Мислите ли, че Параходът"Радецки" е изживял времето си?

• 5 752
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
  • Разпиляна във въображението
По-горе писах. Държавата облича, снаражава военните и ги изпраща зад граница като им плаща заплатата и командировъчните. Оттам ги поема НАТО като издръжка. Това знам и толкова. Разровете се в интернет, не работя в МО.

Не може да имаме само права, но не и задължения. Щом сме в НАТО ще си изпълняваме задълженията, наред с правата, които ползваме. Така е и в ЕС. Плащаме си да сме вътре и освен това получаваме права.

И защо се хванахте за мисиите. МО си има бюджет и от неговия бюджет се харчат парите. Защото аз бих спорила защо не се използват за обучението и подобряването на положението на военните.

Колкото до лекарствата - има си Здравна каса, НОИ, Министерство на здравеопазването.

И не на последно място - ББ, който каза, че пари за заплати, пенсии и т.н. няма да има, но ще строи магистрали. Така ги строи, че при първото топене на снеговете и тунелите се наводняват.

Може да се задават още въпроси, но не мисля, че това е точната тема за тези неща.

# 91
Не всички държави са във военни блокове. Франция години наред беше излязла от НАТО. Дали сега тя има задгранични мисии? Швейцария също не участва във военни блокове. А СЕАТО отдавна се разпадна....

# 92
  • Разпиляна във въображението
Наистина ли трябва да говорим това тук? Искам да сме като Швейцария, но не сме и не можем да си го позволим.

Не ми се говори по тази тема и слагам точка. Ще пиша само по темата "Радецки" чудейки се не може ли да се направи инициатива сред учениците за събиране на пари.

# 93
Наистина ли трябва да говорим това тук? Искам да сме като Швейцария, но не сме и не можем да си го позволим.

То е ясно, че не можем да бъдем като Швейцария, обаче е интересно дали всички членки на НАТО имат задгранични мисии. Неслучайно дадох за пример Франция. Пък може и нова тема да създадем, където да дискутираме нашето военно участие зад граница.

# 94
  • Под гъбата
В училището на дъщеря ми, дълбоката провинция, има акция за събиране на средства за кораба "Радецки". Детето ми зададе въпрос: Ще спасим ли кораба? Втори клас не учат все още история на България но, явно е разяснено на децата какъв е този кораб.

# 95
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Аз внесох някое друго евро в сметката за спасяването на кораба „Радецки“ Grinning

То е ясно, че не можем да бъдем като Швейцария, обаче е интересно дали всички членки на НАТО имат задгранични мисии. Неслучайно дадох за пример Франция.
Все още съществува Френския Чуждестранен Легион

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 09:15 от emokey

# 96
Е не! Аз продължавам да се чудя каква е тая глупост да се искат дарения като Европа ни дава пари точно за това!!!! И Министерство на културата не е да не го знае - първо е конкретен бенефициент по ОПРР и второ негови представители участваха в инфодни за тази схема - защо по дяволите не се кандидатства по тази схема, че хем пари дават, хем искат усвояване. Е как да усвояваме като е по-лесно да искаме от народа дарения, отколкото да си размърдат задника да напишат един проект!  ooooh!

# 97
   Е, чак пък глупост. Кораба е построен с дарения, аз харесвам дарителската кампания, която е по инициатива на учениците. В края на краищата това е единствения плаващ кораб-музей у нас, да не са сто.
   И откъде знаете, че управата на музея не е писала проекти и не е получавала средства, просто явно не са били достатъчно.
   Кораба е чуден, за децата е истинска атракция, направо ще е престъпно да се затрие.

# 98
Аз внесох някое друго евро в сметката за спасяването на кораба „Радецки“ Grinning

То е ясно, че не можем да бъдем като Швейцария, обаче е интересно дали всички членки на НАТО имат задгранични мисии. Неслучайно дадох за пример Франция.
Все още съществува Френския Чуждестранен Легион
Поздравления!
Естествено, че има място за "Радецки"! Може би не като плаващ съд, но поне като кораб-музей. Не мога да се сетя в момента за друг подобен пример в световен мащаб, но е абсурд да няма.

Общи условия

Активация на акаунт