ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 87 380
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
  • София
cavina разликата във въглехидратите е минимална, не знам какво можеш да прибавиш за тая разлика, но ако ти е по-конфортно да сложиш още нещо, защо не...

# 361
Намерих съдържанието на салата айсберг:
100 gr : 1 g протеини, 0,2 g мазнини, 1,6 g въглехидрати, 51 kJ/12 kcal.

В 100 г маруля се съдържат:
 Белтъчини: 0,6 г
 Мазнини: 0,2 г
 Въглехидрати: 2,3 г

Това значи ли, че един въглехидратен блко айсберг е близо половин килограм?

# 362
Здравейте Simple Smile
И аз след много четене и смятане и т.н. от утре влизам в Зоната Simple Smile) Като първоначално смятам да спазвам точно рецептите и пропорциите в книгата "Ние и Зоната". Все още не съм си купила кантарче и се надявам да се справя с меренето на око Simple Smile)
Благодаря за темата, определено е от голяма полза!

# 363
Няма да съжалявате ако пробвате "Зоната"!
Аз съм си в Зоничката и днес.
Къде се губите?

# 364
според мен 1 блок въглехидрати салата айсберг е половин килограм Simple Smile

# 365
Здравейте, момичета! Имам да  смъквам 13 кг с който се сдобих по време да бременността си. Пресметнах си протеиновите блокове и ми излизат 6.35 на 6 или 7 трябва да ги закръгля, ако ги закръгля на 7 разпределени в 5 хапвания добре ли е три от по 2ПБ и две от по 0.5ПБ, и 2ПБ са 14гр протеини това зня4и ли че на хранене мога да изяждам по 14гр месо само Thinking

# 366
Здравейте, момичета! Имам да  смъквам 13 кг с който се сдобих по време да бременността си. Пресметнах си протеиновите блокове и ми излизат 6.35 на 6 или 7 трябва да ги закръгля, ако ги закръгля на 7 разпределени в 5 хапвания добре ли е три от по 2ПБ и две от по 0.5ПБ, и 2ПБ са 14гр протеини това зня4и ли че на хранене мога да изяждам по 14гр месо само Thinking

Много малко блокове, що така  newsm78  Гледай да не гладуваш, по режима на Зоната не се седи гладен  Naughty

А 14 гр. протеини се съдържат в 60 г. месо, то не е само проетини. Дори в протеините на прах съдържанието на протеини не е 100%, ами 85-90% в най-добрия случай.  Peace

# 367
Малко ли са? Да не да съм смятала грешно или защото килцата са повече?

PS: Пак смятах и същото излиза, от утре започвам с 7ПБ и гооооооооолеми надежди да стана мъничка!

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 13:22 от plami!

# 368
Ох момичета много трудно ми дойде пиша, смятам, чета smile3547, та аз като трябва да изяждам по 2ПБ това една шепа ли идва?

# 369
Някъде бъркаш! Според мен около 10-11 блока трябва да са храненията. А когато килограмите за сваляне са повече, тогава и блоковете са повече. 2ПБ са 60 гр месо.

# 370
Пак толкова получавам крехката ми телесна маса е 89.01 умножавам я по 0.5 защото не спортувам
и се получават 44,5 грама протеини  коити като разделя на 7 полу4авам 6.35 newsm78

п.с нали това е броят на блоковете?

# 371
Последен въпрос (че май много досаждам) супи и таратор може ли да се яде, ако да как се броят, а мазнина на таратора слага ли се?

# 372
plami!, таратора можеш да го броиш така - млякото ти е самостоятелна бойна единица, то е балансирано, ако е примерно 2%.
Ако е 0.5%, добави и един орех на 1/2 кофичка мляко към таратора примерно или ако не искаш, сложи зехтин 1/2 лъжица.
Краставиците - 440  г. са ти един блок. Прецени си колко ще сложиш, ако докараш един блок като количество, трябва да хапнеш още 1блок Б+1 блок М. Ако сложиш примерно половин блок краставички, можеш да добавиш още половин блок друг въглехидрат.
Абе комбинации да искаш!  Peace

Има калкулатор в началото на темата /от сайта на Б. Сиърс/, пробвай с него да изчислиш нуждата си от въглехидрати.

# 373
  • София
Хайде и аз да се преброя до вас от днес. Миналата година през март започнах с този режим и на свалих от 74 на 64 кг без никакво усилие (вярно не стана бързо), но за морето през август имах достатъчно самочувствие... после се поотпуснах малко, но не качвах... до февруари... тогава излязох от всякакви граници на нормално хранене - само въглехидрати и то от трудните... ужас... и пак старт от днес, че не мога да се понасам, а на 15 май съм на сватба.

# 374
Пит благодаря ти за разясненията Hug
Смятах два пъти сама и два пъти с калкулатора, той показва 11 блока, ама нали закръгля, иначе крехката телесна маса я изкарва колкото и из съм си я сметнала.
Днес закусих с 1/2ч.ч. извара- 2ПБ, филиика вита-1ВБ, 4 маслинки-МБ и едно киви-1ВБ. Надявам се да е по правилата.

Общи условия

Активация на акаунт