Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 50 674
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София,
Momi4eta az sum nova tuk i iskam da popitam za dobur pulmolog, koito da mi preporu4ate, za6toto razbrah 4e d-r Kufardjieva spira da raboti
Така е, за съжаление на първа страница има доста - избери си! Peace

Лъки мно си права, вече почти никъде няма чист въздух и здравослови храни - Казват хранете се здравословно, да ама как - като внасят само боклуци, натъпкани с нитрати и изкуствени л.......,  Tired.

И да завърша с поредното безумно лечение:на бучка захар се капе газ Rolling Eyes и се дава на детето да я изяде...Няма да коментирам, аз не бих го приела сериозно, вие предполагам-също, но съм го виждала да се прилага.Разни хора-разни идеи.
Абе с яйцата съм по съгласна, ама това просто - думи нямам Shocked

# 346
  • софия
Току-що ходих при др. Куфаржиева за етапна епикриза. Питах кого препоръчва, но не й беше удобно да ми каже. Пък и вътре имаше майка с детенце. Та сами да се оправяме Sad. И личната ми няма ориентация. Ако имаше щеше да ми каже....Давайте идеи.

# 347
  • София
По повод дарадонките:  http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8268584.stm - за връзката между астмата, алергиите и глистите (накратко, който е карал глисти, алергии по-малко го ловят, като обяснението е, че тялото на човека е балансирано за борене с глистите, и като няма глисти, прави автоимунни реакции, т.е. алергии)

Преди 7-8 години и в България имаше изследване на над 4000 деца да се установи има ли подобна връзка. За резултатите от него нищо не мога да кажа, не съм ги виждала. Но пък тогава един от участниците в изследването каза, че миенето на подове/ламинати със специализирани препарати е силно непрепоръчително, най-безопасно от към алергии било миенето с обикновен или течен сапун.

# 348
Пак почваме наново - от снощи Михаил е с хрема. Кисел е неиска да яде почти нищо. Все още съм с надежди да е от зъби, но ще видиме какво ще излезе.
Иначе аз съм си много доволна от нашата алерголожка, тя си следи децата, изписва лекарствата, пуска изследвания на кръв.. ако някой го интересува, координатоте и май са на първата страница.

# 349
  • софия
marychery - Коя от двете алерголожки? И да те попитам теста за алергии с драскане прави ли го или праща някъде?

# 350
Да прави теста с драскане. Принципно отдавна се отказах да препоръчвам лекари - все някой е недоволен, и започват едни безкрайни дискусииии... но ще напиша тук пък дано не ме оплюе някой. Докторкката е Иванова. Аз съм много доволна от нея, следи децата от години. Досега никога не ми е отказала преглед, напротив чакала ме е след работно време. За Михаил дойде  неделя  на работа, а аз дори не и нося и талон за него, защото нямал годинка и трябвало да чакаме да стане на 1г за да и бъде диспансерпациент. Прави тестовете, пралила е на децата и спирометрията. Много е спокойна и внимателна. Недостатък е че много се чака. Защото тя се занимава и с възрастни освен с деца. Но пък си има часове за детска алергология. Аз обикновено ходя късно вечер кум 7,30 тя ме чака докато отида. Питайте ако ви интересува още нещо.
д-р Иванова
Трета градска болница (входът е откъм ДКЦ-то, това е централният вход)
етаж 2, кабинет по алергология
тел.: 0887 43 50 10. Вече работи ежедневно в болницата, но не помня разписанието, защото има промяна. Аз винаги се обаждам предварително.

# 351
  • софия
Да правеста с драскане. Принципно отдавна се отказах да препоръчвам лекари - все някой е недоволен, и започват едни безкрайни дискусииии... но ще напиша тук пък дано не ме оплюе някой. Докторкката е Иванова. Аз съм много доволна от нея, следи децата от години. Досега никога не ми е отказала преглед, напротив чакала ме е след работно време. За Михаил дойде  неделя  на работа, а аз дори не и нося и талон за него, защото нямал годинка и трябвало да чакаме да стане на 1г за да и бъде диспансерпациент. Прави тестовете, пралила е на децата и спирометрията. Много е спокойна и внимателна. Недостатък е че много се чака. Защото тя се занимава и с възрастни освен с деца. Но пък си има часове за детска алергология. Аз обикновено ходя късно вечер кум 7,30 тя ме чака докато отида. Питайте ако ви интересува още нещо.
Благодаря ,   bouquet

# 352
Оххх, и на мойто едногодишно му изписаха Сингюлер за 3 месеца и много се чудя дали да му го давам. За съжаление не му минава лесно с Вентолин, кашля и хрипти по 3 седмици, което е ужасно травмиращо за всички ни. Досега за 5 месеца изкара 3 бронхеолита.  Sad
Имам напоследък идеи да зарежа лекарствата и да пробваме само с хомеопатия, но не знам дали ще имам тази смелост, а и мъжът ми ще държи да даваме лекарствата и ще настане напрежение. A и аз не съм сигурна какъв ще е резултата. Много е сложно.
А можете ли да ми препоръчате инхалатор, че ще купувам, а нямам идея какъв да е и откъде?  Hug

# 353
gabelas17, и аз се надявам да е разредено и по-леко, да не е като по-рано това с пристъпите Sad
Иначе, Владо никакъв белег няма от БЦЖ, а мантуто беше някакво миниатюрно и съвсем бледо петънце, та аз мислех, че няма да е положително, но се оказа, че е ОК. Иначе, и аз зная, че няма връзка с белега, но не съм много наясно.

Само за живеенето на село и астмата да кажа каква е една от основните хипотези - не става дума за "барабонките", това не зная какво е. Става дума, че алергиите по принцип са неправилно действие на имунната система, астмата (освен причинена от механично увреждане на бронхите, както е при възрастните хора, например - това, на което бабите ни викат "задух") също е такова. Та, при наличието на паразити от околната среда (буквално пипането на нечистотиите на животните, не е задължително да са глисти, но каквото и да е, насочват правилно имунната система и така няма начин да се прояви алергия. Тази хипотеза не е доказана и общоприета, но се основава на числата - най-много хора, болни от алергии и то в тежка форма, включително астма, има в страните с най-висок жизнен стандарт (Дания, САЩ, разните там скандинавски и т.н.). Най-малко случаи има в страните с най-лоша хигиена. Оттам идва работата. Т.е. колкото по-изолирана и чиста е средата (наричат я "стерилна" направо), плюс веществата, които цивилизацията изхвърля във въздуха (съставки, които обичайно или ги няма в атмосферата, или са в много по-малки количества), толкова по-често срещани са алергиите, а най-гадното е, че веднъж появили се, се предава генетинчна предразположеност на децата...

За лекарите - и аз в петък ще пробвам да питам Куфарджиева, ако не каже нищо, ще питам личния, той обикновено е ориентиран.

tini-mini, поръчай направо по интернет от Омрон инхалатор, така е най-лесно.

# 354
От 01,04 съм безработна!Днес ме връчиха заповед за това!Търся си нова,по-хубава и по-доходоносна работа!

# 355
  • софия
От 01,04 съм безработна!Днес ме връчиха заповед за това!Търся си нова,по-хубава и по-доходоносна работа!
#Crazy
Само ги натискай да ти изплатят обещетението по член
Чл. 222. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г.) При уволнение поради закриване на предприятието или на част от него, съкращаване в щата, намаляване обема на работа и спиране на работата за повече от 15 работни дни работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя. Обезщетението е в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа, но за не повече от 1 месец.
И не бързай да сключваш нов договор докато си вземеш тези пари. Ако те пратят на борсата най -добре.Ще имаш време да си гледаш дечко здравичък и да си търсиш изгодна работа.

# 356
Това май е неочаквано за теб, ако може наистина търси обещетението и дано си намериш по-добра работа  Hug

Пак почваме наново - от снощи Михаил е с хрема. Кисел е неиска да яде почти нищо. Все още съм с надежди да е от зъби, но ще видиме какво ще излезе.
Стискам палци да е нещо леко  Praynig

Тини мини, на нас докторката в белодробната клиника ни каза, че за толкова малки деца е най-добре Фликсотид с Бейбихалер /аз исках много да е хапчета/прахчета или т.н. , много се стресирах от тази камера, но се оказа, че не е толкова страшно  Crazy/
Преди 3 месеца като ходихме при Бъчварова и тя ни изписа Сингулер, ако продължат спазмите, те пък тогава спряха Rolling Eyes Кой ви го изписа? Потърси и второ мнение според мен Hug

И моя хубосник от понеделник вечерта е с Т, засега нищо друго, но вчера вечерта вдигна 39  Outta Joint от 1 седмица, откакто излязохме от болницата миналия понеделник, го пазя толкова много, откъде дойде тази Т не знам  #Cussing out промиваме носа с физ.разтвор за всеки случай иначе му няма нищо , педиатърката вчера каза, че надолу няма нищо и дано се размине Praynig мислите ли, че Фликсотида ще помогне да не стане спазъм пак, макар че го пръскаме само от  5 дни  Praynig Praynig Praynig

# 357
Мегана, мен пък повече ме е страх от кортикостероидите.  Rolling Eyes
Сингулара ни го изписа д-р Куфарджиева, педиатърката каза същото.
Сега като чета листовката и косата ми се изправя.  #Crazy:
Педиатърката нарочно я питах какви странични ефекти би могло да има и тя ми отговори "Няма". Как да й имам доверие после.
Като прочетох цялата листовка още повече се обърках какво да правя, необходимо ли е наистина това нещо или да изчакам. Чудя се с кой друг да се консултирам?
boril, дано намериш по-хубава работа.  Peace
Мегана, дано Коки да се оправи бързо и леко!  Praynig

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 22:24 от tini-mini

# 358
  • София
По тази логика не следва да се пият никакви лекарства, защото всички лекарства, при някои хора, могат да дадат странични ефекти.

# 359
По тази логика не следва да се пият никакви лекарства, защото всички лекарства, при някои хора, могат да дадат странични ефекти.
При всички случаи трябва да е прецени съотношението риск/полза и човек да е информиран и за двете.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт