Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 377
  • 713
  •   1
Отговори
# 600
Juturna Калин всеки ден ме посреща с нова беля - днес счупил една
от нощните лампи

# 601
Горките японци, много ми е тъжно за тях Sad Аз по цял ден съм на СНН и ...ад Sad
Боби, на мен пък зет ми излетял около 20 минути преди земетресението, то всъщност са били група българи-айкидисти.
Ние бяхме болни няколко дни, и сега не знам какво е, но Боби спи ужасно, буди се в 3 и до 4 играем ръченица-т.е. той мрънко-реве, много досадно, такова нещо и като новороден не беше правил. Мислех, че са зъби, понеже и дриска много често-вече 5-6 пъти от снощи, а обикновено дриска веднъж на 4 дни...той и кашля още, абе не го знам.
За езиците, аз знам, че Боби няма да говори български Sad тук имаме един познат-българин, с жена българка, две деца на по 8 и 10, родени в България, но са тук от 1-3 годишни, ами не говорят български, баща им им говори на български, те му отговарят на английски, помежду си само на английски, ходят в неделя на българско училище...ама нъцки.

# 602
Terminator много зависи от родителите. Имаме приятели в Калгари , и двете им деца са родени в Канада- четат и пишат на български по-добре от децата родени в България и дошли тук 3-ти клас

# 603
Ние сме двама българи, но съм се примирила, че ако не живеем в България българския няма как да й е доминантен език. Ще го разбира 100%, ще го говори сигурно, може би ще го чете и пише, но английския ще й е предпочитан.
-
Въпрос към захранващите - по колко течности (извън кърма/АМ) поемат бебетата ви на ден?

# 604
Джут, Бека пие само по малко вода - понякога по 100-тина мл на ден, но по-често по-малко. Пием от чаша вече и понякога се лигави и я изплюва. Не давам сокове или чайове. Не го намирам за необходимо особено докато не пропие вода качествено. Пък и след това....за мен водата е най-важната "напитка". Peace
Джърни, бели да искаш от Бека - снощи докопала едни пари...добре, че се оказаха стабилни банкнотите, че иначе щях да обеднея  Money

# 605
Джут,
Леа пие от 20 до 60-80 мл вода на ден. Много обича, просто трябва да и предлагам по-често. Не броя чашата, с която се полива повече, отколкото изпива Wink
За белите - още не е започнала, тъй като ни лази, ни ходи. Ще видим натам, много е бърза и силна в ръцете, на няколко пъти сипва на баща си кафето върху себе си и върху него, защото той сутрин си пие кафето с нея. Няма да е за дълго Wink
Ние караме поредица тежки нощи, но се справяме, аз скоро ще изчезна от слабеене и недоспиване, а няма на кой да я оставя денем и да спя...ама нейсе ще мине!

Нещо Маги и Джени не са се обаждали и те тия дни, аз просто нямам време да пиша ... За стола за кола - доктора миналата седмица на консултация като бяхме ни каза "или 9 кг, или 9 месеца , преди да сменяте модел и позиция + трябва седенето дс е супер стабилно и контролирано (което при Леа е
налично). Каза съвсем сериозно - така ще си седи до 22 април сгърчена в стола, няма да я вадите, като мога още си използвам коша, там си е легнала, по-широко е, той е до 9 месеца и 10 кг по документи, така че ми е решена дилемата за местенето в новия стол. Иначе купих и ще пътува за бГ с багажа, ако си намерим жилище бързо и се преместим преди Великден Wink

# 606
Ох, кога свършват тези коликиииииииииииииии  #Cussing out Поредната безсънна нощ!  Cry  А сега дребчо се дере, иска да е на ръца, да го развличам само, ама аз вече взех да го оставям да си пореве  Rolling Eyes Преди скачах при всеки плач, ама той взе да селигави и да иска само на ръце да бъде  #2gunfire  А какъв е инааааааааааат!  ooooh!  Може да се дере до откат, докато няма въздух вече и пак се опитва, малкото дзверче... Отсега съм се хванала за главата  ooooh!  Трябва да се научи, че няма само да скачаме около него, ама как да учиш толкова малко бебе и да го оставиш да плаче само, ох, много ми е гадноооооооооо  Cry 

Джърни, да си жива и здрава, не знаех, че имат такива покривала, леле, голям кеф, веднага си поръчвам едно, че аз съм от тези, дето не обичат да се разголват навън и все ми е нервно (Сию знае, все я карам да ме покрива като сме заедно  Mr. Green).

Изчезвам, че отиваме да му вадим паспорт...

Цунки на всички   bouquet

# 607
  • Rennes, France
Привет Hug

Леле, Джърни - честито Ма-Ма  bouquet
Хммм, аз нямам такова приспособление за кърмене, но съм си притеснителна и се покривам с шал. Един път до сега см есе хранили така навън и беше добре. Пък така и малчо не се разсейва Crossing Arms
Мами, страшни били описвате Mr. Green ама да и жив и здрави децата, бел ида правят Crazy
Боби, прати ми Леа да си починеш малко Hug
Терминаторче Hug Hug Hug важното е че е минало...Боби, да не се изнервил покрай това че си била притеснена newsm78
Беболинка - браво на Борис Heart Eyes
Нашата нощ мина много спокойно, лека температура но не съм давала нищо - само се хранехме... Heart Eyes Може ли да го мия вече, че вчера забравих да питам доки...и цял ден го бърсах с вода и кърпички вместо да го мия на мивката...ми не ми е удобно така, искам да си го мия Crossing Arms
Фльорче.... ooooh! айде бе, кажи на Емчо че ще му дърпам ушичките Heart Eyes
Олди, я обсяни на Бека да не прави бели с пари Naughty
Честита месечинка на Вики, на Светлето  bouquet много да е послушен и да дарява мама и тати с безброй усмивки Heart Eyes
Айде оставям ви....
Вчера ми беше почивен ден, ама днес - не Crossing Arms

# 608
Juturna Бобо не пие много вода, до скоро пиеше по 20-30 мл. и то само по време или веднага след хранене, от както се стопли времето взе да пие повече, по 40-60 мл. дори и между храненията. И аз давам чиста водица, никакви сокове и чайове.  Peace

Боби ама вие в БГ ли се местите? Май съм изпуснала новината... Crazy

# 609
Juturna Бобо не пие много вода, до скоро пиеше по 20-30 мл. и то само по време или веднага след хранене, от както се стопли времето взе да пие повече, по 40-60 мл. дори и между храненията. И аз давам чиста водица, никакви сокове и чайове.  Peace

Боби ама вие в БГ ли се местите? Май съм изпуснала новината... Crazy

ААА сетих се, cutty тук по принцип казват, че ако не е червено и подуто мястото може да се къпе бебето още същата вечер.  Peace

# 610
  Олди, специално за Бека  http://en.wikipedia.org/wiki/File:20_NIS_Bill_(polypropylene)_Ob … e_%26_Reverse.jpg може да къса колкото иска Mr. Green Laughing
   Терминатор, споко май са в ревливия период нашите мушморони и моя е кисел, снощи такъв рев му дръпна мислех и аз вече като Марита да го водя в спешното Crazy Поне 10 пъти се унасяше да заспи и като нададе един вой, направо инфаркт да получи човек ooooh!
   Днес бяхме на консултация, за кг съм го надценила 7кг сме и 68 см, златната среда ни казаха Grinning, незнайно защо бодитата ни за 6 месечни, другите са ни къси newsm78, нещо с бебешките мерки не съм наясно как ги правят Whistling Биха ни една ваксина, лекарката нареди от тук нататък по една всеки път(ако даде реакция да се знае от коя ooooh!), другата седмица сме за още една Confused Изписаха ни желязо на капки, тук си е явно закон за бебетата след 3 месеца Rolling Eyes
    Боби, да минава бързо и при вас тежкия период Hug
    Кюти, ако не е подуто мястото, можеш да го миеш Peace, както и Беболинка е писала Grinning
    Джут, много ме кефи Лилия, измисля постоянно нови бели  Mr. Green Heart Eyes Браво на теб за спокойствието Whistling
    Джърни, честито ма-ма Laughing
    Забравих какво още щях да пиша още и публикувам, че вече 5 отговора има докато напиша моя Blush

# 611
гледам всички сте с екшъни и приключения,ама сте добре:)

по въпроса с водата съм на положение и мнение като олд спорт.

после като мога ще се включа пак,че трябва да ям...сега е първия ми и последен може би шанс да е на спокойствие:)

# 612
На Калин му давам вода когато поиска. Издава един специфичен звук, когато иска вода. А като види че някой пие от чаша иска пак да пие. И тъй като доста пръцка ( не знам защо си мисля, че не му е комфортно), от около седмица заместих водата с отвара от гюзъм(джоджен), тя пък взе, че му хареса и сега пие това ( отварата е чиста, на 1 чаша вода 3-4 листчета, не слагам захар или подсладител). Изчезна и пръцкането..

# 613
  • FRANCE
Здравейте бързам да се включа и после ще ви дочета. Вече се прибрахме. дацата бяха супер но мноого изморени горките. И си отгледаха някаква кошмарна хрема особенно Еми.

Говорихте за езиците. Алекс перфектно говори български и френски. Баща и е французин и никак не разбира български освен бира и цаца. Други българи около нас няма.

mimkis много странно за това желязо,; защо го изписват newsm78

Боби дано мине леко преместването, ще ви идваме на гости в БГ Simple Smile И мнооооого благодаря за картичката, направо се размазах от кеф като си я видях Laughing

Кюти аз пък незнаех че нетрябвало да се къпе и винаги съм къпала Simple Smile

оппа субуди се киселка.

гуш и до после

# 614
Лелееее, как така не кърмите навън, аз ако не кърмих навън детето ми все гладно щеше да стои  Laughing Ужасно много скиторим ние  Rolling Eyes
Относно водата, нашия педиатър ни каза като заместим хранене, да почнем да даваме, но тъй като аз не захранвам с пюрета и системата при BLW е малко по-различна, започнах преди седмица да предлагам вода от такава чашка http://www.babylove.de/cgi-bin/babys_kueche.pl?id=zubehoer&s … amp;hp=1300286233 и до сега хич не се приема. В момента, в който усети че излиза нещо и веднага я дърпа. Чудя се дали да не купя друга...  Thinking
Има ли момичета чиите бебета не пият от шише, кажете с какви чашки предлагахте вода  Thinking Пробвах с нормална чаша, потреса беше още по голям, да не говорим че се изкъпа цялата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт