Колко често излизат мъжете ви вечер?

• 48 794
  • 564
  •   1
Отговори
# 240
  • град-държава
.
Не ми било адекватно поведението???

Неговото е неадекватно в случая, който описваш...  Tired
И двамата с мъжът ми живеехме по баровете буквално, но след като се събрахме такива по отделно ги нямаме. Нямаме и дете, но е абсурд единия да си стои вкъщи, а другия, където и както му е кеф. Разбира се хората са различни и няма проблем, ако  всички са Ок и споделят една гледна точка.
Мъж, който не може да се забавлява с мен, просто няма място до мен, като изобщо не споменавам неща като дете, семейство и т.н. Бих поставила въпроса много сериозно на масата при такива обстоятелства.

# 241
  • София
Излиза рядко, защото работи до късно. Аз вечер почти винаги съм сама, откакто сме заедно, рядко е работил на място, където да свършва преди 10. Свикнала съм толкова много с това, че ако се задържи повече време вкъщи, неминуемо започваме да се караме. По- ми е рахат като съм по-често сама. Толкова съм свикнала със самостоятелното обгрижване на детето, че чак ми е странно някои как се тюхкат по този въпрос. За моите излизания по принцип не ми прави проблем, но и те са доста редки, защото няма на кой да оставяме детето. Наваксвам когато е при бабите.

# 242
  • Germany
Докато си бяхме в БГ излизахме и аз и той по веднъж седмично сами и веднъж двамата. Тук по-рядко излизаме сами, защото нямаме толкова приятели, но двамата без децата гледаме поне петък вечер да излезем. Не мога да си представя да сме все заедно всяка вечер...

# 243
Най-жалкото и лошото е,че като му казвам,че не мога да живея така, а той ми казва да си събирам нещата и да си тръгвам. Но аз няма къде да отида - при нашите е абсурд да се върна, а за наем и кредит и да гледам малката няма да ми стигнат финансите и трябва да търпя и да се правя всеки ден на безкрайно щастлива в семейно отношение...много е неприятно да изпаднеш в таква ситуация...

# 244
  • София
Дора, опасявам се, че не излизанията са ви проблема, а нещо доста по-сериозно. Очевидно имате сериозен разрив в отношенията, който или трябва да измислите как да преодолеете, или ти да решиш за себе си какво да правиш.

# 245
Дора, опасявам се, че не излизанията са ви проблема, а нещо доста по-сериозно.

Точно това щях да напиша и аз. Проблемът е съвсем друг за съжаление.

# 246
Може би веднъж месечно  Thinking С колегите си след работа - бира, кино. Не се бави по нощите. Нямам против.
Аз не излизам сама, къде ти, с тоя корем. Ако излизам вечер, той идва с мен, но това е много рядко, на мен самата никъде не ми се ходи сега.
Ще видим като се роди бебето.

# 247
Излиза,не ами.... LaughingВечер не толкова често,най-много на някой банкет с колегите да иде.Но пък през деня доста често излиза.Писала съм преди в една подобна тема,че освен че ходи на смени на работа,отделно почивните дни има други ангажименти.Много често е по синдикални задачи(член е на упрв.съвет на един синдикат)отделно е волейболен съдия и често отсъства с дни по мачове и турнири.Когато децата бяха малки ми тежеше и се дразнех,но с годините свикнах и се научих да се оправям сама когато го няма.Проблема при нас по-скоро организационен,кое как да стане с децата ,но свекървата се отзовава и помага много.Иначе нямам емоционални драми от това,че мъжът ми често отсъства.

# 248
Излиза,не ами.... Laughing...................................Писала съм преди в една подобна тема,че освен че ходи на смени на работа,отделно почивните дни има други ангажименти.Много често е по синдикални задачи(член е на упрв.съвет на един синдикат)отделно е волейболен съдия и често отсъства с дни по мачове и турнири.Когато децата бяха малки ми тежеше и се дразнех,но с годините свикнах и се научих да се оправям сама когато го няма.
Интересно, че това изречение се среща в пъти повече, отколкото обратния вариант-мъжът да се съобрази и нагоди към начина на живот на съпругата си.
Странно е някак, и доста несправедливо, защото уж еманципация, равни права, равни възможности, ала-бала, а пък мъжете пак си уреждат живота , както им е удобно, докато жените трябва да го приемат, съгласят, пожертват своя....и да свикнат.

# 249
Много рядко излиза сам- не повече от веднъж в месеца. Не спортува. Аз обаче също рядко излизам сама. Мисля че е взаимно, колкото повече излиза единия, толкова повече и другия.

# 250
Излиза,не ами.... Laughing...................................Писала съм преди в една подобна тема,че освен че ходи на смени на работа,отделно почивните дни има други ангажименти.Много често е по синдикални задачи(член е на упрв.съвет на един синдикат)отделно е волейболен съдия и често отсъства с дни по мачове и турнири.Когато децата бяха малки ми тежеше и се дразнех,но с годините свикнах и се научих да се оправям сама когато го няма.
Интересно, че това изречение се среща в пъти повече, отколкото обратния вариант-мъжът да се съобрази и нагоди към начина на живот на съпругата си.
Странно е някак, и доста несправедливо, защото уж еманципация, равни права, равни възможности, ала-бала, а пък мъжете пак си уреждат живота , както им е удобно, докато жените трябва да го приемат, съгласят, пожертват своя....и да свикнат.

Какво странно има в горния пост?
Човека излиза, защото работи на 100 места, за да издържа семейството си, не ходи да се забавлява всяка вечер по кръчмите.
Едва ли и на него му е приятно да работи по нощите вместо да лежи вкъщи на дивана.
Пък аз и не виждам нищо лошо в това съпрузите да излизат да се забавляват понякога и поотделно, защо задължително това трябва да означава изневяра или ощетяване на другия?!
Моят мъж също излиза поне веднъж седмично след работа за по 1 час на кафе с приятели, не се сърдя, и той е човек и има нужда от социален живот извън дома.
Аз също излизам с приятелки сама. Би ми било смешно да влача мъжа си с мен, когато отида на кафе с още 5 жени или пък аз да ходя с него, когато са само мъже.

# 251
  • Germany

Е, айде сега. Какво значи "трябва"? Това е семейно решение, на база обстоятелствата. Ако мъжът изкарва повечето пари и работата му е свързана с пътуване е нормално жената да поеме в по-голяма степен домашните задължения и децата. А и няма какво да се лъжем - някакси по естествено е жената да "пожертва" за известно време кариерата си в името на дома. Обратният вариант е по рядко срещан, но също го има. Жертвите не са за да "си уреди" мъжът живота, а за да просперира цялото семейство. И моят мъж пътува служебно много и аз свикнах да се оправям по цели седмици сама с децата. Не ми е лесно, но друг вариант няма. Някакси не си представям да му наложа да си смени работата за да се включва активно в семейния живот, щото трябва да има равноправие... Самостоятелните излизания в извън работно време са друго нещо, но също са въпрос на "договорки" между двамата. Проблем би имало, тогава, когато единият не е ок с тях и страда от това. В нашето семейство да излезеш с приятели не е повод за ревност, неудовлетвореност или усещане за "прецакване" от другият партньор.

# 252
Мдам. Аз не искам да съм еманципирана и да се  да обикалям по конференции, курсове, клиенти и да съм нон-стоп по терминалите. Предпочитам да съм с децата, лесно ми е. Намирам го за по-лесното, да.Т.е. аз съм избрала според мен по-лесното даже.
Но темата е за излизането-преди излизаше, сега не толкова. Повечето му приятели са извън страната, реално излиза с тях, когато се падне да е в страната и той, където са те. Аз така или иначе съм си в БГ с децата, точно излизането му не ме касае никак. Laughing Та когато той излизаше, реално и аз излизах-че то аз по цял ден не се и прибирах даже. Ееееех, живот.... Laughing

# 253
ММ за нищо на света не мога да го накарам да излезе някъде и не знам дали това трябва да ме радва или не, доста често ходи на командировки и не мен това много добре ми се отразява, че ако се застои повече време в къщи започва война. В повечето случаи аз излизам сама с моите приятели
, а с неговите излизаме заедно  Laughing

# 254
Елена Ди , насоката на поста ми беше съвсем друга.Не си го разбрала.     Simple Smile

Moni , ами ето, и твоето мислене е от типа:
"Мъжете по дифолт  имат правото да......, а жената е тази, която променя живота си според.....!"

Ако мъжът изкарва повечето пари и работата му е свързана с пътуване е нормално жената да поеме в по-голяма степен домашните задължения и децата. А и няма какво да се лъжем - някакси по естествено е жената да "пожертва" за известно време кариерата си в името на дома. Обратният вариант е по рядко срещан, но също го има. Жертвите не са за да "си уреди" мъжът живота, а за да просперира цялото семейство. И моят мъж пътува служебно много и аз свикнах да се оправям по цели седмици сама с децата. Не ми е лесно, но друг вариант няма. Някакси не си представям да му наложа да си смени работата за да се включва активно в семейния живот, щото трябва да има равноправие..................
"....нормално е жената да поеме повече домашни отговорности....."
"....някакси по-естествено е жената да пожертва......"
"....свикнах да се оправям САМА......"
"....Някакси не си представям да му наложа....."
Ето това имам предвид.
Мъжете не намират, че  :
е нормално да участват наравно в домашните отговорности
е естествено те да се пожертват
не им е нормално да се оправят сами с децата и къщата
налагат се, макар и невербално

Т.е. ,това е изграден стереотип,начин на обществено мислене-мъжът да продължи да си се занимава със своята си работа, ангажименти, хобита, задължения извън дома, а жената е тази, която поема домашните работи, тя е тази, която се жертва, свиква да е сама през повечето време, не си и представя дори, че може да има претенции и изисквания, пък да си налага исканията-абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт