КОЗУНАЦИ - 1 тема

  • 90 251
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
мисля, че беше на Лебедуна тази империя. Горещ ли го изядохте? Ако е така,затова ви си е сторил суровичък. Козунакът трябва да изстине много добре. От бабате знам,ч е хубавият козунак трябва да е влажен вътре, като го отхапеш, да се отпечатват зъбите. Не знам дали ме разбра какво имам предвид. Peace Щом пробата с клечката е била ок, значи е добре опечен. Освен ако фурната ти пече неравномерно и на места е останал недопечен, но не ми се вярва да е това, добре изглежда на снимката. трябваше да пуснеш една снимчица на разреза.

# 646
  • Мнения: 7 699
nadeto_pm , заинтригува ме с тия бриоши,и взех, че ги замесих   Embarassed Embarassed -пусто сърце не трае ,а и все още търся подходящата форма,за да занеса козунаци на децата в градината
тук ме привлече лесното оформяне/ барбаронче с дупка  hahaha/,и това,че ще мога да си играя с големината на бриошите,че децата са малки,и няма да хапнат повече от 3-4 хапки,но все пак 120 трябва да направя  Whistling
сега се пекат,още не мога да се изкажа окончателно,но тестото беше перфектно за работа  Heart Eyes
дано останат живи,за да снимам,че им се канят около фурната вече  ooooh!

# 647
  • Мнения: 434
И аз ги замесих преди малко тези изкусителни бриошчета, утре ще дам отчет Laughing
На мен обаче ми влезе малко повече брашно newsm78 ,около 600г.

# 648
  • Мнения: 21
Mamagemelar днес ако се замесят престояват в хладилника една нощ и утре се оформят и пекат . Може да ги изпечете и в хартиени формички за мъфини .

Знайте ,че мнооого се надуват , многооооо!

Blue_eyes  не е проблем , че ти е поело повече брашанце, това зависи от много фактори ...големина на яйца ,тип на брашно ...

ще чакам отчета Simple Smile)

 да ви видя утре аз на вас доволните физиономийки Simple Smile))  chef

# 649
  • Бг
  • Мнения: 856
Привет майсторки. Видях страхотни красоти, поздравления за всички.
Ето и моите опити при козунаците.

Опит 1 -



Опит 2 -



Опит 3 -

# 650
  • София
  • Мнения: 1 376
  Mnogo хубави козунаци сте показали,то конци,то чудо! Браво!!!  bouquet
 Аз имам чуденки.ако имате отговори да ми кажете? Мисля си за брашното дали това на София мел за козунаци е по-хубаво или да си ползвам това тъм.синята опаковка на София мел.
 Други години купувах едно италианско от Метро/за торти пишеше,ставаше,ама  чак разлика в плюс нямаше/
 И за козунаците да питам,каква форма предпочитате,кръгла или правоъгълна,как? Един кг брашно в колко съда го печете?  Simple Smile

# 651
  • Бг
  • Мнения: 856
  Mnogo хубави козунаци сте показали,то конци,то чудо! Браво!!!  bouquet
 Аз имам чуденки.ако имате отговори да ми кажете? Мисля си за брашното дали това на София мел за козунаци е по-хубаво или да си ползвам това тъм.синята опаковка на София мел.
 Други години купувах едно италианско от Метро/за торти пишеше,ставаше,ама  чак разлика в плюс нямаше/
 И за козунаците да питам,каква форма предпочитате,кръгла или правоъгълна,как? Един кг брашно в колко съда го печете?  Simple Smile
Аз лично съм най-доволна от брашното Ола, но нещо в последно време не мога да го намеря. Първите ми два опита са правени с универсалното на София мел, а третия опит ми е с едно ново брашно. Честно да ти кажа най съм доволна от третия опит, още докато втасваха козунаците си личеше, че брашното е хубаво. За момента не мога да кажа каква марка е, т. к. не му вдъхвах много доверие, но довечера ще мина през магазина, за да си взема за следващата седмица и ако някой е заинтересован ще пиша марката.
Специално за формата нямам предпочитания, правя и в кръгла и в правоъгълна форма. Лично на мен ми е по-лесно плетенето в правоъгълната, че в кръглата все не успявам да направя четворното плетене  Laughing.
От един кг. брашно на мен ми излизат три в правоъгълна и един в кръгла форма, или общо четири козунака, но нали разбираш, че е строго индивидуално, т. к. зависи от големината на формите.
Надявам се съм била полезна. Хубав ден на всички желая.

# 652
  • Мнения: X
С брашното за козунаци на София Мел и хлябът, и козунаците набухват повече от другите брашна. Определано си заслужава да се ползва за козунак. Вкусът дори на хляба става по-различен (много вкусен става), но аз го смесвам с други брашна, защото иначе само хляб бих яла и няма да остане за другите  Laughing
Последния път съм месила козунак с около 500 г брашно и го пекох в две правоъгълни форми. Критерият ми е тестото да запълва 1/3 част от формата. И кръглите, и правоъгълните ми харесват. Всъщност напоследък пека само в машината за хляб, но това е мързелив козунак (без сплитане, намазване и поръсване). За Великден сигурно ще комбинирам - ще пека и във фурната, и в машината.
Някой питаше за това как да се прецени готовността на козунака. И аз пробвам с клекча. При самата проба се усеща дали клечката влиза в съвсем суха материя, или е леееко мека и влажна. Имам предвид момента, когато вече не полепва нищо по клечката. За да съм сигурна, че се е изпекъл, оставям да постои козунакът при по-ниски градуси, да се поизсуши.

# 653
  • Мнения: 2 220
Като стана въпрос за брашното, да ви питам  Mr. Green
Козуначените кифли ги правих със София мел. Сега обаче съм купила едно италианско за пици. С него дали ще стане? Струва ми се, че е по-фино... може и да си въобразявам  Thinking
На него пише тип 00.

# 654
  • Мнения: 179
Alexa_a newsm20  newsm20
Може ли да споделиш рецептата и тайната на това изкушение, моля Peace

# 655
  • Мнения: 434
Да се отчета с Бриошите


Станаха страхотни, от половината тесто направих и руло с плънка от сладко от ябълки, стафиди и канела.
Това ще е моята рецепта за Великден  Grinning

# 656
  • Мнения: 327
мисля, че беше на Лебедуна тази империя. Горещ ли го изядохте? Ако е така,затова ви си е сторил суровичък. Козунакът трябва да изстине много добре. От бабате знам,ч е хубавият козунак трябва да е влажен вътре, като го отхапеш, да се отпечатват зъбите.
Точно такъв си беше и студен го ядохме. Може би моите хора да не са свикнали с вкуса на пресния домашен козунак и  затова да им се струва суров BlushНаистина не беше като от магазина, където е един такъв по-сух. Този стана точно както казваш леко влажен и много приятно се усещаше аромата на алкохола-аз сложих 4рози-не обичам такъв тип питиета, но пък аромата му е вълшебен

# 657
  • Мнения: 2 122


И от мен предложения за мини кифлички от козуначено тесто
правени са по тази рецепта http://stirianowa.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

# 658
  • Мнения: 7 699
такааа,леекинко съм пообъркала вчера ситуацията Embarassed ,но се поправих веднага  Laughing
вярно е,че замесих и опекох веднага бриошите  Blush Blush
но,после замесих наново,пренощува тестото в хладилника,и сега се захващам   hahaha

ето вчерашният резултат

# 659
  • Мнения: 850
     Здравейте , страхотни красоти сте сътворили , браво   bouquet

Blue_eyes, може ли рецептата за тези Бриоши   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт