Великденски пости -2011!

• 68 598
  • 660
  •   1
Отговори
# 345
Ям явно доста добре  ooooh! ,щом почнах да качвам килограми. За сега ще мина само на супи .  

syn , супите няма да те спасят, даже напротив.
Наблегни на суровите салати- зеле с моркови,  зелена салата с репички, лук, краставица, настъргано червено цвекло.
Добавяй свежи подправки- магданоз, копър, целина, босилек.
Както и ядки и семена(белен слънчоглед, орехи, бадеми, кашу, сусам, ленено семе-последните две се смилат преди добавяне в салатата, иначе не се усвояват, въобще, каквито ядки обичаш), кълнове (ако ядеш).
Преди основно ядене- задължително голяма салата, за да се доставят необходимите витамини и ензими за храносмилането. Много често след салатата няма да ти се яде "основното" (което е супер всъщност Wink )

Ако 70-80% от храната ти е сурова и се спазват някои принципи (примерно, след 18 часа не се яде...), няма как да напълнееш.

# 346
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми кажете във всички ли овесени трици е пълно с трески. Направо не могат да се ядат. Странна работа. Никой не съм чула да се оплаква.

# 347
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми кажете във всички ли овесени трици е пълно с трески. Направо не могат да се ядат. Странна работа. Никой не съм чула да се оплаква.
А ти как ги ядеш? Да не питаш за овесени ядки?  newsm78
Да, така изглеждат и моите. Мисля, че е нормално. Аз ги ползвам само за пълнежи и сгъстяване, така че не ми пречи. Peace

# 348
  • I want it all and I want it now.
Ям явно доста добре  ooooh! ,щом почнах да качвам килограми. За сега ще мина само на супи .  

syn , супите няма да те спасят, даже напротив.
Наблегни на суровите салати- зеле с моркови,  зелена салата с репички, лук, краставица, настъргано червено цвекло.
Добавяй свежи подправки- магданоз, копър, целина, босилек.
Както и ядки и семена(белен слънчоглед, орехи, бадеми, кашу, сусам, ленено семе-последните две се смилат преди добавяне в салатата, иначе не се усвояват, въобще, каквито ядки обичаш), кълнове (ако ядеш).
Преди основно ядене- задължително голяма салата, за да се доставят необходимите витамини и ензими за храносмилането. Много често след салатата няма да ти се яде "основното" (което е супер всъщност Wink )

Ако 70-80% от храната ти е сурова и се спазват някои принципи (примерно, след 18 часа не се яде...), няма как да напълнееш.

Аз съм слаба по- принцип. Имам само 1-2кг ,който си ги качвам събота и неделя.През седмицата си ги свалям.  Определено сега ям много хляб. Сутрин не закусвам ,но днес изядох 3 филии с чубрица. Сега просто ужасно ме боли корема. Вечерно време като се прибера умирам от глад и съответно също ям доста хляб. В момента доста ми тежат тези 2 кг от горе. Сега ще спра хляба и минавам на салати и супи. Ето да не е спам Една рецепта на  Блонди -   СПАНАК С БАМЯ

Замразен спанак
1 буркан стерилизирана бамя или сварена предварително такава, 500гр
1 домат от консерва
зехтин (или олио)
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 скилидки чесън
сол, черен пипер

В сгорещения зехтин с натрошеното зеленчуково кубче добавяте спанака до извиране на водата, до оставане само на мазнина. Добавяте бамята, накълцания домат, накълцаните скилидки чесън, черен пипер, сол. Изключвате котлона и оставяте до охлаждане върху него, но преди да се намали горещината редовно разбърквате, иначе залепва и загаря

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 17:09 от syn

# 349
  • I want it all and I want it now.
АВОКАДО на Блонди

Издълбавате цялата месеста част от разрязаното на половинки авокадо, размачквате хубаво с вилица, прибавяте 3 скилидки чесън, черен пипер, вегета (пикантина или сол), сока на един лимон и копър (от всичко по много, авокадото поглъща добре и ако е малко се губят подправкуте). Хубаво разбърквате и връщате сместта в половинките. Което не е задължително, понякога има и тънкокори плодове и се късат; става за в купички, в обща купа, в чашки, каквото ви дойде идейно на акъла. Много е вкусно, у нас са го яли с огромно удоволствие и хора, които не обичат и не ядат авокадо 

# 350
  • София
Как си набавяте калций по време на поста?

# 351
От сусамовия тахан. Аз смесвам равни части мед и тахан и мажа на филийка за закуска. И детето се научи, харесва му.
Най-добре е таханът да е суров. Има в Кауфланд.

# 352
  • Варна
Ами на всякъде четох , че е добре с кисело мляко. Могат да се правят и сладкиши най различни. Като започнах обаче да ги ям, ами половината ги изхвърлих. Направо си избодох езика.Ще заминат на боклука май.

# 353
Как си набавяте калций по време на поста?

Въпросът е как и дали си го набавяме през останалото време? Joy

# 354
Лека нощ желая, и утре ще очаквай идеи и рецепти за ориза и гъбите.

Моята идея е за бързащи и все нямащи време - пробвай в гювеч. Сложи си ориза с водичка 1 към 3, добави си любими подправки-аз слагам къри, индийско орехче, черен пипер, нарязаните гъбки, мазнинка, ако имаш още някой зеленчук - царевичка, морковче, знаеш варианти, а и по твой избор. Печеш и после е ясно.  Heart Eyes

Скорошният ми такъв беше със следните съставки - праз, царевичка, гъбки, ролца от раци/съжалявам, никакъв вкус не дадоха-чиста химия Tired/, доматен сос, зелени маслинки. Риган, индийско орехче, малко къри и сол.

Скоро пак ще готвя, нещо много ми се яде ориз, незнам дали е нормално и ще го направя с по-малко продукти от описаните горе, задължително с гъбки, но и лимонов сок с настъргана кора малко, джинджифил.

# 355
  • София
Лека нощ желая, и утре ще очаквай идеи и рецепти за ориза и гъбите.

Моята идея е за бързащи и все нямащи време - пробвай в гювеч. Сложи си ориза с водичка 1 към 3, добави си любими подправки-аз слагам къри, индийско орехче, черен пипер, нарязаните гъбки, мазнинка, ако имаш още някой зеленчук - царевичка, морковче, знаеш варианти, а и по твой избор. Печеш и после е ясно.  Heart Eyes

Скорошният ми такъв беше със следните съставки - праз, царевичка, гъбки, ролца от раци/съжалявам, никакъв вкус не дадоха-чиста химия Tired/, доматен сос, зелени маслинки. Риган, индийско орехче, малко къри и сол.

Скоро пак ще готвя, нещо много ми се яде ориз, незнам дали е нормално и ще го направя с по-малко продукти от описаните горе, задължително с гъбки, но и лимонов сок с настъргана кора малко, джинджифил.

Заменете ролцата от раци със скариди или миди. Те са допустими за поста.

# 356
Дядо Хаджия, благодаря ти за идеята, знам, че може, хапваме си ги, че сме такива любители на рибата и трудно уддържаме сега на рестрикцията.  Wink Имам и замразени от лятото във фризера, със сигурност скоро ще ги направя с оризче. 

# 357
Дядо Хаджия, правих бонбоните с моркови... станаха невероятни, просто нямам думи. Благодаря много за чудесната рецепта, а и на всички ви за хубавите и полезни идеи.

# 358
Дайте някоя идея какво ядете, когато е строг пост, аз не се сещам много какво може да се яде без олио  Thinking Вие какво ядете като постите строго?

# 359
Лейди,аз омесвам тесто от вода мая и брашно(незнам маята дали е строгопостна Mr. Green) Разстилам тестото върху тава с хартия застлана,нареждам отгоре домат на кръгчета,маслини(мпже и без тях,че нали има зехтин по тях),тънки кръгчета лук,поръсвам с шарена сол и каква то подправка ми хрумне и пека.Това става за строг пост мисля Peace
Трябва да си призная обаче,че тази година не спазвам строгите пости Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт