КОЗУНАЦИ - 1 тема

  • 90 289
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 850
  Здравейте , за съжаление в Бургас няма вече формички  Cry , ако някоя любезна дама може да ми купи от другаде и да ги прати ще съм много , много благодарна  Hug
и трите магазина ли провери?
да за съжаление ги няма вече.

 Днес се събудих с изкарани на топло от снощи продукти и с намерение да сътворя козуначе , уви развали ми се настроението и плановете , защото нямаме вода  Crossing Arms

 Хубав уикенд на всички   bouquet

# 481
  • Мнения: 1 122
Малеее  в тази тема не е влизане, то какви изкушения има а аз съм на диетаааа.
Аз си купих от формичките на Лидл и даже веднага си забърках кексово тесто за да ги пробвам. И аз първоначално си мислех,  че може би ще ми изтече, но не. Само може би заека трябваше да го пека по-малко, защото после не можах да му извадя ухото и се счупи, а агнето се извади перфектно. Така че аз съм много доволна от формичките. Peace

# 482
  • Мнения: 148
След всичките ми неуспешни опити от миналата година най-после се престраших и направих козунака на Венета.Стана страхотен,уникален,многооо сладък и на конциииии.Благодаря ти Вени Hug
Ето го:
 

# 483
  • София
  • Мнения: 18 685
Моми4ета, искам да направя козунак само с подсладител, за сестра ми и свекър ми, които имат проблеми с кръвната захар и не могат да ядат нищо сладко. Някой пробвал ли е? Аз никога. И не знам дали ще ми се активира маята, ако няма захар. И как ли ще е на вкус Rolling Eyes Някой да се вклю4и със съвет или опит?

# 484
  • Мнения: 22 867
Моми4ета, искам да направя козунак само с подсладител, за сестра ми и свекър ми, които имат проблеми с кръвната захар и не могат да ядат нищо сладко. Някой пробвал ли е? Аз никога. И не знам дали ще ми се активира маята, ако няма захар. И как ли ще е на вкус Rolling Eyes Някой да се вклю4и със съвет или опит?

Погледни рецептата на Жоро Бордовски, ще ти свърши работа. Технологията е в рецептата над неговата. Peace

# 485
  • Мнения: 1 874
Здравейте,
може да се каже че съм начинаеща или поне почтиначинаеща и имам нужда от малко помощ! Grinning Не ми се смейте само на глупавите въпроси! Joy

Правих козунака на Скарлет О Хара и стана много вкусен, но имам няколко неща за доуточняване!

Месих в машина и там втасва първия път, след което сплитах, обаче самото сплитане се оказа много трудно за мен - много лепнеше - дали не трябваше после да го доизмеся и на ръка с още малко брашно!? newsm78 Как всъщност сплитате тези плитки без да лепне!?

След като се опече ка го съхранявате!? newsm78 Аз напръсках леко с вода и завих в кърпа, както правя с козуначените кифли - дали не сбърках!? newsm78

Самия козунак го разчупихме още леко топъл и изглеждаше леко суров(глетав) след изстиване си стана съвсем нормален - това специфика на този козунак ли е или просто е трябвало да пека още 5 мин!? newsm78

Мерси предварително, че се занимавате с новак като мен! Mr. Green

# 486
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Здравей!
Не знам каква е рецептата на Скарлет, но по моята не ми лепне чак толкова, че да не може да се сплита. По принцип не е добре да се доизмесва с брашно, защото ще спадне, по-скоро може да намазниш леко плота и ръцете си.

Не напръсквам с вода - ако стигне до съхранение  Mr. Green просто слагам в найлонов плик, но само като е напълно изстинал.

Всички тестени изделия се разчупват/нарязват напълно изстинали точно по тази причина - топли стават глетави, това особено важи за козунаците.

Дано съм била полезна Hug.

# 487
  • Мнения: 1 874
Благодаря много - беше ми много полезна, само дето аз си намазнявах ръцете и пак лепнеше, може би защото първо се разточва, след което се навива на фитил и след това фитилите се плетат!Ще опитам и твоята рецепта!  bouquet

Пак да си преговоря: значи следващия път вадя от фурната и чакам да изстине в тавата, след което режем, а остатъка в плик! Embarassed

# 488
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
 Peace

# 489
  • Мнения: 68
Привет момичета   bouquet,

Отдавна не съм се включвала  Blush и се извинявам, ако някой ме е питал нещо тук и не съм отговорила – най-сигурно май е на лични

Само да кажа, че репетирах козунаци по рецептата на Венета и с плънка от шоколад по идея на mari_eta и станаха ЧУДНИ ама не бяха планувани за снимки Wink, че ги допичах по нощите – след 23.00  Mr. Green ...   Венета   bouquet с чисто сърце обявявам рецептата ти за най-добрата за всички времена   chef

Estell – страхотно са се получили кифличките ти
J_M_M - Радвам се, че са ви харесали
Alexa_a – страхотни са ти миналогодишните козуначета
лулу! – тези твои мини козуначени панетонета ги сънувам – толкова са кокетни и готини
еликсир4е – твоите рула, да ги похваля и тук – са най-готините козуначени творения, които съм виждала тая година   chef кой си може – го може, мила   bouquet!!!
Flying_V – страхотни са козунаците!!! И на мен ми идва малко захарта  Mr. Green и за това компенсирам с плънка, ама тя и плънката ги сбива
nas – панетонето ти изглежда наистина вкусно
nudel33 – козунаците ти са един път – трепач  Peace
Sunny Sky – много готини ми изглеждат кифличките ти!! А за рецепта за козунак – аз поне твърдо препоръчвам на Венета!!!
nadeto_pm – чуден ти е козунакът – не знам дали вече не казах, но правих козунак и по твоя рецепта  Crazy и стана с мноооого конци – ама не смогвам да кача снимки  Blush
F_Diamond – много готино се е получило така  Peace – от дефекта – ефект, както се казва!! Аз винаги съм си мислила, че при рязано тесто няма как да се получат конци, но Wink дребни кончеченца – може и да се мернат… За повечето пълнеж – аз съм винаги ЗА – само да е по-сух, че да не вдлети тестото  newsm78
FRESA – прекрасни козунаци – браво!!
еликсирче – аз май току 6то го писах – но не съм сигурна, дали за цял козунак идеята на оформяне по модела на кифличките е добра – ако се целят конци де – рязането на тестото според мен ще си каже думата – но да кажат експертите, моля ???
Galina* - радвам се, че се е получил  Simple Smile козунакаът ти!! Само би ли казала как точно го сплете – по традиционния начин – без да го режеш с нож на лентички ли??? За тестото – знам, че става на конци – ама ако не се реже…
Мамче – божествени са ти станали козунацитеееее  Heart Eyes
ditsan – страхотно изглеждат!!! - така пухкави


Приятен ден н а всички  Hug

# 490
  • Мнения: 2 521
Angellove,кифличките си ги рязах с нож,но козунака-не.Само поразпънах с ръце и сложих плънка(както е показаха Венета).След това си го сплетох по лесния начин-с три плитки.Стана много хубав.От една доза опекох 16 кифлички(половината с кашкавал бяха дори)и два малки козунака.Рецептата е чудесна.Благодаря   bouquet

# 491
  • При децата ми
  • Мнения: 7 288
Момичета, кажете моля ви как точно се плетат козунаците? BlushАко може снимков материал или клип?  bouquet

# 492
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Момичета, кажете моля ви как точно се плетат козунаците? BlushАко може снимков материал или клип?  bouquet

А първа страница опита ли да прочетеш?  Wink

# 493
  • Мнения: 68
Angellove,кифличките си ги рязах с нож,но козунака-не.Само поразпънах с ръце и сложих плънка(както е показаха Венета).След това си го сплетох по лесния начин-с три плитки.Стана много хубав.От една доза опекох 16 кифлички(половината с кашкавал бяха дори)и два малки козунака.Рецептата е чудесна.Благодаря   bouquet

Galina* - точно това и аз имах предвид Simple Smile и ти го потвърждаваш - че ако се среже тестото за козунака - ще се загуби ефекта "конци"... Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 494
  • Австрия
  • Мнения: 28
Angellove

благодаря за комплимента.   bouquet
Тъкмо обмислях какво ли още може да се направи с тестото по рецепта на Вени.

Лек ден!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт