Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 373
  • 713
  •   1
Отговори
# 615
Сю, не мисля, че чашата е от голямо значение - водата в началото не им се нрави никак. Иначе аз позлвам такава чаша: http://www.tommeetippee.co.uk/product/first_cup_4_months___/

# 616
  • T"A
Има ли момичета чиите бебета не пият от шише, кажете с какви чашки предлагахте вода  Thinking Пробвах с нормална чаша, потреса беше още по голям, да не говорим че се изкъпа цялата  Laughing

Моето бебе е отказвач от класа, има ли нещо, на което да не е казал не?  Rolling Eyes

Давам му от обикновена, но малка чашка и разлива много, но от време на време гълта по 1-2 глътки (нали някой пита по колко вода пият децата... - е, моето пие по толкова  Confused). От 2 седмици обаче му давам шише, което принципно е за деца над година, но Йойо го хареса (не се задавя с него, пие си нормално, но пак в мин количества):
http://www.amazon.com/Green-Sprouts-Eco-friendly-Stainless-Bottle/dp/B001KEGUMC

Пробвах и чашка с накрайник, тези на Tommee Tippee (по препоръка на друга кърмеща майка, нейното момче само с това е пиело вода), но Йоав не пи от нея  Rolling Eyes

Siiu, много сте хубави на снимките  Hug

# 617
Да, и аз имам такава чаша, но Бека само си чеше венците на нея  Crazy
Менти, как беше почивката? Релаксирахте ли качествено  Mr. Green (това всъщност възможно ли е изобщо се чудя  Thinking)

# 618
Сю, моят син дълго време преди да му дам да опита вода (преди около 2 седмици), старателно ми облизваше пръстите, ръцете, своите също, играчките от ваната, само и само да се докопа до вода. Със сигурност не е бил жаден. Просто обича вкуса явно. Предложих вода в нормална чашка. Пие без проблем, разлива се, разбира се, но подлагам под брадичката една кърпа като му давам да пие и тя попива. Не му давам всеки ден вода обаче. Чашката седи до таблата му за хранене и той се научи да се протяга към нея когато е жаден. Примерно 2-3 пъти в седмицата иска, изпива по 20-30 мл. максимум. Все още предпочита кърма, слава богу.
Не исках да започваме с пластмасова чашка, но стъклена ме е страх да дам, а сребърните са тежки. Така че това ми се стори единствената алтернатива за момента. С останалите 4 чашки пада страшна игра.  Crazy
Чашките с накрайник в крайна сметка ми се струват противоестествени и излишни.

Къде ги гледате тия снимки?

# 619
Сю, не мисля, че чашата е от голямо значение - водата в началото не им се нрави никак. Иначе аз позлвам такава чаша: http://www.tommeetippee.co.uk/product/first_cup_4_months___/

Подкрепям!

Дамян ужасно много обича вода. Може да изпие поне 100 мл. на ден, ако го оставя (всъщност може би по-малко, защото част от водата изтича по брадичката). Пие от ВСИЧКО - от неговата си чашка с твърд накрайник (http://www.iherb.com/iPlay-Inc-Green-Sprouts-Sippy-Cup-Green-6-5 … -192-ml-Cup/27166), от обикновена чаша (доста се олива, и вади езика вътре и лочи като кученце  hahaha), от спортната бутилка на брат си ( каквато Мента е показала) включително и от бутилка, като ме види да пия пак иска (и зверски се олива). Не се отказва и от кърмене обаче, не е намалил броя на храненията, а количеството храна което изяжда е много, много символично (разбирайте 2-3-4 хапки може би му се събират като изядено количество).

fleur Simple Smile, Siiu много сте сладки на снимките и супер сте се забавлявали. Heart Eyes Много ви се кефя!

Много  Hug за всички мами на неспящи или болни бебоци. Търпение момичета, ще мине и това! Бързо да се оправят дечицата.

Аз да се похваля, че благодарение на Хуничка, която гледа Дамянката за няколко часа успях да отида на йога  newsm44 newsm68 за първи път от една година насам и се чувствам нов човек (е, днес едва се движа заради неподозираните схванати мускулчета из цялото тяло, но човек така усеща, че живее Crazy)

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 17:59 от Journey

# 620
  • След завоя в дясно
За чашките нашата healt visitor ми подари това: http://www.amazon.co.uk/Bickiepegs-D-Red-Doidy-Cup/dp/B000RBE6Q6 … 291443&sr=8-1 София не я харесва, пие от обикновена и е справя доста добре понякога и давам и от тази http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-First-Cup-Pink/dp/B002C1AT … 291443&sr=8-2 с.

# 621
 Здравейте,мили мамчета!Тук при вас много интересно било,аз воайорствам от няколко дни,дано не се сърдите!Радвам се искрено и безкрайно за всяка от вас,опитвам се да запомня разни съвети,които давате,но май бременния ми мозък отказва!Какво да ви кажа още за нас-аз съм по-голяма от прогимназия,а имам още доста седмички,във вторник съм на изседване за гест.диабет и се надявам на добри резултати!От неделя насам съм “паркирна“ отново в леглото,заради доста болезнени контракции-прекарах половината ден в болницата,направиха ми куп прегледи и изседвания и всичко изглежда наред!Причината, според лекарите е краткият период между двете бременности и от там изострената чувствителност на матката!Иначе бебо е добре,а аз съм склонна да изтърпя всичко!Сори,ако съм ви досадила!
 Имам питане към вас,момичета и ще се радвам да споделите какви почистващи препарати ползавате за домовете си,знам че ми е далечна грижа,но ако е нещо специално искам да имам време да проуча и поръчам ,ако е нужно!Днес гледайки кученцето ни се замислих за това,че поради присъствието му се налага по-интензивно почистване и изпаднах в тази чуденка,така че ще се радвам да сопделите!
 На всички малки и големи много прегръдки! Hug Hug Hug

# 622
Ели, сода, оцет и боракс. Винаги слагам по няколко капки етерични масла за аромат.

# 623
Тъкмо щях да кажа, че чашите на мънчкин са забава безкрайна и виждам, че А. ги е открил също  Mr. Green. Ама то какво има да не е забавно - цветни, леки, грапави и удобни за хапане и носене из цялата къща  Wink. А какви кули и пирамиди стават от тях - идеални за бутане.

Сю, ние пробвахме класически сипи къп, тя не можа да открие как се пие от него (то и аз, честно казано  Rolling Eyes). Идеално се справя с чашата от този комплект (тя просто има накрайник, като я наклониш спокойно си тече), както и от чашите на мънчкин, към които Солей е дала линк горе. Пие и от нашите чаши, но те са стъклени и не й се полага да се самообслужва  Laughing

Мерси за отговорите за водата  Hug

# 624
  Ето ме да се разпиша и днес. Нещо хич не ми е добре, ех този вирус. И малката се буди нощеска, че кашля и пръцка  Crazy Та не съм спала много. Добре, че свеки я погледа сутринта да поспя, сега обикаля и селото с нея, че реве, че и се спи, но не иска да спи...
  Честита месечинка на Вики  Hug
  За вода нашата нищо не иска да пие, взела съм и чашка и аз на томи типи, но ще я мъча първо от шише, току виж харесала вкуса на водата, че после да не ми е плюе, но ще видим де.
  Като чета милилитрите на водата, вчера четох отчетната, една мама се хвалеше, че 5 мес и бебе яде месни, плодови, зеленчукови пюрета, пие по 350мл вода и не помня колко мляко и бях  Crazy , а отдолу имаше възгласи браво браво  Rolling Eyes Аз с моята гола кърмичка, къде съм тръгнала  Laughing

# 625
 Солей,благодаря ти светкавично бързия отговор! Hug

# 626
Здравейте мамчета! Ние тази седмица малко се позагубихме, но аз отвляках колата на мъжо и съм като торнадо! Младши се кеди и му е гот на новата седалка че вижда света от истинската му страна(горкото ми дете поне сега му се радва, че като порасне няма да му изглежда толкова красив)!
Гледам минали сте на любимата тема на майка ми "Детето трябва да пие вода"(макар, че тя го повтаря откакто се е родил)! Аз му предлагам след всяко ядене, но той тотално отказва! Купих чашката на томи типи която Мента е показала и нъцки! Единственото от което пие е паинт за бира, такача няма да ви казвам какво уливане пада ама поне не ние скучно! А как открихме, че точно пайнта ще врши работа ами просто като 2 и 2 = 4 баща му тиеше бира младши дърпаше чашата като сло куче кокал пробвахме с вода и воала ! Какво да ви кажа отглеждам си малко алкохоличе!
Ели да си призная аз не съм променила навиците си на чистене с 2 изключения! Купих си ето тази прахосмукачка http://www.dyson.co.uk/store/product.asp?product=DC32-ANIMAL , че старата издаде багажа (ама то и аз бих издала като чистя на ден понякога и по 2 пъти за щастие) и около столчето му за хранене използвам ето тези мокри кърпички http://www.dettol.co.uk/cleansing-surface-wipes ще вивидш там пише че са идеялни за бебешки столчета!
Честити месечинки на всички които сме пропуснали много целувки и прегрътки!
Имах още да пиша, но мозек липсва такаче по-добре да спра до тук, ще ме допълва някой друг!

# 627
  • Rennes, France
хе, хе...разписали сте нещо Whistling

Еличка, дръж се мила...бебо да кротува и да си седи на топло Heart Eyes
Ние също имаме куче, вярно не стои вътре постоянно но влиза при нас. Държим я обаче в кухнята, в хола и в спалнята не стъпва. Но абсолютно по никакъв начин не съм си променила начина на чистене Crossing Arms Така че не се притеснявай Hug
Та, водичка - аз понеже пия като за световно и се надявам някой ден и мойто чадо да заобича водата, но въпросче - кота евентуално трябва да почне да се предлага? Ссъ захранването ли newsm78
Цвети, оправяй се  bouquet
Джени, скиториш а... Naughty

# 628
cutty, да - като започнеш захранването лека-полека започваш да предлагаш и вода  Peace
Ели, почивай и му кажи на бебко да си стои на топло! Praynig Нашето куче е много голямо и е с нас много преди бебето. Когато Бека се роди през първия месец не ги събирахме в една стая, после започнахме да го правим. Проблеми не сме имали. Чистим малко повече, но не сме сменили начина на чистене. Не мисля, че нещо специално трябва да правиш  Peace

Момичета, във връзка с координатите и срещите - мисля, че най-лесно ще е да ви пратя инфото под формата на съобщение на лични. Ясно е, че ще го пратя на всички, които ми писаха с инфо. Другите момичета - искате ли го? А тези, които са си дали координатите - съгласни ли сте да го пратя? Все пак е лична информация и искам да знам какво е вашето желание! Peace

# 629
Аз искам - ние сме в БГ първата половина на юли, но не съм ти писала, защото грам координати още нямам (не е ясно даже дали и за колко време сме в София)

Общи условия

Активация на акаунт