С мартенички бели и червени, чакаме Априлчета засмени! - Тема 17

• 29 692
  • 681
  •   1
Отговори
# 225
По повод на ментата да кажа, че в курса за бременни ни предупредиха че чаят от мента и/или салвия спира кърмата  Rolling Eyes но Шаманката може да даде компетентно мнение...на мен ми се струва малко пресилено  newsm78
освен това ни казаха да не пием чай от листа или плодове на малина, защото можели да предизвикат раждане  newsm78
за достоверността разчитам единствено на компетентността на акушерката която ни го каза...но пък не пречи да сме по внимателни какво приемаме като храна и течности.

# 226
Браво бе Диди!!!!! сега и аз да търча за Марс  Joy вчера цял ден за кифли говорех днес за марс...поне занимание си имам  smile3503
иначе да се похваля вече сме готови със дрешките и креватчето newsm07 и скричето сглобихме  newsm44 и дрешките изпрах  prostor
 сега само бебка   ylinfant чакаме да си я гушкаме и цункаме  smile3534

# 227
от линка на Ленито по повод любимия на всички български лекари магнезий  Grinning -

Shown to be ineffective. Has been recommended for women at high risk.[3] However, meta-analyses have failed to support it as a tocolytic agent.[8]
Доказано неефективен. Прилага се при жени с висок риск. Анализи на многобройни изследвания не потвърждават, че помага като токолитик.

Тути-Фрути, благодаря ти   bouquet

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 18:08 от Лeни

# 228
Мадлен, и аз това за малините го знам, както и ананас, папая и сума ти още неща, които накрая може целенасочено да използваме с цел среща с бебоците Simple Smile

Сори за Марса  Embarassed

# 229
Честита годишнина на Mama Ivy и Зукрела! Много семейно щастие, любов и незабравими мигове заедно ви желая!

Ох, изчетах най-сетне тази тема, но предната още не съм  Crazy Диди, прекрасна е както винаги, много свежа   bouquet

Мъри, много ми хареса песничката, която си пуснала  Simple Smile

Лени, а вие там ли живеете?

Мaleen, дано утре изследванията са добри  Hug

Хайде лека вечер от мен на всички коремчета, че отивам да готвя   chef

# 230
Здравейте и от мен!
 Честит първи месец на Борис!
Честита годишнина на празнуващите днес семейства!
Ехее,Диде,много компоти,много нещо! Mr. Green
За арниката и аз се чудя дали да я взимам,макар,че аз имам още доста време!
Цвети то не останало време при теб!Леле само още 20 дни и ще си гушнеш малкото мъжленце Party
 А ние утре започваме ремонта!Просто не ми се мисли какво ще е у нас и колко време ще отнеме.цяла нощ не спах,а в промеждутъците със сън ми се въртяха сънища от сорта на "Латекса не е същия цвят,който сме харесали,не покрива добре,появиха се петна......".напро станах разногледа и от 4 до 7ч се кокорих в размисли  Crazy

# 231
а в промеждутъците със сън ми се въртяха сънища от сорта на "Латекса не е същия цвят,който сме харесали,не покрива добре,появиха се петна......".напро станах разногледа и от 4 до 7ч се кокорих в размисли  Crazy

Joy Joy
ама вие сте много ентусиазирани - с бременна булка в почти 9 месец ремонт ще правите  hahaha

Диди и тук да кажа, много готино коремче!!

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 18:11 от Лeни

# 232
  • Сопот, Пловдив
Честит първи месец на бебе Борис!
 bouquet  smile3504  newsm46

# 233
  • Plovdiv - Thessaloniki
Ленито благодаря за инфото и линка.  bouquet За сега само един път ми беше зле - сърцебиене, една паника ме обхвана, но хич не ми харесват тия странични ефекти и за бебчо. Sad Сега пия по 1/2 хапче Yutopar (Ritodrine) на 8 часа, и по 1магнезиий сутрин и обед, а вечер по 2.
 Незнам колко помагат да не получавам контракции, а може би и преди съм имала, а не съм ги разбирала, че то и сега като се изправя бебето натиска ниско долу и сякаш ще излиза. Кофти е това положение с хапчетата и с пазенето на леглото, и то, че не мога да си приготвя нещата за бебето и да си гледам къщата, но по-важно от всичко е да остане в мен възможно най-дълго.
Така че момичета радвайте се на въможността да си изживеете пълноценно последните седмици!

# 234
Лени
и аз като четох още като ми почнаха контракциите, видях, че до тук по метаанализи магнезиевия сулфат (той само се влива) излиза като неефективен токолитик. А още като бях студентка, го правеха срещу  преждевременна родова дейност.
Сега също се прави масово, но хубавото е, че поне няма особено вредни ефекти и е много добре поносим.
Все пак определено е ефективен срещу прееклампсия,сърдечни аритмии и освен всичко се установява, че намалява риска от умствено изоставане и церебрална парализа при бебетата. Така че - лошо няма! Wink

# 235
  • Бургас/Пз
ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА БОРИС, НАШЕТО СЛАДКО АПРИЛЧЕ, КОЕТО ТОЛКОВА МНОГО НИ РАДВА!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЗА РАДОСТ НА МАМА, ТАТИ И ЛЮБИМИТЕ МУ КАКИ!

# 236
tutti frutti Аз лично не харесах д-р Спок поне малката книжка. С Ники си купих ето тази

Купих си я случайно - просто бях в една книжарница и като и хвърлих един поглед и ми хареса. Струва 15лв. и в нея пише всичко и за болести, и за повиване, и за къпане, и отделно пише всеки месец какво се прави как трябва да се ръзвива детето и т.н.

# 237
  • Бургас/Пз
Тази книжка също мисля, че си заслужава!

http://www.helikon.bg/books/85/149894_azbuka-na-karmeneto.html

# 238
Само да вметна, че кърмата си спрях с чай от салвия и компреси от зелеви листа за 6 дни...така че внимателно с градинския чай (салвия) Peace

# 239
По повод на ментата да кажа, че в курса за бременни ни предупредиха че чаят от мента и/или салвия спира кърмата  Rolling Eyes но Шаманката може да даде компетентно мнение...на мен ми се струва малко пресилено  newsm78

madlene, билките и ефектът им върху кърменето е тема, която постоянно търпи развитие. Данни за това дали някоя билка действа намаляващо или стимулиращо на лактацията в повечето случай има по скоро в сферата на опита и слуховете, отколкото на научните доказателства.  Има данни, че билки като мента или салвия (градински чай) могат да спомогнат за намаляването на кърмата и някои майки ги употребяват при сериозна хиперлактация или след отбиване. За това е добре с билките да се подхожда внимателно, дори и с тези, които някъде се препоръчват за лактогенни. Голямо значение има и дозата, обичайните дози на тези растения, използвани в готварството едва ли могат да имат ефект. Но много майки забелязват ефект от консумацията на подобни билки, когато количествата са по-големи.
Може да са ти интересни тези статии:
Билки и кърмене
Herbs to avoid while breastfeeding

Независимо от всички препоръки за храни и билки стимулиращи или намаляващи лактацията, основната и най-ефективна стимулация е честото и ефективно изпразване на гърдите от сучещото бебе. Търсенето определя предлагането. Колкото повече бебето суче, колкото по-често гърдите се изпразват, толкова повече кърма произвеждат. Всичко останало са само помощни средства с индивидуална степен на  действие и не може да се разчита само на тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт