Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 687
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
gergandi  Привет  Hug ,аз да те попитам ,днес сте били при Куфарджиева,какво сподели тя за друг пулмолог? Simple Smile.......Доколкото разбрах утре и е последен работен ден и е първа смяна,ще отида  на 100% и аз също ще питам.

Lucky Plam  Благодаря миличка  hug

# 376
Весе, в петък сме, демек утре (имаме час в 13.00)...

# 377
Тогава може и да се засечем  Hug ,защото смятам и аз някъде там да отида или малко по-рано,зависи колко ще ме пуснат от работа  Confused .......

Усмихнат ден момичета   Kissing Heart

# 378
При инфекция може детето да получи бронхиален спазъм, но това не е астматичен пристъп. Друг е въпросът, че от множество такива спазми може да се отключи астмата (т.е. детето да започне да ги прави, без да е болно) или да се увредят бронхите и пак да се стигне до астма.
Мила, много ти благодаря за обяснението, за мен е много ценно  Hug Hug Hug При нас засега са били само спазми в следствие на инфекции, основно е свиренето от гърдичките, без пристъпи на кашлица, сега си обясних някой неща, моля се Фликсотида да помогне и спазмите да спрат преди да се е стигнало до астма  Praynig Praynig все пак направи 5 спазъма за 6 месеца  ooooh!

Калоян още вдига Т по 2-3 пъти на ден, до 39, но няма нищо друго, днес е трети ден, дано така се размине  Hug

# 379
Сутринта си запазих час при Куфарджиева.Ще пиша след прегледа Hug

# 380
megan@, чакай, не зная дали си ме разбрала правилно. Значи, по принцип, когато детето е болно от бронхит (а и възрастният, де), може по време на самата болест по причина на самата болест да направи спазъм. Това не е алергична проява, ако е веднъж или два пъти, по време на сериозно заболяване от рода на бронхита, бронхиолита, пневмонията. Но то е винаги придружено с другите там симптоми на болестта - червено гърло, налепи, температура и пр. Тогава също може да се изпише вентолин, например, но като придружаващо лечение, не като основен медикамент.

Друго нещо е, когато детето вече има астма и направи спазъм след инфекциозното заболяване. Например, разболява се от вурусна инфекция и след като минат първите няколко дни, дори често след изчезване на част от симптомите (от рода на червено гърло, например), се появява спазъм. Тогава всъщност организмът реагира погрешно - няма истинска инфекция, но той си мисли, че има и продължава да се опитва да отхрачва, например. Тоест, вирусната инфекция не е прерастнала в бактериална, но е причинила алергична реакция на бронхите - тъканта се съкращава и се получава спазъм. Тогава астмата е инфекциозна, т.е. пристъпите се получават в следствие от заболяване, но не са част от него самото, а алергично следствие.

Ако лекарят не разпознае, че става дума за алергичен спазъм, а не за усложняване на вируса, често се предписва АБ, който не действа, защото няма бактерии... Затова диагностицирането е трудно и се прави от добър специалист.

Май пак стана объркано... Confused

Накратко - ако имате 5 спазъма, които са предизвикани след заболяването, вероятно става дума за астма.

# 381
  • софия
gergandi  Привет  Hug ,аз да те попитам ,днес сте били при Куфарджиева,какво сподели тя за друг пулмолог? Simple Smile.......Доколкото разбрах утре и е последен работен ден и е първа смяна,ще отида  на 100% и аз също ще питам.

Утре не й е последен работен ден. Има график за април, но може и май месец да приема.

# 382

Утре не й е последен работен ден. Има график за април, но може и май месец да приема.

gabelas17
Значи тея секретарки(телефониски) ще ме уморат #2gunfire,абе аз подозирах че ме "гъбаркат",защото ми казаха че без час няма да ме приеме .Да ама Не...... им казах и ги попитах само коя смяна е, последва 4е утре и бил последен ден и е до 13.00ч.
Пфу.........поне съм спокойна  Laughing

# 383
  • софия
Тези секретарки(телефониски) са нещо като КГБ или ЦРУ взети заедно.  #2gunfire. Ако знаят колко псувни са отнесли ...... Wink

# 384
Накратко - ако имате 5 спазъма, които са предизвикани след заболяването, вероятно става дума за астма.
ами всъщност досега всичко беше по един и същи начин -- няколко дни след каката- лека хрема, лека кашлица и същия ден  свирене   Rolling Eyes лечение - инхалации с вентолин, оправяне - за около 7 дни.
Последния път само се влоши и стигнахме до болница и Урбазон.
Астма ли е според вас?

# 385
megan@ при нас положението е същото и ни сложиха диагноза Астма.

# 386
megan@, ами едва ли можем да кажем, но, лично според мен, много прилича на астма...  Sad

# 387
  • софия
megan@, ами едва ли можем да кажем, но, лично според мен, много прилича на астма...  Sad
и на мен ми прилича  Sad

# 388
  • София
megan@, чакай, не зная дали си ме разбрала правилно. Значи, по принцип, когато детето е болно от бронхит (а и възрастният, де), може по време на самата болест по причина на самата болест да направи спазъм. Това не е алергична проява, ако е веднъж или два пъти, по време на сериозно заболяване от рода на бронхита, бронхиолита, пневмонията. Но то е винаги придружено с другите там симптоми на болестта - червено гърло, налепи, температура и пр. Тогава също може да се изпише вентолин, например, но като придружаващо лечение, не като основен медикамент.

Друго нещо е, когато детето вече има астма и направи спазъм след инфекциозното заболяване. Например, разболява се от вурусна инфекция и след като минат първите няколко дни, дори често след изчезване на част от симптомите (от рода на червено гърло, например), се появява спазъм. Тогава всъщност организмът реагира погрешно - няма истинска инфекция, но той си мисли, че има и продължава да се опитва да отхрачва, например. Тоест, вирусната инфекция не е прерастнала в бактериална, но е причинила алергична реакция на бронхите - тъканта се съкращава и се получава спазъм. Тогава астмата е инфекциозна, т.е. пристъпите се получават в следствие от заболяване, но не са част от него самото, а алергично следствие.

Ако лекарят не разпознае, че става дума за алергичен спазъм, а не за усложняване на вируса, често се предписва АБ, който не действа, защото няма бактерии... Затова диагностицирането е трудно и се прави от добър специалист.

Май пак стана объркано... Confused

Gergandi, много благодаря за точното обяснение.   bouquetИзобщо не е объркано. За първи път толкова точно разяснение на разликата между астматичен спазъм и спазъм, предизвикан от инфекциозно заболяване. Наистина не ми беше ясна разликата досега, никой лекар не ми я е обяснявал.

# 389
Gergandi, и аз много благодаря, наистина предизвика фурор с това обяснение Wink. И на мен много неща ми просветнаха като го прочетох. При нас как се случи - тръгнахме на ясла и се почнаха едни болести и за 2 месеца 3 бронхоспазъма (още първия-втория ден след появата на сополите, а не в оздравителната фаза; не се чуват без слушалка). В резултат на това в Токуда ми казаха, че е хубаво да отидем на пулмолог, за да ни изпишат сингулер с цел профилактика на астмата, тъй като имало риск да се отключи (сега си спомням, че ми препоръчаха да отидем при Периновска). Аз бях на ръба на нервна криза и не можех да чакам толкова време и затова отидохме при случаен пулмолог; тя каза - ще го наблюдаваме, рано е за сингулер. Тогава обаче нашата лична ни изпрати при една алерголожка, която веднага каза - астма е (никога не го е чувала със спазъм), почвате сингулер. Впоследствие д-р Куфарджиева каза, че не може да се постави категорична диагноза, но има вероятност да е лека форма на астма и да пием сингулера до юни.

Общи условия

Активация на акаунт