КОЗУНАЦИ - 1 тема

• 91 450
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
ох като ви гледам как ми се иска и аз да успея да го завъртя козунака този път, аз все като съм си играла буквално едни твърди твърди, за нищо не стават.

Така се получава, когато към тестото се прибави повече брашно. Омеси тестото по-меко.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 03:13 от Estel Marie

# 181
  • София
Shada-мерси за превода ,но не е ясно какво количество е това милка мляко,ако може да ми я пратиш рецептата,защото линка дето си го пуснала не ми се отваря ,пък аз ще питам една позната влахиня за превод.
ММ-мерси ,много мило предложение.

# 182
  • София
ох като ви гледам как ми се иска и аз да успея да го завъртя козунака този път, аз все като съм си играла буквално едни твърди твърди, за нищо не стават.

Така се получава, когато към тестото се прибави повече брашно. Омеси тестото по-меко.

Добро утро и честит празник   bouquet

И аз така си мислех, че прекалявам с брашното, но съм новак, ще успея знам си аз Simple Smile

Купих си от пикадили една есенция за козунаците, някой има ли впечатления от нея?

# 183
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ДАМИ !

# 184
  • забравих си мисълта...
Честит осми март, мили Дами!

Моят специален поздрав към вас!

My special prayer

# 185
 Записвам се да ви следя , като този Великден аз ще съм домакинята и ще правя за първи път козунаци за гостите ни. Ще започна с опитите от рано  Blush

# 186
Честит празник!

# 187
Аз ги пека винаги на 180 градуса, като слагам на едно ниво по-ниско от средната скара и винаги се изпичат много добре. Не помня колко точно, но някъде около 30 минути, никога не загарят, нито отдолу, нито отгоре.
Откакто имам хлебопекарната си позволявам по-често да си правя козунак, но не знам защо като си меся на ръка тестото става с много повече конци и по-пухкаво. Определно смятам, че не е проблемът в мазнината и брашното, защото усещам, че тестото е добро като консистенция. Явно трябва да го пусна да го меси машината повече време, сего го меси около 30 минути. Иначе като втаса първия път го вадя от контейнерчето, сплитам го, оставям да втаса и си го пека в обикновената фурна.
lilis, благодаря ти  Hug Ще пробвам така да изпека, дано се получи. Иначе и аз в машината за хляб слагам да се меси тестото и след това вадя и сплитам. Не съм месила на ръка и нямам наблюдения дали има разлика, но не ми се получават конци  Thinking

# 188
  • сред люляците
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ!

Аз се включвам с едни кифлички от снощи, които правих доста късно по прищявка на дъщеря ми. Сама не знам какви количества от продуктите сложих - толкова, колкото имах, но се получиха много хубави кифлички - по-мекички и по-пухкави от всеки друг път.

# 189
Честит празник!
Позволявам си да ви копирам една рецепта на Пина, козунакът винаги става страхотен и няма издънки, дори за начинаещи Wink:

"150мл прясно мляко
2 яйца
50мл олио
40гр краве масло (предварително разстопено)
150гр захар
11-12гр жива мая
450 - 500гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша)
настъргана кора на 1 лимон
1 ванилия

по желание може да се добавят стафиди при звуковия сигнал (аз не добавих,защото нямах) и бадеми за отгоре
Пуснах на програма за 3.13h.Като извадих бъркалките след последното премесване,извадих тестото и го оплетох,после върнах в машината да втасва и пече!Докато плетох,капака на машината беше затворен- да не изстива.Наду се страшно много,а дозата е малка,както виждате,но се напълни машината.Стана просто идеален!

преди печенето се ръси обилно със захар"

# 190
Привет на всички   bouquet

Много готина и актуална тема Simple Smile!!!!

Аз мога ли и тук да си покажа Козуначените кифлички - със стафиди и бадеми и с шоколад и бадеми

И поглерд отвътре Simple Smile

И Koзунак в машината за хляб - Еликсир - по рецептата на Еликсирчето, както подсказва името му Simple Smile

Весел и вкусен ден  smile3525

# 191
Невероятни кифлички,Angellove чак запреглъщах  bouquet
Видяло се е ,че ще направя ,поне половин доза.
Благодаря ти ,че сподели тук.

# 192
  • София
Големи вкусотийки направо ми потекоха лигите.И аз ще няправя и ще покажа обещавам  Hug Hug Hug Embarassed  bouquet

# 193
Angellovе, красота   bouquet  Зарових се в блога ти, прекрасен е!

# 194
  • София
И аз подклепям козунака на Пина за начинаещи  Peace Това беше най-първият ми козунак в живота и стана перфектен  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт