещо очакване съм.

Радиоточка...рулз!

# 162
Мина ли практикумът по темата  Laughing
Кога заверяват?

# 163
Да се допълня за разведряване...

Представяте ли си тема "За умението да не се изказваш"?

# 164
Да се допълня за разведряване...

Представяте ли си тема "За умението да не се изказваш"?

А, ето това е нещо, което определено липсва на някои. Не е лошо по него да имаме практикум.

Общи условия

Активация на акаунт