Машина за хляб-40 част

  • 58 558
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 360
В Метро има промоция и на Аляска - 84 лв. Вчера си купих, направи чудесен хляб.
Ларедутската ми машинка се потроши след двегодишна употреба... оста, на която се закрепва бъркалката, изпада.

# 676
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
gabolina можеш ли да ми кажеш на каква цена е машинката в МЕТРО, тъй като в моента си избирам?  bouquet
Ако събереш 20 точки до 29.06 може да се купи за 142лв.(иначе е 215лв)  Peace

# 677
  • Мнения: 0
  Имам Аляска и съм много доволна. Изпича добре горната коричка. 84 лева е добра цена. Има рецепта за суперекспресен хляб за 58 минути.

# 678
  • Мнения: 13
Много благодаря за информацията, но понеже ми трябва преди юни месец май ще взема Аляската!Още повече щом има толкова експресна програма!алтеа може ли да ми кажеш още нещо за показателите на твоята Аляска!?ако не му е мястото тук на въпроса ми моля да ме препратите на правилното такова  bouquet

# 679
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
И аз съм със Аляска.Супер пекарна,прави чудесен хляб.

# 680
  • Мнения: 1 111
Може ли да сподели някой рецепта за козунак  моля която му се е получила?
Гледах рецептите от първата страница, но не се осмелявам да направя някоя....
ами пробвай,де...харесай някоя и пробвай...според мен повечето рецепти са като цяло едни същи, варира само количеството яйце-брашно-мляко, иначе съставките са си едни.
Аз вчера правих козунак по рецептата на Макс-мама-3 яйца, 180гр. пр.мляко, 200 гр. захар, около 100 гр. мазнина-смесих мас и олио 50/50, стафиди,шоколад,канела,портокалови и лимонови кори, пакетче суха мая.
ето тук - в първи и трети пост е обяснено - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=567920.555, прочети и линкът даден от Баба Станислава,мисля че беше след третия пост
Аз не бях съвсем стриктна в изпълнението,защото нямах време толкова,но...два дни вече само козунак хапвам Peace

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 16:18 от tuly

# 681
  • Мнения: 1 111
да не пропусна да уважа Бонго, спешъли фор Ю ще напълня страницата със снимков материал- Crazy  а ти после,бегом на фитнес, че бая калории ще погълнеш от гледане

тестото -      фитилите -     опит за сплитане /неуспешен/ -    остатъкът от тестото го спретнах на сладки багети -      след втасването /изчезна ми плетеницата като втаса Sad /        готови са -               като забележка отчитам,че не ми се оформиха добри влакна и конци на козунака....превъзходен за консумация поне като престои половин ден Peace

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 15:18 от tuly

# 682
  • Мнения: 6 468
В рецептата за основен хляб пише 2 с.л. мая.От сухата колко трябва да сложа?    newsm78

# 683
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Ами 2с.л. са си от сухата мая.Може би искаше да питаш ако искаш да я замениш със жива?

# 684
  • Мнения: 0
 суха към жива мая - 1 към 3.  7 г суха мая = 21 г жива

# 685
  • Мнения: 832
Имам нужда от помощ  Praynig  Хлябът ми не иска да бухва  Confused Остават 20мин до печене, а не е стигнал и половината на формата. Кажете какво да го правя? Вчера пак така стана, остана клисав вътре, днес не искам пак да го изхвърлям. Единственото нещо, което промених и вчера, и днес е, че сложих маята (жива мая ползвам) при течните съставки, защото ми казаха, че нямало значение, сухата се слагала най-отгоре, за живата нямало проблем да е във водата. Но явно не е така.

Дайте ми съвет и идеи какво да правя? И вярно ли е това за маята??

# 686
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
Напиши р-тата по която правиш хляба и съответно колко суха и колко жива мая сложи за да измислим къде е проблема.

# 687
  • Мнения: 832
ОК   Hug

вода-400мл
сол-3ч.л.
захар-3с.л.
олио-3с.л.  (сега се сещам, че днес забравих да сложа олио  Embarassed )
брашно-800гр (400гр бяло и 400гр типово)
мая-1/2 кубче

Основна програма, за 1500гр, времетр. 3.25мин, машина Мулинекс OW 5000

# 688
  • Мнения: 1 111
това по рецепта  от книжката ли е? На мен брашното ми се вижда малко множко,за това количество вода Peace, както и захарта и солта,не е ли сладък хляба с толкова захар? Но невтасването едва ли е от количеството сол-захар,де...
иначе когато има и друго брашно, освен бяло, не очаквай пухкав и мек хляб,както се получава при ползване САМО на бяло брашно, нормално е пр исмес да е ,как да кажа, някак си по-тестен вкус

# 689
  • Мнения: 832
Не е от книжката. Имах рецепта за хляб с 1/3 кубче мая и си я промених така, че да ползвам 1/2. Промених и другите грамажи съответно. Иначе досега все ми е ставал, на вкус много ни харесва.

Сега го спрях, не се е променил откакто писах изобщо. Да го премеся ли пак и да го оставя да втасва във фурната, дали ще има ефект някакъв?

Общи условия

Активация на акаунт