Кога най-сетне родителите ще имат еднакви права

• 12 123
  • 363
  •   1
Отговори
# 165
Не пиша писмо до НС, защото това си е ваш проблем, не мой.
Вие не получавате издръжка и вие се чудите защо бащите на децата ви са ги изоставили и не щат и да чуят за тях.

А моята професия съм я видял от 5-6 годишен и днес я работя и ме прави щастлив. Но съм я видял от баща си. И ако нашите бяха разведени, днес нямаше да бъда реализиран човек с прекрасна професия.

# 166
Ще си позволя в кръга на шегата да кажа, че е трябвало да се навърташ повече и около майка си и да свикнеш да различаваш кой подкрепя думите ти и кой не, а не всички да слагаш под общ знаменател...  Peace

# 167
RealTrue , за всеки развод си има причина.
Ако мислиш, че деца на разведени родители, утре ще се разведат или дете гледано от единия родител, утре няма да гледа своето дете, защото ще прилича на другия родител.
Просто нямам думи. Много елементарно сведе нещата.
Не мислиш ли, че от 50/50, децата няма да се чувстват винаги  "на гости" и като в харем.
Какви ценности се възпитават тогава? Задал ли си този въпрос?
Представи си, че двамата родители са омъжени и имат други деца и някой от тях имат деца от предходен брак? задай си въпроса, тогава какво става с тези деца? Нито това, нито другото семейство му е семейство. Това дете е едно приходящо дете имало нещастието да се роди в разпаднало семейство и сега, тъй като няма как, ще го гледат на смени.

# 168
В кръга на шегата аз и досега обичам да се навъртам около майка ми, когато готви нещо вкусно, въпреки, че и сам мога да си го сготвя. По-приятно е, когато е от мама Wink))

# 169
RealTrue , за всеки развод си има причина.
Ако мислиш, че деца на разведени родители, утре ще се разведат или дете гледано от единия родител, утре няма да гледа своето дете, защото ще прилича на другия родител.
Просто нямам думи. Много елементарно сведе нещата.
Не мислиш ли, че от 50/50, децата няма да се чувстват винаги  "на гости" и като в харем.
Какви ценности се възпитават тогава? Задал ли си този въпрос?
Представи си, че двамата родители са омъжени и имат други деца и някой от тях имат деца от предходен брак? задай си въпроса, тогава какво става с тези деца? Нито това, нито другото семейство му е семейство. Това дете е едно приходящо дете имало нещастието да се роди в разпаднало семейство и сега, тъй като няма как, ще го гледат на смени.

Права си. С факта на развода детето вече не е желано от никого.
Баща му ще се ожени и ще има нови деца и жена и всичко ще наследят те. Майка му ще има нов мъж, на когото естествено няма да му е приятно да гледа някакво чуждо дете. И така.
Това е съдбата на децата на разведените. Това е лошото и това е, което не ми харесва. Но е така.
И вярвам, че например датските законодатели затова са въвели и 50/50. За да е поне малко по-честно за малките и да не се чувстват напълно излишни.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 16:29 от RealTrue

# 170
RealTrue, може и да не е винаги лошо, защото като създадеш дете, не те прави практически родител.
Има много случаи в които вторият родител се оказва по-добър от биологичния.
Не важи само принципа, това е мое и ще се грижа за него или това не е мое и няма.
То и този принцип, като гледам за повечето хора не важи и за съжаление или за щастие са в болшинството си мъже.

# 171
Права си. С факта на развода детето вече не е желано от никого.
Баща му ще се ожени и ще има нови деца и жена и всичко ще наследят те. Майка му ще има нов мъж, на когото естествено няма да му е приятно да гледа някакво чуждо дете. И така.
Това е съдбата на децата на разведените. Това е лошото и това е, което не ми харесва. Но е така.
И вярвам, че датските законодатели затова са въвели и 50/50. за да е поне малко по-честно за малките.
Вярно е, че има и такива деца, но не са масовият случай. Повечето деца на разведени родители, или са нежелани от единия още преди развода, или остават желани и от двамата. Във втория случай, ако има диалог - проблем няма. Ако няма, проблемът се създава от липсата на комуникация, и от криворазбрана гордост. Но решението му не е със задължителен режим 50:50.

# 172
  • София
Лелееееееее, за няма и два часа колко глупости са изписани  ooooh!

RealTrue, интересно дали ако баща ти изневеряваше системно и тормозеше психически и физически майка ти пак щеше да ти е по-важно да не се разведат, за да можеш да си имаш чудничката професия  ooooh! За това просто думи нямам.

За помагането на бъдещата си жена детето ми го каза само като ми обясняваше защо иска да се научи да готви. Защото вижда как с мъжа ми работим наравно у дома и всеки поема всякакви задължения и няма бягане по тъча понеже видите ли е мъж. Той му е втори баща впрочем, това по повод нежеланите след развода деца.

Което впрочем, е сред най-големите простотии, които прочетох. Даже не ми се иска да коментирам, защото е толкова просташко, че не заслужава да се хабят думи за него.
На разведените деца се е гледало с лошо око преди 40-тина години. Сега живеем в 21 век. Не е лошо да дойдеш и ти в него.

Единствено не разбирам, след като проблемът не е твой, както казваш, защо се пенявиш да ни убедиш в нещо, от което нищичко не разбираш? Много ли ти е важно шепа разведени майки да се съгласят с теб?
Впрочем, като цяло законотворците в БГ са предимно мъже, така че каквото и да си говорим тука, такъв закон няма никакъв шанс да се случи Simple Smile Кой ти БГ мачо ще има зор да се нагърбва с толкова отговорности, като в момента му е толкова широко около врата?

Най-общо казано - свестните родители са такива без значение какви са законите, а калпавите са такива също независимо от тях.

# 173
И не на последно място. Недей смята издръжка на дете 50лв. на месец. Някои деца взимат повече.
И ако за теб 10 деца са 500лв месечно, то жалко  и само единствено за теб.
Корина, и аз я правих тази сметка преди години, когато за моя бивш 2 деца бяха 100 лв месечно. По тази система и той може през 3-4 години да сменя жените, да им прави по две деца и да продължава нататък...
Явно не си ме разбрала. Тук имам предвид, че отговорноста на господина се изчиства с 50 лв. Твоята отговорност с 60 лв. ли се изчиства? Хвърляш парите и си тръгваш.  

Майка му ще има нов мъж, на когото естествено няма да му е приятно да гледа някакво чуждо дете. И така.
Това е съдбата на децата на разведените.
Ти да не обядва вчера с Господ? Или си брат на Съдбата. Ванга ли си или Нострадамус, че знаеш каква е съдбата на децата на разведени родители? А каква е съдбата на полусираците? А??? НОСТРАДАМУСЕ! Иде ми да се издрайфам от твоите приказки!!!

"НЯКАКВО ЧУЖДО ДЕТЕ"???
 Абе, ей. Хората осиновяват деца, отглеждат ги, женят ги, децата им гледат. И ги наричат "дъщеря ми", "Синът ми", "внучето ми"...  
Смешко!!! Ако все още се чудиш защо в Дания е така, а тук не е така се вгледай в манталитета си, простичкия си манталитет и ще разбереш защо! Държавата е народа, който я населява

Вчера с детето четахме приказка за полската мишка.
Полската мишка отишла на гости на градската мишка- всичко било перфектно, домакинята била събрала огризки от най-различни деликатеси, голямо угощение. Седнали на килима да обядват, но чули шум и градската подканила бързо да се скрият. Като утихнал шумът, градската мишка предложила да си доядат, но полската отказала с думите: Ще си вървя, следващият път ела ти на гости. Вярно, при мен няма такова изобилие от изискани манджи, но поне ще се нахраним на спокойствие..."- мишка от село лесно можеш да изкараш, но селото от мишката- никога, както  при човека простотията.
Човекът от простотията може да избяга, но тя от него - никога!!!

# 174
Yes!
... а писахте (с доста правописни грешки), че темата не предизвиквала необходимия интерес. Обаче го предизвиква! Simple Smile

Иначе, до последното злостно и обидено момиче: Славков е написал в книгата си "Той излезе от селото, но селото не излезе от него". И се отнася, разбира се, и до всички псевдо "мами" в този странен форум, които съсипват своите деца, само и само да отмъстят на човек, който вече никога няма да се поинтересува от тях.

Но... това е живота! Simple Smile

# 175
Ти си много, ама много объркано човече. Дай Боже да няма много такива като теб.

# 176
Yes!
 Славков е написал в книгата си "Той излезе от селото, но селото не излезе от него".

Кое е това ново светило, което цитираш? Батето ли е кумира ти? Най-големият български кретен.

# 177
  • София
Real Lie, знаеш ли, че чичко Фройд би направил интересни изводи за връзката между твоето детство и женомразството ти? newsm78...А и щом още обичаш да се навърташ мама да ти готви...какво да ти кажа? Явно не си напуснал инфантилната фаза, което личи и от доста от писанията ти...Между другото и в твоите има правописни грешки, ако ще трябва да се хвана за по-горен твой пост!
Намери си свестен адвокат и си търси правата, но моля те, недей да слагаш всички майки, гледащи сами децата си под един знаменател и да възпяваш горките, беднички и ограничавани бащи!

# 178
Това, че потребителките в този форум се опитват да предпазят децата си не ги прави псевдо майки. Децата ни имат ограничен контакт или изобщо нямат не защото ние не ги даваме, а защото бащите им не ги искат. Няма жена която да откаже време за себе си, давайки детето на бащата му. Но пък всяка би отказала, ако след посещение детето се връща разстроено, объркано и ядосано, защото най лесния начин да си отмъстиш на бившата си жена е да нараниш детето ѝ ( ви ). Повечето от нас са преминали през подобно безумие и за това реагират с негативизъм, но чак „псевдо” майки ..... много силно изказване.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 21:41 от I.Hr

# 179
момичета ,чудя се ,защо на този болен мъзък му отделихме толкова внимание по темата.Също така не знам защо но, той ми напомня адски много на сънмена от варна ,и с разсъждения и с простотия.
Корина-адски те подкрепям,мисля ,че едва ли ще се вслуша в това което му пишеш.Да не говорим ,че едва ли разбира това което му пишем.
Авторът е ,поне за мен е ,слабохарактерен човек,мамина душичка ,няма лошо,ама ако махне перките ,бих го разбрала.Предлагам да изчезне от темата ,и без това не блести с остроумие,макар,че тръгна и правописа да ни оправя.
И РЕЯЛ ТРУ-ДЕЦАТА НИ СА ТАКИВА КАКВИТО ГИ НАПРАВИМ НАИСТИНА!оТ ТАКИВА БАЩИ КАТО ТЕБ.

Общи условия

Активация на акаунт