Шумни съседи

• 130 536
  • 537
  •   1
Отговори
# 180
Айде, айде сега строителството било калпаво. То сигурно от калпаво строителство ламината е забранен като настилка в жилишните зони в Германия например. ...

Ако е забранен по повод акустиката, значи трябва да са забранени и теракота, мозайката, широкия естествен паркет... Всичко, което предава звук към основата.  Wink Иначе има такива добри подложки за ламинат, че дори степ да играеш, съседа няма да чуе нищо. Ама са с пари, а строителите са спестовни люде. За панелките, изолацията в пода, е колкото за бог да прости, ама тогава това е било нивото.
Всичко идва от икономисването на материали, проучване, проверяване, и най-вече от евтини майстори и строители.

# 181
По някаква си твоя логика да, сигурно е така Laughing. Има добри подложки, аз съм с такава и паркета ми е 13мм, ама си е ламинат и кънтенето си го има, а за забраните има прееедостатъчно инфо. Взехме да се заспорваме нещо с теб и викам да спираме.

# 182
Да се изкажа и аз. От няколко години, живеем в апартамент ново строителство. Шума се носи навсякъде и по всяко време. Малък ад е. Ако бях проучил технологията на сградите и техните характеристики преди покупката, сега щях да живея или в краен ( ъглов ) апартамент, на последен етаж, с максимална изолация в ново строителство, или в блок тип ЕПК ... дори панелните блокове са по-добри.

Отгоре имаме наематели студенти, и е абсолютен ад. Блъска се, вика се, входната врата се затръшва постоянно .. въобще е абсолютен ужас. Ще пробвам да изолирам, и ако пак не стане, просто се изнасям, въпреки че апартамента е изплатен .. просто не става така ..

Иначе има такива добри подложки за ламинат, че дори степ да играеш, съседа няма да чуе нищо.

Такава изолация НЯМА ! ( подложка за паркет, която спира шума ... ). Дебелата и уж спиращата 20db от него, единствено пружинира, но не спира никакъв шум дори и само въздушен ( породен от говор, музика ) ... максималното затихване което реализира е не повече от 1db ..

Две думи за изолацията :

Ако искате изолация, от която ще има ефект - гипсокартон с вата. Задължително тежка вата ( 150кг/куб ), отделяне на металното скеле посредством гумени буфери или акустични окачвачи. Абсолютно забранено е, какъвто и да било елемент от това скеле, дори гипс картона, да контактува със стена или таван, без слагане на въпросната гумена подложка ! Другото максимално важно условие е : за да не чувате шума от съседа, се изолира ЦЯЛАТА стая ! Т.е таван, стени, под !

За приличен ефект, се слагат поне 10см вата ! ( Аз лично смятам да сложа на стените 5см, защото повече ще смали много стаята ). Според мен, на таваните, може да се сложат 10см, без да се смали видимо помещението. За пода, се слага поне 5-6 см вата за под, покрита или с няколко пласта гипсфазер, или с нова мазилка. Тук отново никакъв твърд контакт със стените !.

Две думи за строителството :

Новите сгради, са с доста по-малко тегло, и по-леки мазилки по подовете. Резултата е прекрасното шумопредаване между етажите, заради вибрирането на леката конструкция. ( не ми се коментират, тънките тухлени стени ... ).

При ЕПК строителството, цялата сграда е тотален монолит, с много бетон. Тук имаме повишена шумоустойчивост, заради невъзможността за вибриране, както при по-леката конструкция. ( не казвам че е панацея, и ако имаме шумни пияндета или пубертет, няма да се чува, но сравнено с новите сгради, е направо космическа совалка ! ). ( е да, откъм заметръсоустоичивост е по-зле, но няма пълно щастие ).

Панела, е малко по-зле откъм шумопредаване от ЕПК, но е много по-добре от новото строителство. ( но от трите изброени, е тотален победител, откъм земетръсоустоичивост )

За напатилите се, бих препоръчал, задължително и максимално бързо, да си намерят адвокат. Има много  мерки за борба с шумните съседи. След като се наложи да платят два пъти по 300-400 лева, стават много тихи, въпреки че травмата от техния шум, си остава, и теб вече те дразни всякакъв шум, и ходиш като мравка, да не би ти да вдигаш ..

# 183
Ако бях проучил технологията на сградите и техните характеристики преди покупката, сега щях да живея или в краен ( ъглов ) апартамент, на последен етаж, с максимална изолация в ново строителство, или в блок тип ЕПК ... дори панелните блокове са по-добри.
  Stop последен етаж и течащ покрив. Tired

# 184
При мен вече не се издържа, много малко са нощите, в които спя! Оказа се, че съседа ми е някакъв, не знам и аз как да нарека, за да не бъде вулгарно... Явно е фен на садо- мазо... Тази нощ в 1ч през нощта се събудих от писъци, хората правели секс, но с бой и при всеки удар момичето крещи... до към 3ч не се спряха... Писъците бяха от тип филм на ужасите, все едно я колеха...

Ние сме под тях, не съм сигурна на къде се чува повече в съседство- на горните или долните етажи? Вече не издържам, но не знам как да се плача честно казано... че ми пречат на съня ли, че крещят ли?

Ако се обадя в полицията няма ли да ми се смеят, че се оплаквам от "шумен секс" ... шумен до толкова, че все едно го правят в моето легло.

Какво да направя за да съм деликатна и да се прекрати това...  ако са купони им правя забележка и спират, но при секс??
Grinning Когато се обадиш в полицията, ще им кажеш, че чуваш ужасни писъци. Пък като дойдат полицаите ще установят от какво са  Laughing
        Имайте предвид, че телефонните сигнали до полицията са за прекратяване на шума в момента. Ако тормозът е системен е желателно да подадете писмена жалба при кварталния. Оплакването можете да направите в съответната приемна /имат някакви приемни часове/ или денонощно в сградата на районното.
         За ламината - отвратителна настилка, още се проклетисвам, че махнах мокета. Мъжът ми казва, че ще му докарам инфаркт, защото два пъти вече ми се случва да си изпусна запалката, когато той току-що е заспал. Скача, сякаш съм гръмнала балон до ухото му!
          На съседката ми от горния етаж съм намислила да изплета търлъци /ще се науча как се плете!/, защото шляпките й с пластмасова подметка успешно имитират обувки за степ! И за мен ще си изплета! Grinning

А някой съсед да се е оплаквал от вас, че ходите до тоалетната след полунощ и се осмелявате да пуснете водата след това? Не се е оплаквал? Вие сте щастливки!

# 185
Здравейте, с интерес прочетох темата.
Искам и аз да си изплача мъката и да получа помощ от вас.
Живея на третия етаж в 3 етажна сграда. Под нас живее баба с дъщя си и малко детенце.
Понасяхме се докато преди около 6 месеца не решихме да правим ремонт. За ремонта предупредихме живеещите на двата етажа. И започвайки ремонта започнаха и проблемите ни....
За ремонта наехме строителна бригада - ние сме на работа, децата на детска, а съседите никъде не излизат от 6 години. Разбира се ремонта е шумно нещо. При първия шум от страна на работниците / разбира се сутрин след 10ч/бабата дошла в апартамента и направила скандал - тавана се тресял, бебето се стряскало. Работниците се ошашкали. А кажете какво да правим? newsm78
 Апартаментът ми беше в ужасно състояние - целия в мухал и влага, а дъщеря ми е алергична към мухал.
То скандали, то клетви, обиди всякакви - при условие, че са предупредени и че майсторите стриктно спазват часовете за почивка. Ремонта продължи точно 10 дни. Как издържах лудите съседи не знам. И тях ги разбирам - но все пак беше прекрасно време и можеха да изведат детенце на разходка - не бебето трябва да си стой в къщи.
Какво бихте направили вие?
Моят ремонт свърши - свърши и шум, но лошите чувства останаха. И досега бабата кълне и обижда. Не знам докога ще ми издържат нервите #Cussing out

# 186
  • в огледалото на живота
Здравейте, с интерес прочетох темата.
Искам и аз да си изплача мъката и да получа помощ от вас.
Живея на третия етаж в 3 етажна сграда. Под нас живее баба с дъщя си и малко детенце.
Понасяхме се докато преди около 6 месеца не решихме да правим ремонт. За ремонта предупредихме живеещите на двата етажа. И започвайки ремонта започнаха и проблемите ни....
За ремонта наехме строителна бригада - ние сме на работа, децата на детска, а съседите никъде не излизат от 6 години. Разбира се ремонта е шумно нещо. При първия шум от страна на работниците / разбира се сутрин след 10ч/бабата дошла в апартамента и направила скандал - тавана се тресял, бебето се стряскало. Работниците се ошашкали. А кажете какво да правим? newsm78
 Апартаментът ми беше в ужасно състояние - целия в мухал и влага, а дъщеря ми е алергична към мухал.
То скандали, то клетви, обиди всякакви - при условие, че са предупредени и че майсторите стриктно спазват часовете за почивка. Ремонта продължи точно 10 дни. Как издържах лудите съседи не знам. И тях ги разбирам - но все пак беше прекрасно време и можеха да изведат детенце на разходка - не бебето трябва да си стой в къщи.
Какво бихте направили вие?
Моят ремонт свърши - свърши и шум, но лошите чувства останаха. И досега бабата кълне и обижда. Не знам докога ще ми издържат нервите #Cussing out

Щом си спазвала часовете за почивка и работниците са били стриктни/ако е така де,щото казваш че ви е нямало  Wink/  хич да не ти пука.

# 187
Когато някой кълне, моята баба казваше - от твоята уста - в твоята пазва! Подмини тази жлъч с мълчание.
         Ужасно е, когато няма нормален диалог...

# 188
  • София
Здравейте,
И ние имаме проблеми с шумните съседи.  Tired Ново строителство ни е апартаментът, уж шумоизолации слагаха по тавани и т.н., но си е факт - чува се всичко. Имаме над нас едни съседи - над 30г., с дете в първи клас. Но често си правят купони, събирания.  ooooh! Също и едни студенти-наематели на първия етаж (ние сме на третия) - постоянно някаква тъпа чалга дънят, викат, пищят, чува се всичко. И на всичкото отгоре това е точно от страната на спалните ни.  Tired Преди беше и през деня и то точно, когато децата трябваше да спят. Напоследък спряха през деня, само вечер. Ние си лягаме към 1-2 часа нощем, но те да не мислите, че са спрели.  ooooh!
Решила съм вече да викаме полиция - говорихме с домоуправителя, със собственика на апартамента на наемателите, със самите наематели - и аз и мъжа ми. Ефект не особено голям - през деня не вдигат толкова шум, вечер не всяка вечер, но и 2-3 пъти през седмицата ми е много.
Чудя се обаче на кого трябва да звъня?
Преди около 3г. имахме проблеми с шумни съседи в къщата до нас - нон-стоп дънеше чалга. Обадих се веднъж на РПУ-то, дойдоха, говориха с тях и се спря всичко. След време (май преди 2г.) пак исках да извикам полиция  и се обадих на 112 - и ми казаха, че не можела да идва полиция.  Shocked Първо трябвало да се подаде оплакване до домоуправителя, той да подаде до общината и така. Безумие някакво.  ooooh! И сега се чудя къде да се обаждам? В РПУ_то ли, на 112 ли и няма ли да ми откажат пак?

# 189
  • в огледалото на живота
Здравейте,
И ние имаме проблеми с шумните съседи.  Tired Ново строителство ни е апартаментът, уж шумоизолации слагаха по тавани и т.н., но си е факт - чува се всичко. Имаме над нас едни съседи - над 30г., с дете в първи клас. Но често си правят купони, събирания.  ooooh! Също и едни студенти-наематели на първия етаж (ние сме на третия) - постоянно някаква тъпа чалга дънят, викат, пищят, чува се всичко. И на всичкото отгоре това е точно от страната на спалните ни.  Tired Преди беше и през деня и то точно, когато децата трябваше да спят. Напоследък спряха през деня, само вечер. Ние си лягаме към 1-2 часа нощем, но те да не мислите, че са спрели.  ooooh!
Решила съм вече да викаме полиция - говорихме с домоуправителя, със собственика на апартамента на наемателите, със самите наематели - и аз и мъжа ми. Ефект не особено голям - през деня не вдигат толкова шум, вечер не всяка вечер, но и 2-3 пъти през седмицата ми е много.
Чудя се обаче на кого трябва да звъня?
Преди около 3г. имахме проблеми с шумни съседи в къщата до нас - нон-стоп дънеше чалга. Обадих се веднъж на РПУ-то, дойдоха, говориха с тях и се спря всичко. След време (май преди 2г.) пак исках да извикам полиция  и се обадих на 112 - и ми казаха, че не можела да идва полиция.  Shocked Първо трябвало да се подаде оплакване до домоуправителя, той да подаде до общината и така. Безумие някакво.  ooooh! И сега се чудя къде да се обаждам? В РПУ_то ли, на 112 ли и няма ли да ми откажат пак?
Прочети няколко страници по назад поста ми  bowuu

# 190
Искам да ви попитам вас живеещите в ново строителство, чувате ли отчетливо стъпките на съседите. Аз живея в старо строителство и ги чувам как ходят от стая в стая, всяка стъпка, без непременно да ходят тежко  Sad. Надеждата ми е в новото строителство.

# 191
  • София
В ново строителство се чува по-добре  Simple Smile

# 192
В ново строителство се чува по-добре  Simple Smile
Да, така е. Всичко се чува, че и ехти Simple Smile

# 193
Да, така е, в новото строителство се чува всичко.Синовете ми докато бяха малки, не сме имали проблеми нито със съседи, нито от нас са се оплаквали.Сега обаче в апартаментите на децата се чува....но като чета, май в новото строителство навсякъде е така.Пести се от всичко.

# 194
При мен няма кънтене, но им чувам стъпките, като е увеличен тв и като си говорят пак, не им разбирам, но се чува. Освен това ги чувам като си отварят и затварят прозорците и шкафовете, скърцащата им врата. Уж съм в старо качествено строителство... newsm78. А да попитам тогава някой който живее във старо дали има моя проблем??? Мойто старо е от 80-те години, жск. Все пак да уточня, че чувам тези над мен - 1 етаж нагоре. Тези под мен и отстрани ги чувам само като викат или си надуят тв...Живяла съм в панелка и такова чудо не е било....

Общи условия

Активация на акаунт