За странностите

• 20 990
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
  • В Космоса
Мисля, че изчетох почти цялата тема и много се забавлявах  Mr. Green
Не съм сигурна дали си знам всички странности, тъй като за мен повечето неща, които правя по моя си начин са си съвсем в реда на нещата...
но като се замисля ...   Blush
обичам да спя с чорапи... винаги. Лято, зима... с чорапите. Хубаво ми е да ми е мекичко, някак си боса ми е странно  Mr. Green
чета вестници и списания отзад напред- от последната страница към първата
Никога не сядам на тоалетна чиния, различна от тази вкъщи. Ако трябва ще си опикам краката от клечане и неудобни пози, след което ще се бърша и мия сума време, но не сядам. Гнус ме е ....
Не нося топли и студени цветове едновременно (например жълто и сиво или синьо и червено или....) също не понасям пепитено-премрежва ми погледа и ставам ето така  Crazy
Като дете си имах късметлийска химикалка...само с нея пишех контролни и още преди да ги върнат знаех , че имам висока оцценка, защото съм писала с нея. Като я забравех или пишех с друго изкарвах слабите оценки  Mr. Green... и си вярвах..... Mr. Green
Рядко чувам имена на хората с които се запознавам. Важното е да си кажа аз моето. Обръщам внимание на ръкостискането. Първото ми съставено мнение е от това.
Когато ще слизам по стълби или ще качвам винаги тръгвам с десния крак. Нямам поверие за това. просто така ми е по-удобно, не знам защо обаче.

Баси, това аз ли го написах?  Shocked Едно към едно с моите навици, без химикалката.

# 226
Признавам, че четох само до 5та страница включително, та предварително се извинявам, ако някой вече е писал нещо подобно, обаче искам да уточня това, което Мимс е написала.

Странности са едно, а обсесии и компулсии съвсем друго. Първото са някакви типични за всеки човек неща, които е свикнал да си върши, макар на друг и през ум да не му минават. Обсесиите могат да са същите неща, но вече с ниво на задължителност - НЕ може да не го направиш, НЕ може да изпуснеш точно този елемент точно по този начин, иначе ще свърши светът, образно казано. Ако по някаква причина си възпрепятстван да изпълниш обсесията си, това ти става мега-проблем и нивото на тревожност скача до тавана. Та това вече са психо-случаите. Примерно дамата, която брои морковчетата, ако и е просто навик, това е странност (много симпатична според мен), но ако е нещо, което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прави, всеки път, и това и причинява висока тревожност, вече е обсесия и компулсия.

Източник: Сестра ми е психотерапевт.

И за да не съм офтопик: И аз много се кефя да защипвам червени бикини с червени щипки Simple Smile И имам почти-мания за винаги безупречно чисти обувки и дрехи (в дамската ми чанта разнасям гъбички, кърпички, мини-четчици за дрехи, ако ще и само до Била да ходя).

# 227
  • Враца
Не мога да ходя до тоалетна без да чета.
Ако няма четиво, чета етикети на превръзки, тампони, мокри кърпички,
или на кутията цигари от джоба.  ooooh! Иначе не става ..  Naughty
Не стъпвам на шахти.
Целувам часовника в 11:11, 22:22 и т.н. и си намислям желание Simple Smile)))
(не ми се сбъдват)  Crazy
В болница или медицински кабинет получавам разстройство още само от аромата.
Ама то това май е фобия ..

Други май си нямам Simple Smile

# 228
Не обичам някой да ми пипа вестникът, преди аз да съм го прочела.Направо изпадам в паника ако го вземе друг.

# 229

Че кой не чете в тоалетната? Joy Това не е странност, а норма. Mr. Green
Имам отвратителния навик понякога да смуча лукчета до средата, а после отново да ги завивам и да ги слагам в чантата си. Така когато искам да почерпя някого, много внимателно оглеждам лукчето дали не е втора употреба, че да не стане гаф.  Joy Joy

# 230
  • Ænima/Albuquerque
O, тая тема без мен не може да мине!  hahaha

Обожавам да простирам.
Редя си дрехите по строго определен начин - първи ред чорапи, като свършат - бельото, втори ред тениски, трети ред тениски.
На другия простор - първи ред - чаршафи, втори ред - кърпи, трети ред - дънки...

Събирам числа, където видя!
Най-голяма мъка ми е, че у нас имам електронен часовник.
При него положението ми е плачевно, защото вече не ми стига да събирам само числата, а чертичките, които съставят числата.  hahaha
Финалното число винаги е 5.  Blush

Обичам чисти обувки, мразя мърлящини, редовно нещо бърша и почиствам...

Ненавиждам да ми махат бандерола на цигарите, веднъж дори стигнах до скандал.  Blush
Мразя да ми се натягат с огънче.
Абе пушачески дреболии.

Чета вестника отзад напред.

За толкова се сещам сега.  Blush

# 231
Ненавиждам да ми махат бандерола на цигарите, веднъж дори стигнах до скандал.  Blush

Аз пък мразя найлончето на кутията и ако ми попаднат чужди цигари и от тях го свалям.  Mr. Green

Извън това май съм зловещо нормална. На кримките обичам да им чета развръзката понякога.

# 232
  • Ænima/Albuquerque
Е, това, ако го направиш на моя кутия, ще си имаме разправия.  Joy

# 233
  • Варна/Лондон
Пуц, след кутията може и да ти се размина, но ако и пипнеш запалката без да я питаш, или пък още по-лошо забравиш да я върнеш, не гарантирам да се размине без бой. Laughing

# 234
  • Ænima/Albuquerque
Пуц, след кутията може и да ти се размина, но ако и пипнеш запалката без да я питаш, или пък още по-лошо забравиш да я върнеш, не гарантирам да се размине без бой. Laughing

Ами съжалявам...  Blush

# 235

Хич няма да й пипам кутията, аз нейните не ги търпя.  Mr. Green Обаче с второто може би ми спасяваш живота, има случаи да съм крала запалки, съвсем неволно, обаче.  Blush

Пушаческите особености са си цял набор, наистина, като се замисля.  Mr. Green

# 236
  • Благоевград
Не, че е за хвалба де, ама не обичам да ми е подредено  Laughing Може да е пълен хаос, но не ми пука изобщо, за ужас на майка ми  Laughing
Винаги простирам бельото си на най-вътрешния ред на простора.
Обичам да слагам различни щипки, че да ми е шаренко  Laughing
Подреждам си дрехите в гардероба по цветове, като най-горния е бял, и завършвам с черна дреха.
Понякога прекалявам с цветовото си обличане - лилаво яке, лилави обувки, чанта, колан, блуза и дънки  Laughing Като ходещ люляк съм  Laughing
Не мога да заспя, ако някой от вратичките на шкафовете е отворена, дори леко, нито пък на отворена врата.
Ами май са това  Grinning

# 237
  • Враца

Че кой не чете в тоалетната? Joy Това не е странност, а норма. Mr. Green

Ама , Morphea, аз НЕ МОГА да не чета. Не ми се получават "нещата"!  Joy Joy

# 238
Напълно те разбирам.  Grinning Понякога едва устисквам докато се оглеждам да намеря подходящ вестник, рекламна брошура или списание. Мъжът ми пък решава судоку. И то с продължение - оставя си и за другия ден.

# 239
Ха, аз също не мога да стигна до целта без да чета нещо в тоалетната. А в работата е някакси неудобно да помъкнеш нещо за четене в 00. Има един ароматизатор. Етикета му сигурно над сто пъти съм го изчела.

Общи условия

Активация на акаунт