Цената на живота / Ömre Bedel - тема 9

• 43 993
  • 633
  •   1
Отговори
# 555
Цитат
ффф защо не споменават имената поне на най главните герои....тъпо ми е да ги наричам с истинските им имена

ето малко имена

Нургюл -  Фериал (?)
Мурат   -   Хакан
Онур    -   Айдън
Гьокче  -  Бегюм...

http://www.sinematurk.com/film_genel/44738/Sensiz-Olmaz

но не знам дали са окончателни... имат навика да ги променят понякога  Whistling

Mr. Green

# 556
Цитат
ффф защо не споменават имената поне на най главните герои....тъпо ми е да ги наричам с истинските им имена

ето малко имена

Нургюл -  Фериал (?)
Мурат   -   Хакан
Онур    -   Айдън
Гьокче  -  Бегюм...

но не знам дали са окончателни... имат навика да ги променят понякога  Whistling

Mr. Green

Пенда  Hug и аз съм на това мнение...време е да знаем имената на героите...така е по-коректно и за самите артисти, които давайки живот на образите си...не са и не бива да е отъждествяват с тях...според мен...
Предложените имената са интересни...поне не са често срещани в сериалите...или поне не толкова много... newsm78

Нургюл -  Фериал
Мурат   -   Хакан
Онур    -   Айдън
Гьокче  -  Бегюм

Тук май има нещо интересно свързано със значението на имената... newsm78
http://www.takzovut.ru/turkish-names-all.html

Фериал-името е арабско и означава- вземи красотата на зеницата...
http://www.creativnite.com/

Друго не открих... Crossing Arms

Утре ще се допитам до моя колежка за значението на така предложените ни имена... Peace

Многоо скорооо... Peace Laughing

Беше ми приятно в компанията ви...лека нощ!  smile3524  Hug

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 04:59 от margita9

# 557
Открих нещо за значението на името Hakan , много е интересно  Thinking , източникът е от википедия .

Hakan is a common Turkish forename. The name is produced by using two Turkish titles for rulers: Han (Khan) and Kağan (Khagan). Therefore by joining Han and Kağan, a new title which is higher than Kağan is achieved: Han Kağan. It is transformed into Hakan over time.

Hakan
Gender                Masculine
Meaning              Emperor
Region of origin     Turkey
Derived Turkish name, probably meaning ruler

А ето какво пише за името Бегюм.

Begum, Begam or Baigum (Turkish: Begüm, Persian: بیگم) is a Turkic title given to female family members of a Baig or 'Beg', a higher official. The term Begum is derived from the word Beg, and means a female member of the Beg's family.
It has been adapted for use in South Asia as an honorific address and title given to women of rank . It used to be conferred upon women of royalty or aristocracy and also to women with high ranking social status, and could also mean "Queen".

"Императорът" и неговата "кралица " . Това ми харесва Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 11:26 от Seleya

# 558
  • на брега на Дунав
Здравейте! Hug
Няколко дни съм заета, а то колко новини се появили.........
Нещата явно са задействани. Малко търпение още ще ни трябва.
Много ми беше любопитно да прочета интерпретациите ви на трейлъра.

Героинята на Нургюл е взела решението за раздялата. Доста трудно мисля.....
Но каквато и да е причината, Хакан/Мурат/ я приема, вероятно вината е в него newsm78
А може би единият трябва да замине някъде newsm78
Сигурно болестта на детето ще е причина бащата да разбере, че за съществуването му.
Очертава се доста интригуващ сюжет Hug

Стайлингът на актьорите и на мен много ми допада.
Надявам се и почти сигурна съм, че и другите двама ще са на ниво.
И те са доказани професионалисти Hug

# 559
  • на брега на Дунав

# 560
Ха хааа,пак ще си имаме Бегюм Heart EyesОще повреме на Цената бях чела ,че означава "принцеса".Както и да е,много й отива на Гьокче.Имената са страхотни,всичките ни любимци ще бъдат повишени и титулувани  PeaceА Мурат си е титулуван по рождение с фамилията Хан.Мурат значи"цел,желание" и ако е целял да стане владетел на екрана и на нашите сърца вече е успял Heart EyesВиждаме какво значение има правилният избор на име PeaceИ сценаристките са се справили чудесно с тази задача!Айдън пък означава"бляскав,образован,учен,интелигентен",умрях от смях просто JoyДа ме извинят фенките на Онур,всъщност нямам конкретна причина да го подценявам и се надявам да ме изненада приятно с играта си във филма.
Пенда,благодаря ти за тази новина  bouquetи днес има с какво да се забавляваме Heart Eyes

# 561
Открих още нещо интересно за името Фериал ;

Feryal
Meaning: 'Beauty of light'.

Feryal is a female name of Arabic origins. It has 2 syllables, and has a numerological value of 4, which implies that a person named Feryal is 'practical, traditional, and serious'.
И за Айдън .

Aydin   -  Brilliant, Enlightened, Intelligent, Light of the moon
Aydin is a male name. It has 2 syllables, and has a numerological value of 8, which implies that a person named Aydin is 'money-oriented, decisive, and stern'.

И така имаме  : "Beauty of light " ("Красотата на светлината") , ден
                       " Light of the moon"   ("Светлината на луната") , тоест нощ
Ден и нощ , разбирайте тези двамата , няма да имат продължителна връзка  Joy , просто са несъвместими заедно  hahaha  , ох много ми стана  смешно , ама това е , направо си разгадахме целия филм , и то само по значението на имената  Hug Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy

# 562
Да,бе ooooh!цяяялата светлина на луната в Онур събрана hahahaТа значи Кралицата и Владетеля ще имат дълга и стабилна връзка,един за друг са си PeaceЩото нашя Владетел нещо не е оценил Красотата на светлината,не си е носил слънчевите очила повреме на брака и Нургюл го е "ослепила" SunglassesОбаче на мен по ми харесва онова-"вземи красотата на зеницата",с тези котешки очиии-по й утива Peace

# 563
Надникнах да видя за още имена и ето ги и тях  Grinning:

Ayten Uncuoğlu   --   Muhterem
Güven Hokna   --      Gülümser
Alper Türedi    --     Yavuz

# 564
Аааа ясно,този Алпер ще е  лошия и "жестокия" SunglassesТой имал сериозна филмография за много кратко време PeaceНикъде не съм го гледала ,освен ако не се е появявал епизодично иначе как ще смогне с толкова сериали-по два, три на година newsm78Гювен Хокна ще е "усмихната"този път и няма да ходи и да пъшка по цял ден и да се вайка колко е злочеста CrazyАма къде надниквате да ги видите тези имена...аз не мога да ги намеря newsm78

# 565
Аааа ясно,този Алпер ще е  лошия и "жестокия" SunglassesТой имал сериозна филмография за много кратко време PeaceНикъде не съм го гледала ,освен ако не се е появявал епизодично иначе как ще смогне с толкова сериали-по два, три на година newsm78Гювен Хокна ще е "усмихната"този път и няма да ходи и да пъшка по цял ден и да се вайка колко е злочеста CrazyАма къде надниквате да ги видите тези имена...аз не мога да ги намеря newsm78

В сайта на Sinematurk  Hug

# 566
Аха,благодаря,Селея  bouquetЧе баба ни Айтен въобще я няма  там,значи няма да е особено важна персона newsm78Виж Гювен като ще играе нечия майка я има в първите редици.А в състава на Trophy нашият агент е 6ти Hugзначима фигура,ще му се чува думата SunglassesДали ще доживеем да му я чуем и ние CrazyДжилин казва,че филма става все по добър и по добър Peaceразкрасяват го още Wink

# 567
# 568
Ммммм,много ми е сериозен тука Crossing Armsнадявам се да го виждаме по-често така Heart Eyesама едва ли newsm78

# 569
И според мен , едва ли ще го виждаме често да се усмихва в новия сериал (  в снимки зад кадър със сигурност обаче  Laughing )
И май този Хакан ще да е наследил  някой от чертите на характера на наш Джесур , е  ,
да се надяваме обаче , че в никакъв случай  не и  всичките  , #2gunfire Sick ,
но поне сериозност и вглъбеност , няма да му липсват със сигурност .  Sunglasses Wink

Общи условия

Активация на акаунт