Машина за хляб-40 част

• 58 632
  • 749
  •   1
Отговори
# 405

Да кажа след вчерашния ми пореден хляб на експресната програма, най- после улучих комбинация, която ми е супер много по вкуса. Много вкусен хляб стана със 100 гр ръжено брашно, 100 гр грис и 300 гр пшенично брашно.

Джема още веднъж хиляди   bouquet  За първи път успявам да направя хляб на бързата програма и да не е клисав и сбит Grinning. Намалих количеството на продуктите, че един нормален хляб го ядем по 3-4 дни, но стана много добре. Замених единствено малко брашно с грис, но ще пробвам следвашия път и с ръжено. Единственото, което малко ме смути, че отгоре остана бял. За първи път ми става така, дори и на малко количество  newsm78 А маята увеличи ли на 2 пакетчета?  newsm78

http://pretynka.snimka.bg/cooking/neshto-si-tam.482176.22817078
http://pretynka.snimka.bg/?album;aid=482176;pid=22817079

# 406
  • Балчик
Е,супер е станал хлябът, браво. И на мен ми остава бял отгоре на тази програма, но това вече не ме притеснява. За маята- не съм пробвала още с 2 пакетчета. Днес пекох пак с грис и ръжено брашно. Ето го:

И кифлички, по рецептата на Angellove:

# 407

Да кажа след вчерашния ми пореден хляб на експресната програма, най- после улучих комбинация, която ми е супер много по вкуса. Много вкусен хляб стана със 100 гр ръжено брашно, 100 гр грис и 300 гр пшенично брашно.

Джема, ако заменя ръженото с типово брашно, мислиш ли, че ще стане добре по твоята рецепта?

# 408
  • Балчик
Да, преди ръженото го правих с типово, но в момента нямам и ползвам ръжено. Peace

# 409
Джема, а защо така ти се разпуква отгоре хлебчето? Чувала съм че ако така се разпука не му е стигнало времето за втасване. Но нали съм новобранец не съм сигурна в твърдението.

# 410
  • Щастлива мама на 3 слънца
Е,супер е станал хлябът, браво. И на мен ми остава бял отгоре на тази програма, но това вече не ме притеснява. За маята- не съм пробвала още с 2 пакетчета. Днес пекох пак с грис и ръжено брашно. Ето го:

И кифлички, по рецептата на Angellove:

може ли рецепта на този прекрасен черен хляб

# 411
  • Балчик
Ами за 58 минути, заедно с печенето как да му стигне времето. Laughing
Мен този резултат напълно ме задоволява откъм вкус, структура и време за приготвяне, няма да го нося на изложба на хлебопроизводителите. Simple Smile
Иначе, да, разпукването означава, че има още да втасва преди печенето, а хлътването, обратно- превтасало хлебче.
Ако обаче сложа по-малко мая, отгоре е добър на вид, но вътре е сбита, влажна тухличка. Говорим за експресната програма все пак. Peace
Освен това тестото беше малко по-твърдо от обикновено и след края на програмата остана неравномерно в казанчето, не съм си играла да го вадя, за да му придам гладък вид.

А рецептата вече я дадох по-напред в темата, а labrex я е цитирала точно 2 поста по-нагоре. Водата е 300 мл, маята пакетче и половина, сол, захар, олио. Peace

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 22:52 от Джемма

# 412
Водата е 300 мл, маята пакетче и половина, сол, захар, олио. Peace

Джемма, пакетче и половина суха мая ли? А на кой производител /колко грама/?

Аз също най- често използвам бързата програма, 1 час и 20 минути на Мулинекса, и съм много доволна. Само корите ми стават по- мекички и по- тънки на програмата Френски хляб. Но обикновено нямам толкова време за чакане!!!

Кажете за питките за Благовещение в петък какво тесто да направя?!? Моите деца ги предпочитат леко сладички и по- меки...  newsm78 А това им е любимият празник, от две седмици само за питките говорят! Та трябва да оправдая очакванията  Laughing!

# 413
 На ултра бързият хляб на Джемма за 58 минути, вместо суха мая, защото нямах - сложих  30 гр жива и 2 с.л. слънчоглед. След изпичането намазах с масло. Много сполучлива рецепта. Джемма, благодаря за рецептата.  bouquet

# 414
  • Атлантис, Галактика Пегас
Здравейте.
От днес в Метро има промоция на брашно за козунаци- 25 килограма за 22 лева. Брашното е на София Мел. Дали си заслужава.  newsm78

# 415
  • Враца
Джемма , искам да живея у вас  Praynig Praynig Praynig

Днес правя хляб без глутен,
какво ще излезе, "един Господ знае" ...  newsm78

# 416

може ли рецепта на този прекрасен черен хляб

Ето тази рецепта ползвам за бързия хляб :
300 мл вода
2 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1 и 1/2 пакетче мая на доктор Йоткер
500 гр брашно

Понякога замествам част от брашното с грис- около 100 гр, друг път с типово брашно- 100 гр.
Първият път като пробвах програмата, хлябът ми стана сбит, после увеличих маята с половин пакетче и стана, даже мисла да пробвам и с 2 пакетчета да видя какъв ще е резултатът. Трябва си повече от нормално мая, защото много е кратко времето и не може да втаса много с малко мая.

# 417
  • Балчик
Виждам, че има много неразбрали, та да напиша пак рецептата- всъщност това сими е най-любимата рецепта и само нея си ползвам с разни вариации:

300 мл вода
1 ч. л сол
1 ч.л захар
2 с. л олио
10.5 грама суха мая (пакетче и половина на доктора
500 грама брашно - тия 500 си ги разделям на каквото ми , като по-голямата част гледам да е бяло брашно.

vmarinska, ела у нас, да ме спасиш малко, че ставам 100 кила, да има с кого да деля дебелеенето. На никой в къщи не му се лепи тестяното, само на мен. Това справедливо ли е,а?

А я, сега ти да разясниш за безглутеновия хляб, че е нова материя за мен и не смея да пристъпя натам. Embarassed

# 418
Здравейте! Включвам се с една молба във този форум. Купих си хлебопечка Аляска от магазина Метро. Може ли някой да ми каже рецепта за хляб и козунак, която е тествана, защото все още съм много "боса" в тази насока. Незнам и на коя програма да пека. С едно изречение колкото повече инфо за тази печка толкова по-добре ще бъде за мен. Благодаря Ви много мами предварително!

# 419
  • София
RNR

Козунак – коригирана доза за 900гр

150мл прясно мляко
1 яйце – ако са много малки 2 яйца
80-90 мл олио – може 40-50мл олио и 40 мл. разтопено масло
200гр захар = 7 с.л.
1/3 кубче жива мая 13-14 гр
400 - 420гр брашно = 3 1/3 ч.ч.
настъргана кора на 1 лимон -  ако нямате лимон може и с кори от портокал
1 ванилия
стафиди

Начин на приготвяне:
маята
½ от млякото – топло
1 с.л. захар,
щипка сол
брашно
да стане на рядка каша

Оставяме да втаса маята на топло място.

……………………………….

В контейнера слагаме последователно:
¾  от олиото и разтопено масло
½ от млякото – топло с разтворената захар 200 гр. в него +1 разбито яйце
втасалата мая
около 3 ч.ч брашно
Ванилията

Включваме машината на програма 1 - 3 часа
След 10 мин прибавяме настърганата кора от лимон и стафидите
Прибавяме постепенно и останалото олио

Оставям малко от жълтъка и малко преди печенето намазвам и поръсвам със захар.

Общи условия

Активация на акаунт