ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 87 382
  • 727
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте ,за изварата е добре да си купувате домашно мляко .Аз варя 3 литра в млековарка или в 2 съда ,като в долния слагам 3 пръста вода ,след като заври  варя още  около 5 мин ,разбивам си кофичка кисело мляко с 1-2 капки оцет и изливам в млякото ,варя още няколко минути докато се пресече/ако се бави процеса ,капнете още няколко капки  оцет /сол на вкус ,може и без сол.След като се пресече и изплува на повърхността ,изливате в гевгир и прецеждате ,получената питка е по -вкусна и истинска от каквото и да е сирене за мен.Суроватката също е полезна ,аз готвя с нея супи ,пека си хляб и кексове ,пия я дори . Успех  PeaceА за маслеността на млякото -след варенето отгоре изплува маслото ,обирам го с решетеста лъжица и го ползвам за сладкиши /по мъничко /,маски .Може да опитате и с добро купешко мляко ,пак ще стане ,но може би няма да има толкова добри притеини ,защото има сухо вещество в повечето млека ,аз лично ги избягвам ,особено обезмаслените и пресни и кисели,защото са пълни с нишестета и незнам си какво още за да стане що годе бяла течност .За мен вредата от масленноста на домашното мляко е по -малката беда от фалша на купешкото.Успех Peace

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 17:22 от addi999

# 346
  • София
Здравейте, момичета, ще ме приемете ли?  Simple SmileИмам книгата на Мария Папазова, преди съм правила режима на Ог Симеонов,имам да смъквам цели 6 кг, които на ниската ми фигура са си направо огромна маса ...

# 347
Енита , и аз искам от понеделник да почвам зоната, така,че може би заедно ще стартираме.. Hug Темичката върви малко бавно, но аз ще се отчитам тук  след празниците. Ако искаш и ти можеш да си пишеш менютата ..  Надявам се по-опитните и Ади, да ни корегират, за да влезнем по-бързичко в час с новата програма...Весели Празници на всички !  Hug

# 348
  • Балчик
Лелеее, отдавна не бях влизала, но като гледам не съм пропуснала много. Ади, благодаря за рецептата за домашна извара. Сигурна съм, че ще е полезно за много от нас.
Аз да Ви кажа не съм съгрешила кой знае колко по празниците. Бях си казала, че ще ям каквото и колкото искам, но той мозъка ми като че ли не ми позволява. Макар да не съм перфектно стриктна, баланса - въглехидрати, протеини, мазнини си го налагам. От началото до сега съм свалила едва 7 кг, а съм в зоната и около нея от февруари, но пък сантиметрите са задоволителни, като се има предвид с рибата как прекалявам...не мога бе хора...не мога да изям само 125 гр рибка, много повече ми се хапва, стискам зъби, но....моят мъж все казва-спокойно де,  hahaha то от рибата не се пълнее...то хубаво ама не е съвсем така...абе ще видим, в крайна сметка не прекалявам всеки ден, а 1-2 пъти в месеца...айде сега оправдания..

На новичките добре дошли и смело напред, изобщо не е трудно  bouquet

Айде да измислим нещо да побутнем темата  Rolling Eyes

# 349
Здравейте на всички. Аз съм нова тук(в тази тема, иначе във форума никак даже).
Препоръчаха ми тази 'програма', ако мога така да я нарека, за да отслабна. Минала съм през какви ли не диети и подобни и пробвах какво ли не. Казах си, че със спорт е всичкото - не е, защото спортувам от както се помня, а нямам нищо друго освен стегнати крака.  Grinning
Днес(явно) няма да стане да започна "Зоната", но от утре я започвам(защото за 2ра закуска хапнах ябълка, а прочетох, че трябва да е съотношението на белтъчини:мазнини:въглехидрати както 1:1:1 иии така, явно няма да е от днес). Имам само няколко въпроса, надявам се да ми помогнете!
Първият е дали е точен този въпросен калкулатор, за изчисляването на мазнините и т.н? Показателите му за мен са:
Body Fat %: 10.00  
Body Fat Weight (lbs): 16.50  
Lean Body Mass (lbs): 148.50  
Daily Protein Requirement (g): 103.95  or
# of Blocks of Protein: 15
# of Blocks of Carbohydrate: 15  
# of Blocks of Fat: 15
... което не ми изглежда нормално. Тъй като здравословният процент на подкожните мазнини е 11%, а аз определено би трябвало да имам ДАЛЕЧ повече от това!!! Иии... 45 блока храна на ден ми се вижда УЖАСНО много! Ако трябва ще ви кажа сегашното си състояние, но моля някой да ми помогне, защото е важно. И ги смятах нещата в инчове и в паундове и пак грешно излезе. По принцип съм 175см висока, 76кг, китката ми е 17см, талията ми(срамно, но факт) е 80.5см и по никакъв начин не може да имам 10% мазнини! Просто е невъзможно. Grinning Grinning Другият ми въпрос е какво стана с темата с рецептите? По едно време гледам се говореше за отделна тема със специални рецепти по "Зоната", но май не е направена. Нова съм, на 17 съм, и ми трябва един наистина добре обяснен и описан режим. Гледам тук хората, с чудесните им резултати, за които го поздравявам и ми се ще след седмица-две и аз да се хваля с постижения. Според много калкулатори имам да смъквам 10 килограма(и нагоре дори) и не знам как ще стане според тези изчисления, които ми даде калкулатора, когато си вкарах мерките. Grinning Моля ви, помогнете!

Иначе, пожелавам успех на всички, успешна седмица иии успешно сваляне на килограми/мерки. Simple Smile
Поздрави,
Йоана

# 350
Подозирам, че си изчислявала показателите за мъжете, не за жените.

# 351
Здравейте, от 2 дни се опитвам да разбера какво е съдържанието на въглехидрати в салата айсберг и нищо не откривам. Видях, че още една дама е питала в тема 3, но не открих някой да й е отговорил.

# 352
  • София
Не е ли като зелена салата newsm78?

# 353
Кремче,за рибката -няма страшно ,половин средно голяма скумрия на скара си я хапвам без да стискам зъби с чувство за вина -ще споделя едно мое правило-С БЛАГОПРИЯТНИТЕ ПРОТЕИНИ ,ВЪГЛЕХИДРАТИ И МАЗНИНИ НЕ СЕ СТРАХУВАМ ДА ПООВЕЛИЧА ДОЗАТА ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ХРАНЕНЕ ИЛИ ОПРЕДЕЛЕН ДЕН ,СТИГА ДА НЕ Е СИСТЕМА ,НА СЛЕДВАЩИЯ ИЛИ ПО СЛЕДВАЩИЯ РАЗТОВАРВАМ С АЙРЯН ИЛИ ЛЕКО  ОГРАНИЧЕНО ХАПВАНЕ /ИЛИ ЛУННАТА/...ПРИ МЕН РАБОТИ СИСТЕМАТА .

# 354
Добро утро!
Хайде момичета пак в Зоната!
Аз почвам с пълна сила овладяването на Зоничката, харесвам я тази "диета"!

# 355
  • Балчик
Благодаря ти Ади, имах нужда някой да оправдае прекаляването ми с рибката   bouquet
Между другото аз също лунувам всяка седмица(с малки изключения), вчера също лунувах, но само до 20.00 ч вечерта, когато моя се прибра и като му направих салатка за ракията и се оплюнчих направо...та си направих и аз една зелена салатка 1.5 В и 1 яйце и 1 белтък за 1.5П, а мазнинките разбира се от зехтина в салатката, а през деня изпих 3 л айрян:party:

Йоана, мисля, че доста си пообъркала смятането. Пиши ми лично съобщение ако се притесняваш да публикуваш мерките си и ще ти ги сметна, но със сигурност блоковете ти са ужасяващо много ако имаш да сваляш толкова килограми. Няма страшно, пиши и ще оправим нещата Peace

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 10:50 от krem4e_ts

# 356
Намерих съдържанието на салата айсберг:
100 gr : 1 g протеини, 0,2 g мазнини, 1,6 g въглехидрати, 51 kJ/12 kcal.

В 100 г маруля се съдържат:
 Белтъчини: 0,6 г
 Мазнини: 0,2 г
 Въглехидрати: 2,3 г

# 357
  • София
Cavina мерси за инфото,е значи малко повече от зелената салатка...
Чак вечерта разбрах снощи за лунния ден, но може да опиттам през седмицата...
Вчера ядох по режима, но повече блокове, днес съм на яйце ималко козунак и на зелена салата с моцарела. Приготвила съм си и яйце с домати за следобяд, довечера- малко агнешко и пак зелена салатка...
krem4e, аз също хапвах преди, като спазвах режима на диетолог повече риба, винаги след  ден предимно с риба свалям Simple Smile

# 358
Да вметна ,че  белтъчините в марулята не се усвояват като такива ,поради целулозното съдържание на листата ,това важи и за лещата, боба и всички зеленчуци -белтъчините им не ги смятайте ,прибавяйте си белтъчини  от таблицата по избор.И за съдържанието  на мазнини не бях чувала ..но може и така да е  newsm78.И аз вчера лунувах с 2литра айрян и  привечер засалатих с маруля ,левурда ,варено яйце ,сиренце и трохички сухарче от домашния хляб ,беше ми по- вкусно и от оняденшното агнешко ,от което почти не хапнах ,Зоната ме отучи от  червеното месо сякаш ,вече не ми се хапва никак ...но не съжалявам ,по- добре ми е като тревопасно JoyПоздрави на всички Peace

# 359
на мен салатата айсберг ми е по-вкусна от марулята, по-сочна е и не се налага да я овкусявам много, а и въглехидратите в нея са по-малко от тези на марулята, което ми позволява да си добавя от друга храна още въглехидрати.
Поздрави и успешен зонален ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт