няма пентаксим

• 9 682
  • 109
  •   1
Отговори
днес бяхме на консултация, защото бебе навърши 2 месеца и се оказа, че нямат пентаксим и не се знае кога ще имат. знам, че първият прием трябва да е сега и предложих да си купя от аптеката и да я занеса да я сложат. според педиатъра обаче не било фатално да се изчака. така че сега не знам дали да купувам или да чакаме незайно докога. при вас има ли подобен проблем с пентаксима???

# 1
Когато моят син беше на 2 месеца също нямаше Пентаксим.
Нямаше и по аптеките, така че започнахме първи прием средата на трети месец.
Щом педиатъра ти е казал, че може да се сложи по-късно, значи може.
Ако не ти се чака, купувай.Мисля, че е около 50 лв., може и повече.

# 2
Аз на твое място не бих се притеснявала чак толкова,ние я бихме н а три месеца и половина,тъкмо няма да ви се бият две на веднъж Пентаксим и SYNFLORIX аз така или иначе не давам двете заедно да ги бият.Спокойно скоро пак ще има,щом ги има по аптеките значи ще си намерят начин да си ги набавят Peace

# 3
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
На нас, когато трябваше да ни бият Пентаксим, беше грипната епидемия и педиатърката ни отложи ваксината за 3ти месец. Няма нищо фатално и притеснително.

# 4
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И на нас я биха по-късно Peace

# 5
Пентаксима беше към 60 лв., ако не се лъжа. Изчакай, наистина. Нямат ли данни кога ще се появи?  Rolling Eyes На маймуни ни направиха ... Sad Ние за реимунизацията миналата година уцелихме някакъв период, в който имаше ... иначе, е все така ... Sad

Успех.   bouquet

# 6
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
И да закъснееш с първия прием не е фатално. По-важно е между всеки следващ прием да няма разстояние по-голямо от 60 дни. На мен поне така ми обясниха в РИОКОЗ. Ние също изостанахме - Синфлорка ни го сложиха този месец - т.е. на 7м. а трябваше да приключим с още в пети месец и дори миналия месец на 6м. да слагаме хепатитната. Сега и нея я бавим втори месец вече.
Много е неприятно  #Cussing out

# 7
забравих да пиша че и синфлорикс няма.... никакви ваксини нямат отпуснати от здравната каса, да се чуди овек защо изобщо плащаме осигуровки. педиатърът каза да му се обадя другата седмица да каже дали са му докарали някоя от ваксините, в противен случай май ще тр да си ги купувам от аптеката

# 8
  • София
а защо толкова бързаш?

# 9
не знам за къде толкова бързаш  Tired
изобщо не е фатално отлагането, няма нужда да се набутваш да купуваш. на дребния така или иначе му биха 3 пентаксима до 6я месец включително, синфлорикса - само два приема след 7я.
Така че може пентаксим да ви бият и в 4я даже, нищо страшно. на твое място не бих се натискала за която и да е ваксина при положение че може да се отложи малко във времето  Peace

# 10
не знам за къде толкова бързаш  Tired
изобщо не е фатално отлагането, няма нужда да се набутваш да купуваш. на дребния така или иначе му биха 3 пентаксима до 6я месец включително, синфлорикса - само два приема след 7я.
Така че може пентаксим да ви бият и в 4я даже, нищо страшно. на твое място не бих се натискала за която и да е ваксина при положение че може да се отложи малко във времето  Peace

И аз съм на това мнение,и ние синфлорикса ще го бием като свършим сега с последната доза пентаксим и хепатитната =. Peace

# 11
Преди няколко дни гледах репортаж, че няма Пентаксим в наличност при педиатрите и те самите не бяха на ясно кога ще получат.

Изчакай, дори и да закъснеете с някои ваксини не е фатално, ще наваксате всички по календар.

# 12
  • В две тъмни очички
Е, пак ли е изчезнала тая ваксина  ooooh!
Надявам се скоро да се появи,че и ние след 15-ина дни сме за ваксинация

# 13
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Освен това колкото е по-голямо бебчето по-лесно се понасят ваксинити или поне така съм чувала.  Peace Аз се чудя на този Синфлорикс защо изобщо ни го сложиха. Уж е против възпаление на ушите. Само да отбележа, че брат ми е глухоням след възпаление на ушите и така или иначе щях да го сложа. Та сложихме Синфлорикса на 15ти и от петък 26ти детето е с възпалени ушички.  Tired Много плаче и е много тежко положението.  Tired Явно много го боли. Разбира се, лекуваме се сега, но се чудя за какво го слагах тоя Синфлорикс? Нали уж трябваше да предотврати евентуална инфекция ...другото което си мисля е че ваксината може да е предизвикала инфекцията  Thinking

# 14
Бяхме на косултация преди точно 10 дни, когато поставихме последния Пентаксим. Предварително бях звъннала на педито да питам имат ли, тъй като точно 2 дни преди това по новините панираха всички, че нямало. Педито каза 'разбира се, че имаме'... Та странно ми е как някои лекари и кабинети имат, други нямат.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт