С Дюкан ще се вталя и тигрова рокля ще облека - 247

• 35 436
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Покачените 1-2-3 килограма при вкарване на въглехидрати се дължат на задържане на вода.1 молекула гликоген задържа в тъканите 3 молекули вода,което тежи,така че в Трета и Четвърта фаза трябва да се подготвим психически че до 2-3 килограма са задържана вода(която с протеиновия ден се изхвърля) Но станат ли вече 4-5 кг не само вода... Peace
Освен това за качване на 1 кг мазнини са необходими 4000 калории.....

# 661
Тони , с десен бутон -> копирай адреса на изображението ... и така ще успееш от фейс да ги вмъкнеш тук =) !

# 662
  • на острова на мечтите
Привет на вси4ки  bouquet Останала съм много назад с материала и се наложи да 4ета пове4е от половин 4ас, 4е то със снимките и другите сайтове времето излетя. Аз от в4ера запо4нах джогинг и работих в градинката smile3540 усмъртявах бурени. Днес се събудих в 6.40 и изско4их да бягам отново, спрях и цигарите, мъжо се ШаШна, 4е досега 4аках кафето в леглото а ето 4е ве4е в 7.15 съм изтър4ала орталъка. После посетих "00",ама кантарката,тази гад, показа 200гр пове4е, но пък дънките ми заспаха,имам предвид тези старите, дето дремеха в гардероба newsm44. 4увствам се нов 4овек и мисля, 4е диетата ми помогна да извърШа тази промяна, която пожелавам на вси4ки.
 Искам и да питам неЩо, аз съм все оЩе в първа фаза 5 към 5 П и ПЗ, но неЩо апетитът ми е намалял, дори и в големите интервали между обяд и ве4еря не ми се гризва неЩо слади4ко, а в устата ми остава един такъв странен вкус на неЩо сладникаво и метално? ЗАЩО? newsm78 ГУШКА на вси4ки

# 663
  • Пловдив
Здравейте момичета ! Днес при нас е много снежно и красиво !lili-lilian,аз съм си правила само вега-тест и сега ги комбинирам и двете неща,напр.не мога да пия кола-лайт(но това не е проблем).Tonny bg,аз ти поисках приятелство във Facebook,помислих си,че така трябваше да направя(ти прецени дали да ме приемеш ).Много успешен ден от мен ! Понеже съм новак и оше не съм запомнила имената на всички ! Hug

# 664
Не искам да ставам причина за спорове, момичета! Hug
 Знам че много от вас имат прекрасни резултати в трета и четвърта.
Режимът работи и това е важното! Според мен именно заради такива случай като моя ( сигурна съм че са много повече от тези, които са със задържани резултати), Дюки е вкарал толерираните храни и не няма такава агресивнст на режима, както в началото.
Метаболизмът на всеки е различен - едни покачват от една ябълка, на други не им влияят и прегрешенията. Всички сме различни и всеки трябва да намери своя успешен начин.

А и в трета е ясно, че тялото извлича вече много повече калории от същото количество храна, което пък трябва да е съпроводено със значително намаляване на порциите, с които сме свикнали през 1 и 2-ра.
 Ясно ми е и че има настройка към новите храни.

Обаче не съм съгласна, че това е задържане на вода, която се изхвърля при П ден, защото нищо не се извърля, качените килограмите непадат с П ден. А и качените килограми са чиста сланина - повярвайте! Като се съблека и от всякъде се вижда, че е сланина, а не както беше преди.
Ханш от 88 см на 91 см, бедро от 49 на 52 см, коляно от 33 см на 36 см. Това от октомври до сега. Бюст - качен и вече оформен - е то само това е хубавото Joy. Талия от 68 на 70. Това не е вода. Може някой да кажат  - какво се втелява за 2,5 килограма, но на моята височина веднага си проличават. А това че немога да си обуя панталоните.....
Мога да кажа, че бях си "успокоила" психиката - не се тормозих така както преди, започнах да си водя дневник, следя количествата, храните как ми влияят. Започнах да вървя и включих и плуване ( още съм в началото и е нормално да няма ефект). И един ден се "събуждаш" и не си влизаш в дрехите #Crazy
Нормално е и зимата да си складира тялото сланинки. Ясно ми е че седях дълго във 2-ра. Всички тези неща са ми пределно ясни, но все пак не ми става по-добре от тези доводи.. Има едни килограми, на които се чувствам добре, здрава , жизнена и енергична, както и едни обиколки и си ги искам тях - ще търся начини, докато успея да ги застопоря.
Желанията ми са реалистични - калкулатор 46 кг, а и през по-голяма част от живота си съм била около тези килограми, с изключение на две -три освинвания, като едното беше от спиране на цигари, а другото преди да почна режима от баш тъпкане със тесто и сладко в продължение на няколко месеца, съпроводено със рязко спиране на движението. Така че не съм си поставила нереалистични цели за преследване. .Идва лятото и аз какво - пак ли ще ходя  шишкава?! Щото 3-та фаза ми е до 20 май и ако продължава така - незнам

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 12:16 от alis_1

# 665
  • София
Сетих за W.A.S.P. , която сподели, че в 3-та фаза с включването на 1 ябълка и 1 филийка пълнозърнест хляб е качила 5 кг за 1 месец. Според нея има хора, които са с много голяма чувствителност към въглехидрати и трябва да си останат за цял живот на НВХ. Затова ми хрумна да посъветвам алис да пробва със спиране на плодовете.
Mma, дано се включиш и да споделиш твоето мнение по този проблем на алис. Също ще ми бъде интересно какво мисли Николекса по този проблем.

# 666
verche, аз съм точно от тези хора. Мога да споделя, че съм се наблюдавала винаги и преди режима от какво качвам и това е било въглехидрати. И по-специално тесто, картофи, ориз, бобови, например шоколад и сладолед, не ми влияели така както пасти, бисквити, баници,пици,спагети и тем подобни. В интерес на исината и плодовете не са ми оказвали особено влияние, поне преди. Може би сега да, защото от 13 месеца не съм ги яла и е въможно вече да ми влияят newsm78.

Сигурна съм, че ще намеря начина. Наистина, неискам да звучи като мрънкане, позволих се да се оплача и да споделя депресивното си състояние, защото искам с ваша помощ да успея да намеря пътя, а и съм сигурна, че ще има момичета, които ще извлекат за тях нужните ползи и последващите действия за тях в бъдеще Hug

# 667
Сетих за W.A.S.P. , която сподели, че в 3-та фаза с включването на 1 ябълка и 1 филийка пълнозърнест хляб е качила 5 кг за 1 месец. Според нея има хора, които са с много голяма чувствителност към въглехидрати и трябва да си останат за цял живот на НВХ. Затова ми хрумна да посъветвам алис да пробва със спиране на плодовете.
Mma, дано се включиш и да споделиш твоето мнение по този проблем на алис. Също ще ми бъде интересно какво мисли Николекса по този проблем.

аз имах такива терзания за около месец
но тогава качих наистина много, цели 5кг на ябълка и филия ръжен хляб и то лятото, не зимата когато е горе-долу нормално да има леко покачване
затова след много премисляне си минах директно на ВМ НВХ
всеки ден гледам въгл. да са ми макс 10%
позволявам си да мина тази граница само с хапка торта при повод, което се случва точно 3 пъти годишно

за 18 месеца съм яла плодове може би 5 пъти
предимно малини, ягоди, киви - все нисковъгл и не повече от 50гр наведнъж

това бе моето решение на проблема
дано и алис намери нейното
успех от мен
 Hug

да допълня
според един мой източник тази силна въгл. чувствителност леко се оправя
при него напр този ефект е дошъл след няколко години на ВМ НВХ
но пак в определени граници
не може да поглъща въгл безгранично
но примерно няколко пресни картофа веднъж-два годишно не му били проблем
или боровинки

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 12:48 от Анонимен

# 668
  • Лутаща се

за 18 месеца съм яла плодове може би 5 пъти
предимно малини, ягоди, киви - все нисковъгл и не повече от 50гр наведнъж

това бе моето решение на проблема
дано и алис намери нейното
успех от мен
 Hug

да допълня
според един мой източник тази силна въгл. чувствителност леко се оправя
при него напр този ефект е дошъл след няколко години на ВМ НВХ
но пак в определени граници
не може да поглъща въгл безгранично
но примерно няколко пресни картофа веднъж-два годишно не му били проблем
или боровинки
"няколко пресни картофа веднъж-два годишно" ?!?!?!? Баси, няколко картофа веднъж в годината?!?!?

И какво излиза? До края на живота си да не близваме и плодове ли? Вместо това да си пием витамините?
Нещо не ми се връзва  Confused

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 13:37 от skarlet71

# 669
...
И какво излиза? До края на живота си да не близваме плодове ли? Вместо това да си пием витамините?
Нещо не ми се връзва  Confused

ти прави каквото решиш, че е най-добре за теб

аз консумирам зеленчуци и черен дроб и се чувствам прекрасно
не ми липсват тези захарни бомби, наречени "плодове"
ако ми попаднат диви плодове, ги ям
но не и купените такива

забравих да напиша и за вишните на село, от които хапвам по шепа, когато сме в БГ лятото

# 670
miss_tyra,
това което написа ме успокоява много!
И аз /сега в 3та/ наблюдавам, че при мен -
бързо качени кг, са си вода, която се изхвърля,
ако взема незабавни мерки.
 Peace

Респект към дамите, които така точно умеят да анализират тялото си!
Аз не мога.
Знам само, че след много солена вечеря ще имам плъст +.
Други изводи не мога да направя за самата себе си...

Но днес ми е кг-депресивно,
след 4-те почивни ящни дни у дома...
Днес съм склонна да съм черногледа към режима,
макар да знам, че режимът действа, че са важни постоянство, режимност, умереност и пр и пр....

Sad

# 671
Енвия, аз това което споделям не идва от черногледство към режима. Качени килограми от задържане на вода са тези, които се свалят и не влияят на обиколките - другото си е баш мазнина.

Всеки трябва добре да познава тялото си, не само заради естетиката, това е черешката на тортата - най-вече, да се вслушваме в него, за да сме здрави, жизнени, енергични. Тъй като вече не съм на години, които да позволяват непрестанни експерименти, се налага да се вслушвам в тялото си.

Сега гледах въглехидратното съдържание на различните плодове - ще се огранича само до киви и грейпфрут, няма да ям портокали,ябълки и мандарини. Надявам се басейна и препускането в свински тръст да даде резултат. Смятам и да намаля количеството на храната. Аз май карам още на същия грамаж порции, като във втора,а небива - независимо, че е режимно. Давам си толеранс до края на месеца, да видим какво ще стане

# 672
..............  аз съм все оЩе в първа фаза 5 към 5 П и ПЗ,...............
Данилу, това какво означава  newsm78

# 673
alis, аз бих те посъветвала да смениш/промениш режима. Струва ми се, че прекалено дълго си била във втора фаза, ти дори и сега си в нещо такова, определено това, което спазваш не е трета, съответно организмът ти се е изтощил и дърпа от всичко възможно. Аз също съм с подобна въглехидратна непоносимост, но понеже не желая да ям картофи само 1-2 пъти годишно (изключването на някоя хранителна група изцяло според мен е най-нездравословното възможно нещо, вафлите не ги смятам за хранителна група  Laughing), обикновено туширам нещата със спорт. Но спорт вски ден, а не дева пъти седмично по един час  - аз виждам еиднствено тези два изхода - или високо натоварване или лишаване от нещо изцяло. Предпочитам натоварването, честно казано, ти си избрала много хубав спорт - плуването, кросът също ще помогне, но трябва да е всеки ден.

Мисля си, че и организмът ти се съпротивлява на тези килограми, които искаш да бъдеш. Нещо се е променило в него и той вече не ги приема за нормални, съответно отказва да ги пази с лекота. Колкото и да ти се струва кощунство, изтърпи въпросното покачване, направи промяна - най-малкото вкарай мазнини да кажем, органичавай въглехидратите, спортувай упорито и най-много за три месеца организмът ти би трябвало да обърне "мнението си" и да възприеме новата схема.  Hug

# 674
  • Лутаща се
ако ми попаднат диви плодове, ги ям
но не и купените такива

забравих да напиша и за вишните на село, от които хапвам по шепа, когато сме в БГ лятото
В никакъв случай нямам пред вид купени плодове. Те повечето са внос и са пълни с какво ли не. Не купувам плодове.
Имах пред вид тези, от двора на село. Имаме много плодни дръвчета - ябълки, кайсии, праскови, череши, сини сливи, дори и екзотични като нар и смокиня.

Общи условия

Активация на акаунт