Великденски пости -2011!

  • 68 605
  • 660
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  • Мнения: 911
Госпожа Емилия Спиролинова ,какво мога да кажа освен,че останах без дъх!Благодаря ,имах нужда точно от това!  Hug

# 331
  • Мнения: 137
здравейте, ако може да споделите някоя рецепта за баница със спанак - имаше една на първа страница в темата, но ако знаете някоя без растителна сметана? Какво да се използва за заливка - всъщност това ми е главно питането:)
благодаря ви

# 332
  • под дъгата
  • Мнения: 89
Sonderzeichen в блога на Бразилка има едни чудно вкусни "Хрупкави пурички със спанак".Ето рецептата http://brazilka.blogspot.com/search/label/%D0%A0%D0%B5%D1%86%D0% … D0%BB%D0%B8%D1%8F

syn и за да не гледаш жално по бисквитената торта на мъжо заповядай една рецепта за такава,от която можеш и ти да похапнеш Wink

Бисквитена торта
 
•   540 г обикновени бисквити
•   300 г маргарин
•   250 г пудра захар
•   50 г какао на прах
•   250 г орехови ядки
•   150 мл сок от компот
•   1 с.л. ром
•   стафиди около 100 грама      

   Бисквитите се начупват в голяма купа на парченца с размер около 1х1 см. Маргарина  се смесва с какаото, захарта и рома /крема стои леко като пресечен, това не е проблем/. Бърка се, докато се получи гладък крем. Начупените бисквити се поръсват със сока от компота, добавят се нарязаните на едро орехови ядки и стафиди, и се разбърква добре. Добавя се и масления крем. Сместа отново се разбърква внимателно и се изсипва в тортена форма. Тортата се украсява по желание и се оставя в хладилник за няколко часа. Преди консумация е добре да се остави за 10-15 минути на стайна температура.

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 21:26 от БубаЛина

# 333
  • Градът на липите
  • Мнения: 5
Госпожа Емилия Спиролинова,притчата е много хубава Peace.Човек има нужда от време на време да прочита по нещо поучително. Naughty

# 334
  • Мнения: 33
дядо хаджия, много ти благодаря за рецептата за бонбоните с моркови! Станаха невероятни!! Със сладкиши обикновено не експериментирам, а си правя 3-4, които са по-елементарни и се получават със сигурност, сега пробвах бонбонките - чудни са! Още веднъж благодаря!

# 335
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
evhen, днес ходих и купих от кашкавала в Кауфланд. Намерих го, купих го и хич не гледах. Одеве облизвайки се видях, че и в него има казеин...не е постен и той. Или пък да са писали различни състави. Купих обаче растителна за готвене сметана на Халта и ще я направя с картофи на фурна. Постна е, обаче само тази за готвене, сладкарската им не е.

# 336
  • София,
  • Мнения: 4 267
Иренка моля те покажи я тая постна сметана Praynig.
Аз днес си намерих само шоколад от този на примола,  Peace

# 337
  • Мнения: 2 126
Ще взема да я пробвам тая Халта сметана,гледах че в СБА имаше,но все си мисля че такъв един млечен продукт няма как да е постен Thinking
Вече леко зациклих откъмм менюта,а и ужасно трудоемко ми идва да готвя и за непостещите.Няма как,ще трябва да се оправя.
Днес праавих грис халва.Не я обичам,но нещо се присетих  и я направих със стафиди - добре се получи.

# 338
  • София
  • Мнения: 478
Момичета, на 90 % съм сигурна, че сметаната Хопла не е постна. Предният пост пак беше изникнал такъв въпрос и я проверявах пак специално. Не вярвам за три месеца да се променили състава й, но всичко е възможно. Забележете, че има два етикета - единият е залепен допълнително на български и един фабрично на кутията и между двете съставът се различава. Редовно преглеждам продуктите и следя какво излиза и до сега не съм виждала кашкавал или сметана без животински съставки Peace

Бисквитената торта я правя с кокосово мляко, нишесте ванилия (за предпочитане Алто), ванилия, кокосови стърготини, филирани бадеми и обикновени бисквити. Става малко ала Рафаело и много приятна.



Може да се направи и с плодове нишесте - например ягода и плодове. Пак става много приятна.



Аз пак наминавам за малко, дано тези дни мога да се включа за повече, защото имам много лични ангажименти и нямам време да се застоявам на компютъра Hug

# 339
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
brazilka , обичам постовете ти, особено със снимки. Grinning
Ти си писала за Хопла - тя не е постна. Но аз днес купих Халта, четох два пъти и няма казеин, лецитин, белтъци, протеини и т.н. Утре ще я снимам и съдържанието също.
За кашкавалите се убедих, че всичките растителни са с казеин. Баща ми горкички, що растителен кашкавал изяде  Crazy , заради мен, че купувам и после гледам  ooooh!
Идеята за А ла Рафаело е страхотна. Забравих да си купя кокосови орехи. Има по левче бройката в Кауфланд. Peace

и сега да ми кажете как готвите гъби с ориз? днес купих кило гъби , егати торбата излезе  #Crazy и за утре това ще ми е менюто. Че после три дни строг пост и евентуално причастие на Благовещение.

Лека нощ желая, и утре ще очаквай идеи и рецепти за ориза и гъбите.

п.п.Семирамида, ето линк, но снимката е възмалка. Утре по обяд, че съм заета сутринта ще снимам сметаната и съдържанието. А като напишеш халта кукина в гъгъл и дадеш изображения ще видиш за коя става дума. Жълто- зелена опаковка.

http://www.bb-team.org/hrani/id/649873_halta-cucina-gotvarsk-smetana-gotvarska

# 340
  • Мнения: 33
Бразилка, може ли по-подробно да обясниш как правиш бисквитената торта?
Благодаря предварително Simple Smile.

# 341
  • Мнения: 508
Здравейте!
И аз да ви кажа какво правих тези дни, защото имахме и гости. Шоколадовият сладкиш с майонеза го промених малко. Направих го с 150 мл олио и 1 чаша смлени орехи, без майонеза и стана много хубав. Определено мисля, че майонезата се заменя идеално само с олио.
А за основно направих пълнени чушки с ориз и гъби. Добавката към всичко беше и домашно приготвена питка. Та си мисля, че дори и за непостещите ни гости храната си беше много вкусна и добре изглеждаща.

# 342
  • Мнения: 4 737
Иренка, не си уцелила кашкавала, на тази фирма има два или три продукта, но само един е без казеин.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 11:47 от evhen

# 343
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 719
БубаЛина   bouquet Благодаря. Ям явно доста добре  ooooh! ,щом почнах да качвам килограми. За сега ще мина само на супи . 
Ето и една рецепта за ориз с картофи на ММ -  слагам в една тава всичко,картофи на дребно,ориз,лук кромид,морковче и малко домати. Ориза е повече от картофа като количество. Слагам много червен пипер и зехтин.  Заливам с вода да покрие. Черен пипер и малко люта чушка .Объркавам всичко и печа докато изври водата

# 344
  • Мнения: 4 392
brazilka мина набързо, но какви изкушения напуска! Laughing И какви чудесни снимки.  bouquet

Днес се сетих, че вече над два месеца не съм яла хляб и нищо тестено. А преди не можех да си представя хранене без хляб.
Но наруших двуседмичния си суров режим с готвенко- супа от коприва, мм! Heart Eyes
Рових в нета, но нито една рецепта не ме устрои- всички с извара, масло, яйца, сирене. ooooh!
Затова си съчиних своя и смея да твърдя, че стана невероятна. Ще я напиша без пропорциите, защото готвя на око. Simple Smile

Слагам вода в тенджерка на котлона. След като заври водата, добавям моркови (обелени, измити, нарязани на кубчета), гъби (изчистени, нарязани на филийки), копривата (предварително измита, изчистена от дръжките и нарязана) и ориз (изчистен, измит).

След като се свариха продуктите, супичката ми се стори малко редичка и си мислих да отделя една част от нея, да пасирам и да върна обратно в тенджерата (така процедирам винаги за сгъстяване на супи, вместо застройки от брашно,  яйце, мляко и прочие), но ми хрумна друга идейка, която излезе много сполучлива.  Wink

Направих сусамово мляко ( Пасирах половин чаена чаша сусам, добавих вода, пасирах цялото пак и накрая прецедих така полученото мляко, което прибавих в супата.

Трябва да кажа, че се получи много нежна и вкусна застройка. На супата и добавих само сол. Никаква мазнина и никакви подправки не и бяха нужни. Обожавам аромата на коприва.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт