ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 479
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
Възможно е и това да го има  Naughty, защото не съм свалила повече от килограм а започнах да обличам някои по-тесни дрехи и да изглеждам видимо по-добре в други. Но Пит до кога продължава това попълване на мускулна маса станаха 20 дни вече  Confused
Иначе режима действа безотказно и вече веднъж съм видяла лично резултатите върху себе си ,ако някои иска да пита нещо съм насреща  Wink

# 556
Възможно е и това да го има  Naughty, защото не съм свалила повече от килограм а започнах да обличам някои по-тесни дрехи и да изглеждам видимо по-добре в други. Но Пит до кога продължава това попълване на мускулна маса станаха 20 дни вече  Confused
Иначе режима действа безотказно и вече веднъж съм видяла лично резултатите върху себе си ,ако някои иска да пита нещо съм насреща  Wink
O, не знам. Индивидуално е. Иначе каква радост щеше да е за културистите за няколко дена да напомпат мускули и да ходят веднага на състезания.  Mr. Green
Важно е как се чувстваш и как изглеждаш, а не колко точно показва кантара. А щом са ти се разхлабили дрехите - супер.
Това с безотказното действие на режима е ясно. И аз съм го изпитала лично. Лошото е, беше отдавна и че също се опитвам вече 3-4 пъти да го започна и продължа, но на втора-трета седмица какво ми става не знам и уж неволно минавам на по-малко белтъчинна храна.
А си бях взела протеини на прах и когато знам, че са ми по-малко протеините добавям на прах. Обаче свърши. Трябва пак да си взема.

# 557
И аз съм мислела този вариант с протеините,ама не знам какви да си купя.Попитах веднъж в аптеката ,ама то имало различни видове.Би ли споделила какви са твоите и от къде ги купуваш?
И друго ме мъчи... как смятате-добре ли е да се хапва по 1 блок през 2-3 часа?
На мен ми е 5-ти ден,нищо не съм свалила за сега,но е възможно да задържам вода от предстоящия МЦ.Но не се отказвам де:)

# 558
И все пак съм решена твърдо да продължа (дала съм си срок до нова година  Laughing) и да видя какви щв бъдат резултатите.Благодаря ви много, окуражихте ме и продължавам.Ще пиша какво се случва с мен и режима ми  Wink

# 559
Момичета и аз се интересувам от протеини на прах и искрено се надявам някоя от нас да препоръча марка и да разясни как се приготвят и консумират, благодаря предварително.
Мисля че с тях режима ще се прилага по-лесно.

# 560
http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=23

Аз въобще не разбирам от протеини.
На няколко пъти питах в темата, ама май хората също много не използват.
Тези ги взех в аптеката - 12 лв. някъде за 250 гр.
Съдържанието е 84% протеини.
Ако сметнем, че един белтъчинен блок е 7 гр., то за да докараш толкова чисти протеини трябва да вземеш около 8-9 грама от прахообразните 84 %.
В кутийката има мерителна лъжичка, която отговаря на 10 грама.
Но и да нямаше лъжичка, предполагам всички имате ел.кантарчета.
И тази лъжичка се разтваря в 150 мл вода. Аз използвам шейкър, че трудно се разбива. Това е.

А в магазинната мрежа има огромно разнообразие от протеини на прах. Горните са български и са по-евтини. За качество - не мога да кажа.
Максималния прием за ден е 6 лъжички - 60 грама, но аз съм взимала най-много 3.

# 561
  • Universe
Аз ползвам суроватъчен протеин (80% Whey Protein на Мултикрафт)

Солидни научни изследвания потвърдиха предположението, че суроватъчният протеин може да се окаже ценен помощник за всеки, който се опитва да отслабне или да поддържа здравословно тегло. Основните предимства на суроватъчният протеин са:

Създава дълготрайно чувство за ситост, което ви позволява да намалите с лекота  дневния калориен прием;
    Поддържа процеса на изгаряне на мазнините и повишава процента на чистата мускулна маса.
информацията е от тук

При мен изчислението е 9 грама за 1ПБ

# 562
# 563
  • Universe
Суроватъчният протеин - може би полезен при отслабване

Не всички протеини са еднакви, когато става въпрос за отслабване, сочи ново изследване. Суроватъчният (млечният) протеин е по-ефективен от соевия при целящите отслабване.

Суроватъчен протеин и отслабване.Изследователи от U.S. Department of Agriculture's Human Nutrition Research Center рандомизирали 90 лица с наднормено тегло и затлъстяване на една от следните три групи: участниците от първата група били инструктирани да добавят протеинови напитки със суроватъчен протеин към ежедневния хранителен режим; втората група пък приемала напитки, съдържащи соев протеин; третата група приемала въглехидратни напитки. Всички напитки били приемани два пъти дневно - на закуска и вечер, и съдържали еднакъв брой калории: 200.

73 участници приключили проучването, публикувано в Journal of Nutrition. По време на експеримента всички участници приемали еднакъв брой калории - около 2200.

След 6 месеца, консумиращите въглехидратни шейкове наддали с малко (около 1 кг), което било главно за сметка на мазнинна маса. Приемащите соеви напитки пък запазили теглото си. При консумиращите суроватъчен протеин се наблюдавало отслабване с 1 кг, като при тази група имало и намаляване на размера на талията с около инч (2.5см).

Как суроватъчният протеин повлиява теглото?

Авторите имат няколко предположения. Лицата, приемащи този вид протеин, имали значително по-ниски нива на хормона грелин спрямо приемащите соев протеин и въглехидрати. Този хормон спомага за регулацията на приема на храна, така че по-високите концентрации са свързани с по-изразено чувство на глад.

И наистина - приемащите суроватъчен протеин сами ограничили приема на въглехидрати в края на проучването и това не било за сметка на по-малко приети калории. Трябва да се отбележи, че участниците не знаели каква напитка приемат.

Участниците, консумиращи соев протеин, пък имали по-високи нива на тироидни хормони спрямо приемащите суроватъчен протеин. Тироидните хормони контролират метаболизма, като по-високите нива биха могли да означават по-забързан метаболизъм, но тепърва предстои да се установи какво е точното им влияние върху отслабването.

Източник

# 564
Момичета супер сте, благодаря Ви много.
И ако реша да консумирам такъв протеин то - 7гр от тази пудра или прах направен на шейк се равнява на 1ПБ по  изискванията на зоновото хранене.

# 565
  • Chicago/Varna
Аз предпочитам да си изям една пържолка,или белтъци или мляко,вместо лъжичка протеин.Но  за вегетарианците това е добро решение.Както казва Др. бари Сиърс,от протеиновите диети се слабее,но след това много бързо се връщаш в старото положение,само че с малко повече здравословни "увреждания"като бъбреците например,и по честото уриниране(предизвикано от голямо отделяне на кетони). За това си стойте в Зоната и не си товарете организма с повече протеин от колкото му е нужно Simple SmileНо това си е личен избор все пак,всеки сам си решава Simple Smile Надявам се скоро да преведат на Български и другите книги на Бари Сиърс за токсичните мазнини и за стареенето на организма,невероятно интересни и полезни книги. Hug

# 566
И ако реша да консумирам такъв протеин то - 7гр от тази пудра или прах направен на шейк се равнява на 1ПБ по  изискванията на зоновото хранене.
зависи от процентното съдържание на протеин
например за 84 %   -      7/0.84=8.33 гр.;
                 за 80%    -      7/0.80=8.75 гр. или приблизително 9 грама

и 10 грама да вземеш няма да сбъркаш мен ако питаш.  Wink Имайки впредвд, че д-р Бари Сиърс предлага да се ориентираме на око при избора на храна.

# 567
И друго ме мъчи... как смятате-добре ли е да се хапва по 1 блок през 2-3 часа?
На мен ми е 5-ти ден,нищо не съм свалила за сега,но е възможно да задържам вода от предстоящия МЦ.Но не се отказвам де:)

Колкото по-често похапваш, толкова по-добре Wink Избирай от най-добрите протеини, въглехидрати и мазнини, за повечето блокове - така има по-добри резултати. А за задържането на вода - напълно възможно е. Измери се ден или два след като ти дойде Wink От голямо значение е физическото натоварване - ако досега не сте спортували, просто добавете 1 час ходене на ден - прави чудеса. Ако нямате време за разходка навън, то може да го правите дори пред ТВ Wink

# 568
  • София
Грозде със сиренце и кашкавалче е в зоната, нали? Нещо друго трябва ли да добавя? Чаша розе към тях май не е много по зоната, а?Simple Smile
Диня със сиренце също похапвам, пропускам ли нещо в тези съчетания?

# 569
  • София
Хапвай си, особено домашни сурови храни  Hug

Много интересен материал  Peace не че не си ги знаем нещата, но е добре да си ги припомняме по-често :
http://vbox7.com/play:459012c1

Общи условия

Активация на акаунт