Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да изпека втората партида тесто в хлебопекарната, без да го преобръщам?
Как да изпека двойна доза багети в хлебопекарната?
Как мога да направя хляб с естествена закваска и пълнозърнест хляб в хлебопекарната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да изпека втората партида тесто в хлебопекарната, без да го преобръщам?
-
Как да изпека двойна доза багети в хлебопекарната?
-
Как мога да направя хляб с естествена закваска и пълнозърнест хляб в хлебопекарната?
За да направите хляб с естествена закваска в хлебопекарната, използвайте рецепта за хляб със замесен предварително тесто, което е преминало през процес на естествено ферментиране. Този метод изисква по-дълго време преди работа с тестото. За приготвяне на пълнозърнест хляб в хлебопекарната можете да използвате рецепта, която включва пълнозърнесто брашно, вода, мая, сол и евентуално малко олио. Примерна рецепта може да включва 300 мл вода, 500 г пълнозърнесто брашно, 2 с.л. олио (или зехтин), 1 ч.л. сол и 8 г жива мая (или суха мая).
-
Как да направя селски хляб с мокри зеленчуци?
-
Как да направя хляб с мръвче?
Знаех си, че мога да разчитам! Благодаря
Слагам сега по рецепта на мама Тин, утре на Лабрекс, после на Люси, и знам ли - дано всички "станат"


). А мацката направо ме разби като ни обясни, че водата от чешмата може да попречи на процеса (би трябвало да следва реклама каква вода да ползваме или каква филтрираща кана). Е, то бива, бива, ама бивол за мезе не бива. Чак пък толкоз. И с най-простичките машини стават чудесни хлебчета, важното е мерак да има. Така че, действайте момичета и момчета