Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 087
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Честито на всички мартенски майки, които станаха част от най-големия мартенски бебевалеж до сега!

Лъки, много неприятно това с таткото и липсата на разбиране от негова страна! Май не се е научил от първото ви дете, че за да се справиш най-добре, трябва само да те подкрепя, другото ти сама ще си го свършиш. И моя постоянно ме кара да кърмя бебето, но то е за да се отърве от него. Така беше и с баткото. „Ето, мрънка, дай му цица” и сяда на компютъра. Но определено ми е много по-добре с бебе, от колкото с баткото. Поне спи доста повече.
ena4, и нашия батко беше болен, като ни изписаха, но сърце не ми даде да го отдалечавам от бебето. То беше мачкане, целуване… Сега се налива с чай, че да бил се излекувал. Той от давна си е здрав, но се грижи за бебето, да не го бил заразил.
Женичка, в болницата имах възможност да наблюдавам жени с избор на екип. Странна работа. Те имаха тотално насилствени раждания, с усложнения заради излишни интервенции, но толкова бяха благодарни на лекарите си, само защото са били мили и са изглеждали доста загрижени. Та ако ще избираш лекар, мисля, че по-добре да е такъв, с който да можеш спокойно да обсъдиш как смяташ да протече раждането ти и той да се намесва при нужда, а не да прави хиляда манипулации, само за да изглежда, че полага по-добри грижи за теб. Поне аз бих платила, за да ме оставят намира, а не да ми дирижират раждането.
amanita , разбира се, че няма да плащаш секциото, щом е по медицински причини! Ако ти искат пари, няма да даваш. Аз, че родих без избор на екип(вагинално) и ми разправяха след това да съм им носела торта да черпя. Ха! / Много здраве ти желая и безпроблемно раждане!
Пише един щастлив татко. Преди два часа на бял свят се появиха малките Петър и Стефан ! Първото бебе се роди нормално, а за второто се наложи спешно секцио. Стискам палци мама Marys да се възстанови бързо.
Честити да са ви дечицата! Дано марис се възстанови бързо, въпреки неприятните случки около раждането!
Магинка, 2 седмици след официалния термин + няколко дена за първо дете. Толкова се взима предвид, до колкото помня. Ти ходи на лекар, ако си притеснена, но бъди внимателна. Да не реши лекаря да те тушира или да предизвиква раждане по друг начин, ако няма наистина сериозна причина за това. Веднъж тук една майка(не помня коя) беше казала, че лекарката и правила някакъв специален масаж, който страшно болял. По описание на мен точно на туширане ми прилича, а някои от тук я успокояваха, че било нормално, така се правело. Чудно какво му е нормалното на туширането по незнайни причини.

Като ви чета и ми се ще пак да раждам  Crazy . Толкова време го чаках, а мина. Ще ми се поне още веднъж, а може и няколко пъти още  Grinning

# 271
  • Кукуландия
Ззздравейте!

Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебоците и да слушкат!

Аз от почти седмица съм в София и чакам бебчо да се появи, но той нещо не дава признаци да иска да излиза  Rolling Eyes На последният преглед миналата сряда ми казаха, че шийката ми е изгладена, обаче нямам разкритие. Много ми се иска вече да излиза  Whistling

Приятна вечер на всички дами и весело изкарване на празника.   bouquet

# 272
  • София
lilincho, ЧЕСТИТА ДА ТИ Е МАЛКАТА ИВАНА!!! МНОГО ЗДРАВЕ И ЮАСТЛИВИ МИГОВЕ ВИ ЖЕЛАЯ!!!
bowuu newsm51 newsm51 newsm51
lilincho, скорошно възстановяване.

ЧЕСТИТ ДА Е МАЛКИЯ НИКОЛА НА МАМА merianna!!! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

Penmar, браво на теб и на бебчо:)

Аз все още пия магнезий, но пък аз съм в 37 седмица, а и искаме да задържим бебчо до 39, за когато е планувано секциото.
Магинка, странно е, че все още го пиеш, но питай лекарката си, може би има нещо предвид.

Shortyd, стиксаме палци утре всичко да мине по мед и масло. Чакаме и щъркеловите вести!!!

# 273
Само минавам да ви кажа ,че вчера ме изписаха от болницата ще се върна да ви изчета при първия свободен момент.Честито на всички които са родили докато бях в болницата.

# 274
За магнерода
Се приема в 9 мес само от жени с планирано секцио, иначе ако раждането е планирано да мине нормално а лекаря продължава да те кара да пиеш магнерод, бих го заподозряла че иска да го "пренося" за да има повод за секцио.

# 275
  • София
Днес съм много хаотична, писах няколко поста т.к. все забравям нещо!
Толкова се обърках, че не ви честитих празника!

БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ И УВАЖАВАНИ ЖЕНИ И МАЙКИ!

И още нещо - някой пие ли магнезий още??? аз от три дни го спрях, имам чувството, че ми намалява контракциите и няма да родя, докато го пия..  Joy

Аз пия магнезий все още, но много странно, че ми го изписаха преди 20 дни, аз имах 20 таблетки и ми свършва днес. Мисля да не купувам. Знам, че в 9-ти се спира. Планирам да родя нормално и това наистина може да забави нещата, но все пак имам време до термин. На 10,03 съм на ЖК и ще питам за всеки случай. Мисля да си започна арниката след прегледа.

Женичка, в болницата имах възможност да наблюдавам жени с избор на екип. Странна работа. Те имаха тотално насилствени раждания, с усложнения заради излишни интервенции, но толкова бяха благодарни на лекарите си, само защото са били мили и са изглеждали доста загрижени.

Не е странно и не бих се учудила ... Не съм знаела много неща, когато взех решение да не избирам екип, но сега след толкова много информация и размисли съм убедена. Лекарят НЕ МЕ посъветва да избирам екип и аз му се доверявам.  Мненията ни се покриват и съм щастлива от това, все пак след като се консултирах с него съм спокойна Peace

# 276
ЧЕСТИТ 8 МАРТ!

# 277
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАРТЕНСКИ МАМИ,
КОИТО ВЕЧЕ СА ГУШНАЛИ БЕБЧЕТАТА СИ
И НА ТЕЗИ, НА КОИТО ТОВА ИМ ПРЕДСТОИ СЪВСЕМ СКОРО !!!

Ние от вчера сме си у дома. Бебето се роди чрез секцио, с тегло 3 200 и дължина 50 см. Днес най-после успяхме да се кърмим, защото първите 2 дни след операцията не беше при мен, после ползвах помпа, че не искаше да суче, но вече влизаме в ритъм и съм много доволна от това.
Нямам време да изчета какво се е случило, но погледнах колко много бебета си имаме вече  Grinning Да са живи и здрави и много послушни !!! Пожелавам леко раждане на останалите момичета  Hug

# 278
  • Стара Загора
Женичка, в болницата имах възможност да наблюдавам жени с избор на екип. Странна работа. Те имаха тотално насилствени раждания, с усложнения заради излишни интервенции, но толкова бяха благодарни на лекарите си, само защото са били мили и са изглеждали доста загрижени. Та ако ще избираш лекар, мисля, че по-добре да е такъв, с който да можеш спокойно да обсъдиш как смяташ да протече раждането ти и той да се намесва при нужда, а не да прави хиляда манипулации, само за да изглежда, че полага по-добри грижи за теб. Поне аз бих платила, за да ме оставят намира, а не да ми дирижират раждането.
Аз и за това се замислих сериозно да остана без екип.Веднъж го преживях и не ми се иска да се повтаря.Сега единствено ме притеснява като отида и видят,че съм била секцио първия път,да не ме тръшнат веднага на масата #2gunfire Моята гин-ка категорично ми каза,че не трябва да раждам вагинално преди да са минали 3-4г Shocked,но тя не изражда,така че няма кой да я пита нея.

# 279
Честито на всички мами,да са им живи и здрави бебчетата!!!
marys възхищавам се на геройство ти  smile3525 smile3525

# 280
  • Видин
Привет. Преди малко се прибрахме и съм направо скапана - едва гледам. Много път си е, а и пътищата ни са лоши...
Накратко - професорката каза, че при всички положения не е множествена склероза. Нейната диагноза е "мигрена с визуална аура"  Crazy каквото и да значи това. ЯМР трябва да направя, само че не можело сега по време на бременността, а чак след като спра да кърмя (което не планирам да е скоро). Да следя дали пак ще имам загуба на зрение. Това нещо може да се свързва и с хормоналната буря по време на бременност и не е нещо супер страшно. За раждането - ами тя преглежда в център, който е собственост на д-р Гунев и естествено ми препоръчва да раждам при него. Даже утре имам уговорка да се видим. Това обаче е само препоръчително. Не каза, че може да се случи нещо изненадващо по време на раждането. Демек с две думи - да си му платя на човека да ме оперира... Аз обаче реших, че щом нищо не налага раждане в София - ще раждам там където съм спокойна и където са близките ми. Другото е прекалено сложно.
Май това е всичко. Отдъхнах си. Сега вече спокойно мога да чакам срещата с малкото диваче другата седмица  Heart Eyes Heart Eyes
Не на последно място - честит празник! Бъдете много обичани и уважавани майки   bouquet и благодаря за палците  :bouque
Честито на всички, които вече гушкат бебчета  Heart Eyes

# 281
  • София
amanita, това са добри новини. Сега вече можеш да се успокоиш, за да не се тормози и бебето. А за раждането, разбира се, че ще раждаш там, където се чувстваш най-спокойна Hug Hug Hug

# 282
Женичка сигурна ли си, че можеш да раждаш нормално? Защото и аз знам, че ако първото е било секцио второто и то.

amanita браво на вас! Това е супер, че няма да се разкарваш чак до София. То и за близките и изписването ще е по-добре Simple Smile

Честито на всички майчета!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Бързо да се възстановяват и да се отдадат на малките си съкровища!

# 283
  • Карлово
Мили мамчета, на финала на днешния хубав празник, специалния поздрав на Ла Лече Лига - от майки за майки. Бъдете обичани и през останалите 365 дни от годината!

# 284
Olyadd, аз цяла бременност седя по турски (така ми е удобно) и нищо ми няма. Вчера за първи път имах сериозни болки и контракции в продължение на няколко часа и си викам "почна се", обаче след душа почнаха да намаляват. #Cussing out Явно съм някакъв странен случай ooooh!
petinka_, явно не му се излиза на бебчето. Търпение като му дойде времето тогава. Гледам и твоя термин е на 17 има много време до тогава. И аз нямам никакви признаци засега, но не мисля да се занимавам с “катализатори на раждането” от опит с каката знам, че ако не му се излиза на бебчето нищо не може да го накара - аз предния път само със секса не опитах и нищо не подейства.

И още нещо - някой пие ли магнезий още??? аз от три дни го спрях, имам чувството, че ми намалява контракциите и няма да родя, докато го пия..  Joy
Магинка, магнезия действително подтиска контракциите и едвали ще започне някаква родова дейност, докъто го пиеш. Аз при първата бременност го пиех последните 3 месеца /до влизането ми в болницата 7 дни след термина/, защото имах чуствителна матка и мисля, че това е причината за преносването с 11 дни и така трудно предизвиканото раждане. Сега пак го пиех, но до 2 седмици преди термина.

Общи условия

Активация на акаунт