Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява нощният режим на кърмаче и как да се справим с него?
Какво представлява ранният скрининг, какви процедури и изследвания се извършват по време на него и кога трябва да се извърши?
Какви са изискванията за получаване на майчинство и как може да се установи трудов стаж по съдебен ред?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява нощният режим на кърмаче и как да се справим с него?
Нощният режим на кърмаче включва чести събуждания за хранене през нощта. За да се справите с това, осигурете комфортна среда за кърмене, използвайте техники за успокояване на бебето и поддържайте търпеливо режима. Освен това намерете начини да се отпуснете и да поискате помощ от партньора или други членове на семейството.
-
Какво представлява ранният скрининг, какви процедури и изследвания се извършват по време на него и кога трябва да се извърши?
Ранният скрининг е неинвазивна процедура, провеждана между 11-13+6 седмици от бременността, която включва ултразвуково сканиране и кръвни изследвания за оценка на риска от генетични аномалии и синдроми при бебето. Целта е да се открият потенциални проблеми и рискове по време на бременност в ранен етап. По време на ранния скрининг се извършва ултразвуково изследване за измерване на дължината на бебето и оценка на специфични маркери, свързани с генетични аномалии, както и кръвни изследвания за нивата на определени хормони и протеини, свързани с бременност. Тези процедури се използват за оценка на риска от различни генетични аномалии и заболявания, свързани с тях.
-
Какви са изискванията за получаване на майчинство и как може да се установи трудов стаж по съдебен ред?
За получаване на майчинство е необходимо да имате 12 месеца осигурителен стаж, независимо дали е непрекъснат или прекъснат. За установяване на трудов стаж по съдебен ред може да се използва процедура, предвидена в Кодекса на труда. Важно е да се консултирате с лекар и да сте запознати със законовите изисквания, свързани с майчинството и трудовия стаж.
-
Как мога да се справя с тахикардията по време на бременност?
-
Как се признава трудовият стаж за осигурителен?
). Изобщо какво е важното за една количка?
Na mama Misheto , количката е страхотна, наистина много ми хареса

. Както казах, колички има две-една с 3 големи гуми и една с 4 малки. 3-те гуми са големи и е доста по-проходима от другата, тежи 11кг, но не се сгъва компактно, другата пък е по-лека 7кг и се със сгъване тип "чадър", но пък за дълги преходи по разбити или пък заледени/ заснежени улици не е много проходима. Аз за това през зимата и за дълги разходки ползвам 3-ката, а през лятото и само за парка 4-ката (дано ме разбрахте
и не само ти де, НО ми пишете на ЛЦ, че няма да мога да ви смогна иначе
Има си всичко, развива се добре, нухалната гънка е 1,2мм и рискът за Даун е много нисък, за това няма да правя БХС, може би ще направя при втората ФМ, тогава се изследва вероятността за други болести. Много съм доволна от прегледа, докторката беше много подробна и обясняваше всичко 
, а със сигурност ще ми откажат работна карта, защото вече веднъж ми казаха "НЕ", но не се отказвам със сигурност ще се пробваме пак
, относно това bugaboo bee вчера голямо гледане го гледах, но факта, че не видях да има пълно легнало положение ме възпира (това е едно от основните ми изисквания).