Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 13

• 51 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Simple Smile
Ади прави 4 бронхита в рамките на 7 месеца
Такова чудо не е било Rolling Eyes
Рефлукса го изтърваме от контрол тази година и ето резултата
Чудя се дали да не посетя пак Куфарджиева
Много ми е притеснено
Сега поне нямаме спазъм, само бронхит
Последната гастроентеролжка , която я преглежда
е казала на баща и-"важно е да овладеете рефлукса, за да не получите астма , като усложнение"
Споделих!Благодаря, че ви има  bouquet

# 421
Пали, брех, напоследък мислих за вас и се чудех как сте, ама викам, щом не пише, значи е ОК, а то какво... Виж, записвай час за Куфарджиева сега, защото се пенсионира през май.

Много бронхити, нещо не ми се струва добре. Мислиш, че е от рефлукса ли? Не знаех, че има и с бронхитите връзка, но вероятно лигавицата е по-чувствителна, знам ли...  Hug

# 422
Пали, брех, напоследък мислих за вас и се чудех как сте, ама викам, щом не пише, значи е ОК, а то какво... Виж, записвай час за Куфарджиева сега, защото се пенсионира през май.

Много бронхити, нещо не ми се струва добре. Мислиш, че е от рефлукса ли? Не знаех, че има и с бронхитите връзка, но вероятно лигавицата е по-чувствителна, знам ли...  Hug
Има връзка, астмата се появява, като вторично заболяване вследстявие на рефлукса
От това ме беше най-много страх.Ученик ли е Влади?Ние останахме за тази година

# 423
Пали, ама Ади нали не е имала някакви спазми или нещо подобно по време или сред бронхитите? Защо мисли тази лекарка вече за астма?

Владо е в подготвителна група в училище, за следващата съм подала документи за първи клас, пък да видим дали ще е в това по-нормалното училище.

# 424
  • София,
Пали добре че се появи, забравихме Ви, но и аз си мислех че сте добре, дано да е просто вирусно и да няма връзка с рефлукса! ЗА Куфарджиева разбра нали - обади се сега, че се пенсионира!
Пиши по честичко да знаем как сте! Hug

# 425
Пали бързо оправяне. Ти имаш повече опит от мен с рефлукса, но и на нас това казаха - трябва да се овладее рефлукса за да не ни се усложнява астмата. ,Михаил е на Нексиум от една седмица. Няма го вече постоянното връщане на храна към устата, почти не повръща - за цяла седмица е повърнал 1-2 пъти. Педиатърката ни вчера каза че като се изправи ще се подобрят още нещата, защото той засега пълзи и седи само. Мисля да го заведана контолен преглед при д-р Лазарова, но за сега ще откажа ph метрията, струва ми се прекалено за малко бебе.  Hug за всички от нас

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 11:27 от marychery

# 426
Mili mami, malko mi e neudobno , 4e 6te zadavam vupros, koito za nqkoi 6te bude glupav, no ot skoro ni postaviha diagnozata astma i sum ne samo mnogo pritesnena, no i mnogo oburkana.Na6ata predistoriq e slednata- sled rajdane se razbolqvame ot plevmoniq i kato ni izpisaha ni kazaha,4e vsi4ko e nared.V skoro vreme usetih, 4e deteto ima hripove i go vodih na mnogo lekari i vsi4ki mi kazvaha, 4e nqma problem i 4e 6te go izrastne. V posledstvie na 10 meseca izkarahme broniolit i togava mi kazaha da go zaveda pri d-r Kufardjieva, koqto ostana u4udena ot fakta, 4e lekarite ne sa 4uli svirkaneto i togava ni ispisa Fleksotid i Singular, kato ni kaza, 4e kogato ima spazum da vlu4a i ventolin. I tuk idva moq vupros-pri nas spazmite se sustoqt v svirkane i umoreno di6ane pri fizi4esko usilie i vseki put kogato hodi(sega prohojdame) se umorqva mnogo burzo i po rqdko se slu4va da prisvirne, no nemoga vseki put da hodq pri pediatura i za tova iskam da mi kajete vie kak opredelqte koga da vku4ite ventolin ili vseki put se dopitvate do lekar???Izvinete me pak, no ot tuk natatuk 6te imam mnogo vuprosi i se nadqvam da mi davate suveti, o6te pove4e, 4e d-r Kufardjieva spira da raboti i neznam kum kogo da se oburna za pomo6t.......      

# 427
77, детето ти сега на Фликсотид и Сингулер ли е? Т.е ти ги даваш в момента? Аз лично си водя детето всеки път на лекар да гочуе и тогава включвам вентолина. Това е за бебето, големите отдавна почти не ги водя,  но за бебето все още ме е страх, затова предпочитам спазъма да е потвърден от специалист и тогава да включа вентолина. Това уморяване е типично за децата с астма, както и просвирването при физически усилия. Не е нуждо да включваш вентолин ако се успокои детето и след покой няма свирене и затруднено дишане. Случвало ми се е с каката, да прави пристъп когато тича. Доктора в спешният кабинет тогава ми каза - типична астна, изчака я половин час да се поуспокои , да се успокои и дишането и след това я преслуша и спазъм вече нямаше. Така че според мен поне вкючвай вентолина само когато си убедена че е необходимо.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 11:28 от marychery

# 428
Монтелукаста същото ли е като Сингулера?
Това ни го изписа д-р Куфарджиева,но аз не го дадох и вчера стигнахме до урбазон и инхалции с вентолин.
И от днес мисля да му го дам вече.

# 429
   Вчера бяхме на преглед при алерголожката ни .Понеже сме на висока доза фликсотид - 2х2 , попитах дали няма да я понамалим , защото пристъпите се разредиха . Тя категорично отказа с мотива ,че сега започва сезона и не е уместно .Също така ми обясни нещо , което не знаех - че фликсотидът е за по-тежки форми на астма , защото действа на над 220 медиатори/левкотриени/ , докато сингулерът само на 17.Чак сега си обясних защо сингулерът е слаб за нас.

# 430
Това ни го изписа д-р Куфарджиева,но аз не го дадох и вчера стигнахме до урбазон и инхалции с вентолин.
никой ли не знае newsm78

# 431
  • софия
 На първо място това е montelukast sodium, който е антагонист на антагонист на левкотриеновия рецептор и възпрепятства отделянето на секрет и отичането на лигавицата на дихателните пътища (в България за деца това са лекарства с търговски наименования Singulair, Ephyra, Monkasta, Astmir).
-копи от първа страница.
 Изписала ти е това , защото не се доплаща в момента.

# 432
  • Варна
никой ли не знае newsm78

Да, същото е. Започни да го даваш, щом д-р Куфарджиева е преценила, че детето има нужда. Но се дава ежедневно, минимум 6 месеца, за да се натрупа. Ефектът се наблюдава до месец, месец и половина от започване на профилактиката.

# 433
никой ли не знае newsm78

Да, същото е. Започни да го даваш, щом д-р Куфарджиева е преценила, че детето има нужда. Но се дава ежедневно, минимум 6 месеца, за да се натрупа. Ефектът се наблюдава до месец, месец и половина от започване на профилактиката.
Ами тя му го изписа за 14 дена,и после на преглед.Пък ще видим как ще процедираме после.

# 434
  • София,
никой ли не знае newsm78

Ами тя му го изписа за 14 дена,и после на преглед.Пък ще видим как ще процедираме после.
Тя опаковката е от 28 хапчета, явно е казала да го даваш и на 14 ден да отидете пак на преглед, за да види все пак как му понася, а колко е голямо детето? А това че не си годала и сте стигнали до урбазон и вентолин да не те тревожи, дори и да го беше дала вероятон нещата пак щях да се  развията по този начин - на лекарството му трябва време за да се натрупа.

Общи условия

Активация на акаунт