Шумни съседи

• 130 584
  • 537
  •   1
Отговори
# 90
Опитай с добр! Може пък и да стане!  Peace

# 91
Здравейте мили мамчета,
Обръщам се към всички вас с молба за спешен съвет по следния проблем : съседката, коята живее над нас всяка нощ между 23 и 00.30 часа влачи, тряска и търкаля нещо по пода си. Тези шумове се повтарят през интервали от  10-15 минути. В резултат на това аз и детето ми, което е на година и седем месеца не можем да заспим до около 01 часа. Тъкмо задрямваме и тавана ни се разтриса. Опитах да говоря с нея няколко пъти, но тя отрича и казва, че си ляга рано.  Домоуправителят ни също се опита да съдейства, но тя и пред него отрича да е тя. Няма кой да е друт освен нея, защото жената пък която е над нея не е постоянно в апартамента си, тъй като често е при сина си.
През изминалата събота и неделя прозвънях на всички съседи в нашия и съседния вход, които са на последните два етажа над нас, всеки естествено отрича да е той и всеки твърди, че при него нищо не се чува. При останалите ни съседи няма как нещо да се чуе, защото звука се разпростира надолу. Тази нощ извиках полиция. Хората влязоха при нас в хола и се качиха до врата на тази ненормална горе, но тъй като от входната и врата не се чувало нищо даже не и звъннаха. Единият от полицаите ми каза, че те не могат да противодействат на „ всякакви луди, които нощем не спят „.
Моля някой да ме посъветва какво да направи оттук нататък?!

Оф и аз имам такива съседи.
Направо се чудя какво може да издава подобни звуци!
Сякаш гюлета търкалят.

а в новите блокове , незнам дали ви се е случвало,поради скапаната отдушна система, като готвят цялата миризма влиза у нас през отдушника(аспиратор)и трябва и аз да включвам за да го отведа...редовно у нас мирише на наденци, пържени мекици и тем подобни...
Кажи на мъжа си да купи за 5 лв един силикон и си запушете хубаво /уплътнете/ отвора на отдушника.

При нас не признават времето за почивка. Напротив. Явяват ми се от някъде, от нищото в 15 часа и започват да се тропат тенджери... Е, огладнели са... Mr. Green
Е чак тенджери, как изобщо се чуват през стените?
Стените толкова ли са тънки?
Как да не са тънки, нощем чувам звънящи GSM-и.  hahaha
За тенджерите - не се и съмнявам - съседа отгоре абсолютно винаги се сеща да забива пирони към 13:30-14 часа.  ooooh!
Е стига бе, как се чува GSM през стена в кооперация? Преди и аз съм живяла в апартамент, чуваха се някои неща, ама чак толкова не.
Може, може - ако стените са от гипскартон.

При нас е някакъв абсолютен ад.Съседите отгоре имат двама сина  на 9 и 14 години.Постоянно скачане от леглата по пода или по самите легла,крясъци,тръшкане на врати #Crazy.Майка им крещи от терасата Crazy , за да ги прибере ако са слезли да играят долу, без да се съобразява , че под блока има заведение с лятна градина и два големи магазина Shocked.Предполагам ,че в дома им е пълна анархия.
Пази боже!
Някой чувал ли е нещо за шумоизолация на тавани?

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 19:34 от AnMary

# 92
С техните камъни- по тяхната глава. Чакаш ги те да заспят и пускаш до дъно музика. Вярно, че ще е неприятно за теб и детето, но и те трябва да разберат какво ви причиняват и така не може.

# 93
решението от шумните съседи е просто да сменим адреса:), няма оправия
И това не е гаранция.

# 94
Сериозен проблем си е - аз като ви слушам досега сме били щастливци - имахме една година студенти над нас, то бяха викове, крясъци, трошене на чаши и бутилки поне веднъж седмично имаше купон, ама "свински". Ако няма купон - пък имаше скандали между двойката студенти - кой къде бил ходил и защо, пък изневерявала ли му или не ... Но Слава Богу беше за няколко месеца и после като им свърши учебната година напуснаха квартирата и не се завърнаха ... Скоро се нанесохме в ново жилище, нова кооперация е и още не е много населена, но се надявам да имаме късмет със съседите, когато се понасели  Laughing Добре, че е криза и по-малко се купуват жилища - сега ни е супер спокойно  Simple Smile

# 95
Здравейте,
Аз имам същия проблем със съседите над нас. Не са много възрастни,  баба и дядо са вече и живеят сами.  Не съм майка, а една отчаяна студентка, която не знае как да учи за изпитите. Лошото е, че шумът не е в определен час, а през целия ден, започват да местят мебели от 6- 6.30 сутринта до 11-12 вечерта. Опитвах се да говоря една събота с тях, когато пак ме вдигнаха в 7 сутринта и те ми обясниха, че просто имало бебе при тях и стаята трябвало да се проветри ( странно защо местят всички мебели тогава?! ) Пробвала съм всичко - разговори,  чукане по тръбите, надуване на музиката напук, но нищо не помага. Само полиция не съм викала, защото ме е страх, че ще стане още по-зле. Моля за помощ!!!  Sad Sad Sad

# 96
Сassiee аз имам същият проблем! От едната страна две уникално шумни деца, които се будят рано, викат, блъскат, плачат...а отдолу, под нас други двама, но тинейджъри постоянно усилват музиката на макс. Пълна лудница!!! Колко пъти правя забележки и нищо, те си знаят тяхното. Айде на децата няма как да им кажеш да не викат и да не плачат, но на тези отдолу.... полудявам!!!

# 97
Здравейте,
Аз имам същия проблем със съседите над нас. Не са много възрастни,  баба и дядо са вече и живеят сами.  Не съм майка, а една отчаяна студентка, която не знае как да учи за изпитите. Лошото е, че шумът не е в определен час, а през целия ден, започват да местят мебели от 6- 6.30 сутринта до 11-12 вечерта. Опитвах се да говоря една събота с тях, когато пак ме вдигнаха в 7 сутринта и те ми обясниха, че просто имало бебе при тях и стаята трябвало да се проветри ( странно защо местят всички мебели тогава?! ) Пробвала съм всичко - разговори,  чукане по тръбите, надуване на музиката напук, но нищо не помага. Само полиция не съм викала, защото ме е страх, че ще стане още по-зле. Моля за помощ!!!  Sad Sad Sad

Все едно моето положение си описала.  Tired  При последното качване до горе в 6:30 сутринта. Майката на децата се сопнала на ММ, че "няма пък да им направи забележка".  ooooh!  И кое време било да спим ние.
Чак неудобно да се почувства човек, че спи до 6:30.
  Tired 
За жалост с такива хора не можеш да се разбереш.
Под наем ли си или е твое жилището?

# 98
Съседите ли ми са шумни или строителят калпав?
Вкъщи чувам комшиите като кихат, за друго- не коментирам.
И това, ако е личен живот Tired

# 99

Ох, явно повредата не в твоя телевизор. И при нас се чува.  Peace

# 100

аз ги чувам като се оригват   smile3506 ама наистина

# 101
Имах навремето една съседка ..иначе мила жена ,адвокат .Но денонощно слушах токчетата й и  за мен най-кошмарното беше Лили Иванова ....полудявах ,събота сутрин в 8   се събуждах с Ветрове и Детелини  и за разнообразие понякога Азис!!!Кошмар .
Един ден ,просто изкарах едно МОООООЩНИ КОЛОНИ  залепих ги за тавана и пуснах в цялата им мощ хеви метъл  .При което се хванахме с моя мъж и отидохме да вечеряме навън .
Е повече не чух Лилито  ..........

# 102
Ужас, като чета тук и ме втриса, аз си мислех, че само ние сме попаднали на дебили, но те са на всеки километър  Laughing
Ние имаме един съсед, който е под наем, живее сам и по цяла нощ си говори по скайпа с други мъже, пуска си колонки и се чува какво си говорят, той се смее постоянно, ама се дере, не е да се смее като нормален човек.
От време на време си кани мъже на гости и пак се хилят по цяла нощ, а ако случайно легне да спи, надува телевизора на някой корейски филм например.
През деня по цял ден реже, кърти, мести мебели. ooooh!
И като ходи набива петите постоянно. Направо да се гръмнеш с кеф.

Бабата под нас пък само чука по парното, веднъж към 11:30 на обяд с мъжа ми размествахме мебелите и тя щеше да изкърти парното.
Нкякой път ще й цъфна със закона за междусъседските отношения (или там как се казваше), в който пише, че от 6:00 сутринта до 14:00 на обяд може да се тропа, както и от 16:00 до 22:00 също.Не че ние тропаме, това ни беше единственото прегрешение.
Веднъж аз се спънах, паднах с всичките си сто кила по лице на плочките, а легена, който държах, хвръкна и със забележителен трясък падна и той нта плочките.
Е познайте дали не изкърти тръбите тоя дзвер  Mr. Green

Дежурната й реплика "Не се спи.Честит рожден ден.Не се спи!"  hahaha

Пък  пред блока има едно куче.... от миналото лято лае.Дори като не минават коли и е съвсем тихо (няма други кучета наоколо, то пак се скъсва да лае  ooooh!
А аз както спя леко, направо ми разказват играта кучето+дебилчо отгоре. *мрън мрън*

# 103
  • София
Нашите шумни съседи са били наематели и са се изнесли. Вчера се запознах с новите съседи, които ми казаха, че живеят от 3 мес. под нас. Отговорих им:" Затова ли вече е тихо?" Дори и те бяха чули за славата на предишните...

# 104
Аз съм наред с "оплакванията".Живеем в кооперация на 3 етажа,ние сме на първия,свекърва ми на втория,и ортак на третия,който има куче и го гледа вътре,но не мога да ви обясня какво е в апартамента му-мизерия в пълния смисъл на думата.Ок,мен това не ме интересува,все пак той си "живее"там,но не може всяка година свеки да боядисват,защото кучето пикае вътре,а миришеееее-ужас.Той няма баня ,тоал.чиния,замаска на пода не е правил,а прозорците-както е сложена дограмата-така си е от 20 години(той е стар ергенин,пенсионер).Хората казват,че и той мирише,като влезе в магазини,после не могат да си отмирисат вътре.А уж миеме стълбите,свекърва ми  бърше с парцал,и той като слезе с кучето-всичко се осмърдява.Веднъж свеки му казал за вземе мерки,да чисти,защото ние не сме длъжни да му търпим смрадтта,особено лятото е убииство,на теа жеги,a той се разревал,казал"това ми е като детенце,ок няма лошо,ама не си сам,съобразявай се,че и други живеят в тази къща.Но стига с тоя,а да се оплача и от другия #Cussing out.
Ние сме на първия етаж както казах,и точно до мойта спалня,на другия ни съсед му е гаража,който е превърнал на ...и а незнам на какво-работилница,да го нарека.Има ледогенератор там,и айде,през деня не ми прави такова впечатление(макар,че от 2 до 4  след обяд трябва да се спазва тишина),но вечер към 11 без 10,като почне едно разбиване,трошене,стой та гледай,все едно по главата ми думка,какво го прави-незнам.

Въобще,аман от такива съседи #Cussing out.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 20:09 от danik102

Общи условия

Активация на акаунт